Kullanılan madde nedir?

Kyouraku67

Pupa
Üye
Hocam Pva diyor budur ama yurt dışından gelirse daha pahalıya patlar.
Amazon tr de 100 tl hocam.

Daha estetik ve daha güzel duracağını düşünüyorum, ama tam bunu diyecekken başka bir ihtimal aklıma geldi: Darbe alırsa kırılma ihtimali var. Bu yüzden bir tık vazgeçebilirim.
Meşe falan kolay kırılmıyacak bir ağaçtan yapılır hocam, bana iyi bir fikir verdiniz yapınca paylaşırım. Yapıcam

Ayberkfb

Minör
Üye
Bence 15 cm yap tüplerin arkası yada önü dışarda kalsın. Kraliçeler kranlıkta kalsın yeter.

Ustalar bu mudur acaba?
100 tlye de var amazonda. Fakat kullanım detaylarını bilmek lazım, kaç mm kesiyorlar, su kusarmı, küf yaparmı gibi. Ama formikaryum nemlendirme alanı için alınır.
yanlış yazdım 1.8 çapı 14 cm uzunuk

WradSX

Intercaste
Yardımsever
Üye
Dostlar hepsiburada da 180 lira tanesi.

Ayberkfb

Minör
Üye
Amazon tr de 100 tl hocam.

Meşe falan kolay kırılmıyacak bir ağaçtan yapılır hocam, bana iyi bir fikir verdiniz yapınca paylaşırım. Yapıcam
Benim için tahtanın kırılması önem arz etmiyor; tüp darbe görmesin, yeter.

Ama aklıma şu an çok güzel bir fikir daha geldi: Çapı 20 cm, derinliği 14 cm olan bir delik açarım. Tüpün etrafına hava kabarcıklı poşet (pıt pıtlı poşet 😅) sarıp deliğe yerleştiririm. Böylece kabarcıklı poşet deliğe tam oturur; tüpü çekince de poşetle birlikte gelip, rahatsızlık vermez ve tüp ciddi şekilde korumalı olur. @Kyouraku67

Son düzenleme:

Kyouraku67

Pupa
Üye
Benim için tahtanın kırılması önem arz etmiyor; tüp darbe görmesin, yeter.

Ama aklıma şu an çok güzel bir fikir daha geldi: Çapı 20 cm, derinliği 14 cm olan bir delik açarım. Tüpün etrafına hava kabarcıklı poşet (pıt pıtlı poşet 😅) sarıp deliğe yerleştiririm. Böylece kabarcıklı poşet deliğe tam oturur; tüpü çekince de poşetle birlikte gelip, rahatsızlık vermez ve tüp ciddi şekilde korumalı olur. @Kyouraku67
1000097789.jpg1000097788.jpg
Böyle bir şey çıktı ortaya.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Kyouraku67

Pupa
Üye
güzel. Benim aklımda hazne gibi bir fikir var. Tüpü sokunca, karınca için karanlık bir ortam oluşur. Böylece hemen çekip bakabilirim.
Evet bende karınca olan küçük kısım içerde kalcak su olan kısım iyice geri çıkacak. Tüpü çektiğimde karıncayı fazla sarsmadsn gözlemliyeceğim. Tahta büyük olsaydı arkası daha uzun olcaktı ama eldekiyle bu kadar. Sulu kısmın üstünü kapatcam bişeyler uydurup.

Ayberkfb

Minör
Üye
Evet bende karınca olan küçük kısım içerde kalcak su olan kısım iyice geri çıkacak. Tüpü çektiğimde karıncayı fazla sarsmadsn gözlemliyeceğim. Tahta büyük olsaydı arkası daha uzun olcaktı ama eldekiyle bu kadar. Sulu kısmın üstünü kapatcam bişeyler uydurup.
Olsun buda mükemmel olmuş

Şöyle düşündüm: Minecraft’taki sandık mantığı gibi menteşeli bir sistem de çok güzel olur. Üst kısmı kaldırıyorsun ve içinden tüpler çıkıyor.

Arkası önü delik deil tahtanın içi aynı seninki gibi oyulmuş dışarıdan normal tahta gibi gözüküyor ama içi yarı çapı 1 mm altlı üstlü oyuklar olacak

Son düzenleme:

kartals0

Larva
Üye
ChatGPT’den araştırdığımda böyle bir sonuca vardım. Eğer ucuzsa ve dediği gibi kullanışlıysa ben pamuğun devrini bitiririm gibi.

Ekli dosyalar

• IMG_5209.png
    IMG_5209.png
    57.4 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_5210.png
    IMG_5210.png
    56.8 KB · Görüntüleme: 10