Laisus yumurtaları büyümüyor.

vedo

Yumurta
Üye
Laisus kraliçem yaklaşık 1 ay hatta belki daha fazla süre önce sanırım yumurtladı kum tanesinden bile küçük şeyler yumurtladı ten renginde. Ve bunları hep ağzında taşıyor hep değer veriyor. Ama bunlar 1 aydır hiçbir şekilde büyümüyor yumurta olduğunu düşünüyorum. Ama büyümüyorlar normalde sanırım laisus 1.5 ayda işçi çıkarır ama benimkiler hala büyümedi aynı şekildeler. İsterseniz fotoğraf atabilirim.

nevzatgns19

Nanitik
Üye
Ne sıklıkla kontrol ediyorsunuz belki stere girip yumurtaları yiyor olabilir çok bakıyorsanız. Ortam şartları da uygun olmayabilir sıcaklı vs. Çok sık kontrol etmiyorsanız da kraliçe karakteristik olarak stresli olabilir haftada 1 bakıyorsanız 2 hafta bakmaya çalışın. Merak ediyorsunuz muhtemelen anlıyorum 2 ay oldu ben de ilk kolonimi alalı ama hâlâ her gün bakıyorum bütün kolonilerime.

vedo

Yumurta
Üye
Bende sizin gibi her gün bakıyorum ama dün tüpe transfer ettim ve artık daha az bakmaya başlayacağım.

sedatettin

Majör
Üye
Türünüm Camponotus olması yumurtaların neden yavaş büyüdüğünü açıklıyor, yavaş gelişen bir cins

İlyas16

Replete
Üye
Lasius demiş cinsine ?
Konu sahibi tür sorgulama konusu açtı ve kraliçe görseli paylaştı. Kraliçe de Camponotus gibi duruyor, Sedatettin de bunu görerek yorum yaptı herhâlde. Camponotus olsa bile 1 ay gibi bir sürede larva aşamasına girilmesi gerekirdi. Fazla kontrolden dolayı strese girmiş, bundan dolayı yumurtalarını yemiş olabilir. Cinsi Lasius olsa, yumurta yeme durumu olsa bile en azından 1-2 larva fark edilebilirdi diye düşünüyorum.

vedo

Yumurta
Üye
Yumurta yemedi abi sanırım ya yediyse de hepsini yemedi hala yumurtalar var ama hiç bu yumuyorlar bende bilmiyorum laisus mu camponotus mu.