Evde bulduğum meyve sineklerini Lasius işçileri çıktıktan sonra versem bir sorun teşkil eder mi? Mesela evdeki çiçeklerin topraklarında oluyorlar, ilaçlanmış olma ihtimalleri var mıdır?
sorun çıkarabilir koloninizi risk atmayın en sağlıklısı canlı yem temin etmek ama ben yapamam değerseniz haşlanmış yumurata deneyebilirsiniz ama önerim canlı yem (Un kurdu vb.) olacaktırEvde bulduğum meyve sineklerini Lasius işçileri çıktıktan sonra versem bir sorun teşkil eder mi? Mesela evdeki çiçeklerin topraklarında oluyorlar, ilaçlanmış olma ihtimalleri var mıdır?
Haşlanmış yumurta gibi şeylerle de beslemek her zaman için doğru değil hocam.Arada sırada verilebilir ama düzenli olarak beslenmek sağlıklı olmayabiliyor.sorun çıkarabilir koloninizi risk atmayın en sağlıklısı canlı yem temin etmek ama ben yapamam değerseniz haşlanmış yumurata deneyebilirsiniz ama önerim canlı yem (Un kurdu vb.) olacaktır
Hayır hocam.Hatta normalde ilk işçi çıkana kadar vermesen bile olurdu.Bi sorun olmaz ama bundan sonra işçi çıkana kadar vermesen de bişey olmaz.Claustral bi cinstir yani ilk işçiye kadar beslemeye gerek duymaz.İşcileri çıktıktan sonra da haftada 1-2 kere belirli ölçülerde vereceksin.Bir de 2 kraliçe var dün ya da önceki gün ikisine de pamukla şekerli su verdim. Güzel bir şekilde içti ikisi de daha sonra aynı gün içinde ilk yumurtalarını verdiler. Soracağım şu her gün vermeli miyim şekerli su?