küflenen ytong

BeyDiesT

Yumurta
Üye
ytongdan bir formikaryum yaptım. Çay ile boyadım bu formikaryumu. Boyama işlemi ise bildiğimiz demlenmiş çayda beklettim. Şuan bu ytong küflenmeye başladı. Ne yapmalıyım? sorun olur mu?

exxper

Yumurta
Üye
ytongdan bir formikaryum yaptım. Çay ile boyadım bu formikaryumu. Boyama işlemi ise bildiğimiz demlenmiş çayda beklettim. Şuan bu ytong küflenmeye başladı. Ne yapmalıyım? sorun olur mu?
Görsel atarmısın

Begonza

Brachypterous
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Küflenmesi sorun yaratabilir

Enesersoy45

Phragmotic
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
şuan görsel atamam ama formikaryumun içinde ve dışında olmak üzere dairesel bir şekilde yaklaşık 6 7 tane küf oluştu. Küf diyince aklınıza ne geliyorsa direk ondan
Bi yarım saat kaynat gitsin küfler

Mustafay

Yumurta
Üye
Bence kullanma eğer çok büyük yaptıysan emeğine yazık olmasın yine de küfü temizledikten sonra dışarıdan bulduğu kobaylarla deneyip ölüp ölmediklerine bakıp ona göre ayarlarsın.
Küfün olma sebebi şu olabilir: Ytongun üstünde bir hayvan ölmüştür.
Bende aynı durumu yaşadım ama ben kaynatmadan fark ettiğim için kaynatamadan çöpe attım.

BeyDiesT

Yumurta
Üye
Bence kullanma eğer çok büyük yaptıysan emeğine yazık olmasın yine de küfü temizledikten sonra dışarıdan bulduğu kobaylarla deneyip ölüp ölmediklerine bakıp ona göre ayarlarsın.
Küfün olma sebebi şu olabilir: Ytongun üstünde bir hayvan ölmüştür.
Bende aynı durumu yaşadım ama ben kaynatmadan fark ettiğim için kaynatamadan çöpe attım.
Küf fazlalaşınca formikaryumu attım. Konuyu kapatabiliriz. Herkese teşekkürler😘