Lasius kolonisi için tavsiyeniz nelerdir?

Araz

Yumurta
Üye
Hobiye yeni başlıyorum, Lasius niger kraliçesi alacağım. Tür hakkında; boyutları, sevdikleri yemler, ideal sıcaklık ve nem oranları, nem ve sıcaklığı nasıl ayarlayabileceğim, türün davranışları, başlangıç için uygun olup olmadığı gibi bilgiler benim için çok faydalı olur. Bildiklerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Hasancık

Majör
Üye
Hobiye yeni başlıyorum, Lasius niger kraliçesi alacağım. Tür hakkında; boyutları, sevdikleri yemler, ideal sıcaklık ve nem oranları, nem ve sıcaklığı nasıl ayarlayabileceğim, türün davranışları, başlangıç için uygun olup olmadığı gibi bilgiler benim için çok faydalı olur. Bildiklerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Lasius cinsinin bakımı çok basittir, kolay kolay stres olmayan bir cinstir. Neredeyse her besini kabul ederler fakat yine de canlı yem ile beslemeniz şarttır. Oda sıcaklığında besleyebilirsiniz. Test tüpüne doldurduğunuz suyun nemi yetecektir. Başlangıç için kesinlikle uygundur fakat bana sorarsanız, satın almak yerine doğada arayabilirsiniz. Kraliçesi kolay bulunan ve gayet yaygın bir cinstir.

Araz

Yumurta
Üye
Lasius cinsinin bakımı çok basittir, kolay kolay stres olmayan bir cinstir. Neredeyse her besini kabul ederler fakat yine de canlı yem ile beslemeniz şarttır. Oda sıcaklığında besleyebilirsiniz. Test tüpüne doldurduğunuz suyun nemi yetecektir. Başlangıç için kesinlikle uygundur fakat bana sorarsanız, satın almak yerine doğada arayabilirsiniz. Kraliçesi kolay bulunan ve gayet yaygın bir cinstir.
Şuanda ülkedeki sıcaklıklardan dolayı dışarı çıkıp aramak ben mantıklı değil ama uçuş takvimi ve nerelerde daha çok bulabiliceğim hakkında bilgi verirseniz sevinirim

mcmerdo

Larva
Üye
Hocam burada hangi türün hangi tarihlerde uçtuğunu gösteren uçuş takvimi var: https://karincaciftligim.com/threads/hangi-karinca-hangi-aylarda-bulunur.50/

Gündüz doğal alanların içinde ve çevresindeki kaldırımlarda, açıklıklarda, çimenle çevrili binaların yanlarındaki beton zeminlerde, gece aynı çevrelerdeki sokak lambalarının altında bulabilirsiniz. Youtubeda bolca video var, izleyin. Özellikle yağmurdan sonraki 3-4 gün, nemli ve rüzgarsız havalarda ararsanız ihtimal artar.

Sağlığınız için 10.00-16.00 saatleri arasında aramamanız daha iyi olur.