Lasius besleme hk.

nevzatgns19

Larva
Üye
Evde bulduğum meyve sineklerini Lasius işçileri çıktıktan sonra versem bir sorun teşkil eder mi? Mesela evdeki çiçeklerin topraklarında oluyorlar, ilaçlanmış olma ihtimalleri var mıdır?

YiğitEğilmez

Larva
Üye
Evde bulduğum meyve sineklerini Lasius işçileri çıktıktan sonra versem bir sorun teşkil eder mi? Mesela evdeki çiçeklerin topraklarında oluyorlar, ilaçlanmış olma ihtimalleri var mıdır?
sorun çıkarabilir koloninizi risk atmayın en sağlıklısı canlı yem temin etmek ama ben yapamam değerseniz haşlanmış yumurata deneyebilirsiniz ama önerim canlı yem (Un kurdu vb.) olacaktır

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Hocam sinekleri alıp dondurursan eğer biraz daha risk azalabilir.Genel böyle dış şeylerle beslemek tavsiye edilmez ama dediğim şekilde yaparsan verebilirsin.Ama ilk tavsiyemiz un kurdu-morio kurdu ile besleme yapman.

sorun çıkarabilir koloninizi risk atmayın en sağlıklısı canlı yem temin etmek ama ben yapamam değerseniz haşlanmış yumurata deneyebilirsiniz ama önerim canlı yem (Un kurdu vb.) olacaktır
Haşlanmış yumurta gibi şeylerle de beslemek her zaman için doğru değil hocam.Arada sırada verilebilir ama düzenli olarak beslenmek sağlıklı olmayabiliyor.

nevzatgns19

Larva
Üye
Çok seçen bir türmüş ya o yüzden şimdiden alternatifleri düşünüyorum. Kurtları alacağım işçilerin çıkmasına yakın onda sorun yok. Dediğim gibi seçmelerine karşın şimdiden alternatif arıyorum.

nevzatgns19

Larva
Üye
Bir de 2 kraliçe var dün ya da önceki gün ikisine de pamukla şekerli su verdim. Güzel bir şekilde içti ikisi de daha sonra aynı gün içinde ilk yumurtalarını verdiler. Soracağım şu her gün vermeli miyim şekerli su?

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Bir de 2 kraliçe var dün ya da önceki gün ikisine de pamukla şekerli su verdim. Güzel bir şekilde içti ikisi de daha sonra aynı gün içinde ilk yumurtalarını verdiler. Soracağım şu her gün vermeli miyim şekerli su?
Hayır hocam.Hatta normalde ilk işçi çıkana kadar vermesen bile olurdu.Bi sorun olmaz ama bundan sonra işçi çıkana kadar vermesen de bişey olmaz.Claustral bi cinstir yani ilk işçiye kadar beslemeye gerek duymaz.İşcileri çıktıktan sonra da haftada 1-2 kere belirli ölçülerde vereceksin.