Larva ve yumurtaları neden buraya koyuyorlar?

ahmet111

Yumurta
Üye
Bahçemdeki Tetramorium caespitum düşük seviye süper kolonisinin işçileri neden limon yaprağına yumurta ve larva taşıyor? Bu anormal mi?

IMG_20250704_172230.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

rezzan

Nanitik
Üye
Onlar yumurta değil ki, leke gibi görünüyor.

Buğra_UnLucy

Media
Üye
Bahçemdeki Tetramorium caespitum düşük seviye süper kolonisinin işçileri neden limon yaprağına yumurta ve larva taşıyor? Bu anormal mi?

Ekli dosyayı görüntüle 62624
Onlar büyük ihtimalle başka bir tür canlı.
İşbirliği yaptıklarını düşünüyorum. Karıncalar onları koruyor ve onlar da kendi tatlı sıvılarından karıncalar veriyorlar.

SasuKe1

Majör
Üye
Onlar büyük ihtimalle başka bir tür canlı.
İşbirliği yaptıklarını düşünüyorum. Karıncalar onları koruyor ve onlar da kendi tatlı sıvılarından karıncalar veriyorlar.
Bunları gerçekten içgüdüsel olarak mi yapıyorlar :rolleyes:

Kuzeyli

Nanitik
Üye
Karıncalara odaklasaydın belki biz de bir şeyler görüp daha sağlıklı yorum yapabilirdik… 😅 şu an bu fotoğrafa baktığımda bulanık yeşil bir şey üzerinde bulanık siyah ve beyaz şeyler görüyorum. Bir de net bir duvar var

ahmet111

Yumurta
Üye
Karıncalara odaklasaydın belki biz de bir şeyler görüp daha sağlıklı yorum yapabilirdik… 😅 şu an bu fotoğrafa baktığımda bulanık yeşil bir şey üzerinde bulanık siyah ve beyaz şeyler görüyorum. Bir de net bir duvar var
Tablet kamerası kardeşim tablet kamerası.

Aquila

Media
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Bunlar yaprakbitleri. Yaprakbitleri bitki özsuyunu emerek beslenirler ve atık olarak şekerli bir sıvı salgılarlar. Karıncalar bu şekerli sıvı için oradalar.

Buğra_UnLucy

Media
Üye
Bunlar yaprakbitleri. Yaprakbitleri bitki özsuyunu emerek beslenirler ve atık olarak şekerli bir sıvı salgılarlar. Karıncalar bu şekerli sıvı için oradalar.
Yaprak biti değil.
Planococcus lilacinus olma ihtimali yüksek.

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
50 piksel fotoğraftan yorum yapıyorsunuz. Konu sahibi lütfen yaprak üstündeki canlıları netleyip fotoğraf atabilir mi?