Lacerta

pantheonmain

Yumurta
Üye
Türkiye'de Lacerta bulabileceğim herhangi bir yer var mı hayranıyım bu ufaklıkların. İnternet üzerinden de olur.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Dwis

Larva
Üye
IMG_20240723_115122.jpg
Bu ikisini inşaat kumlarının içinde yumurta halinde bulmuştum baya bi besledim ama ailem izin vermediği için doğaya salmıştım satan bi kişi yok sanırım doğada yabani yaşıyolar evcilleştirmek zor.

Niko990

Media
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Ülkemizde Marmara Bölgesi'nde ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde, özellikle Doğu Anadolu'nun Kars ilinde kayıtları yoğunluklu. Bu bölgelerde iseniz bulmanız daha olasıdır.

Yetkin

Nanitik
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Dışardan alacağınız muhtemelen pek yaşamaz yasal canlılardan alın.

Cihan__

Kraliçe
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Kütahya da "Gökyeşil" olarak bilinen lacerta cinsi olduğunu düşündüğüm bir kertenkeleye rastlamıştım. Yuvasındaydı ve muhtemelen hava şartlarından dolayı pek aktif değildi.
İşte o kertenkele;20250331_123654.jpg
20250331_123741.jpg
Deliklerler bulabileceğinizi düşünüyorum.

pantheonmain

Yumurta
Üye
Ülkemizde Marmara Bölgesi'nde ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde, özellikle Doğu Anadolu'nun Kars ilinde kayıtları yoğunluklu. Bu bölgelerde iseniz bulmanız daha olasıdır.

Dışardan alıp esarete koymak pek sağlıklı olmaz diye biliyorum

Niko990

Media
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Dışardan alıp esarete koymak pek sağlıklı olmaz diye biliyorum
Evet, sağlıklı olmayacaktır. Özellikle normal pet olarak beslenen leopard gecko, iguana gibi canlıların aksine WC bir canlı olduğu için stres konusunda çok daha hassas oluyorlar. Buna bağlı olarak yem kabul etmeme, ani ölüm gibi durumlar yaşanabiliyor.

pantheonmain

Yumurta
Üye
Evet, sağlıklı olmayacaktır. Özellikle normal pet olarak beslenen leopard gecko, iguana gibi canlıların aksine WC bir canlı olduğu için stres konusunda çok daha hassas oluyorlar. Buna bağlı olarak yem kabul etmeme, ani ölüm gibi durumlar yaşanabiliyor.
Peki bu pet olan gecko,agata agata gibi kertenkeleleri uyguna nereden bulabilirim maalesef sitedeki fiyatlar çok pahalı.

Niko990

Media
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Peki bu pet olan gecko,agata agata gibi kertenkeleleri uyguna nereden bulabilirim maalesef sitedeki fiyatlar çok pahalı.
Yasal olarak satış yapan Petandzootr adlı Instagram sayfası bulunmakta. Ayrıca Facebook gruplarında da bulabilirsiniz, fakat oradan alacağınız canlılar yasal olmayacaktır.