Beyaz yapılar büyük ihtimalle küftür. Kullanmamanız daha iyi olur. Küf, sporlarla yayılan bir şey olduğu için bulunduğu ortama ve yerleştirdiğiniz bölgeye de yayılabilir.Ekli dosyayı görüntüle 79281Ekli dosyayı görüntüle 79282
Yaklaşık 4 5 gün önce baya havalandırması olan ve suda kaynatılmış bu dalları koydum ama küf görür gibi oldum, anlayamadım sizde bakar mısınız?
Gördüğüm an çıkarttım ancak tarantulamı daha yeni yuvasına koydum alışma sürecinde arboreal bir tür ağ yapabilir yuvasına yerleşirken sopaların orada durması lazım, ve neden küf oldu acaba.Beyaz yapılar büyük ihtimalle küftür. Kullanmamanız daha iyi olur. Küf, sporlarla yayılan bir şey olduğu için bulunduğu ortama ve yerleştirdiğiniz bölgeye de yayılabilir.
Nemli ortamda, sıcak ortamda, hava almayan ortamda, yeterli organik atığın olduğu ortamda küf olur. Örneğin bir patatesi karanlık ortamda bekletin, bir süre sonra hava alsa dahi nem ve sıcaklık varsa küflenme gerçekleşir. Onun yerine ince tahta çitalardan kullanabilirsiniz belki.Gördüğüm an çıkarttım ancak tarantulamı daha yeni yuvasına koydum alışma sürecinde arboreal bir tür ağ yapabilir yuvasına yerleşirken sopaların orada durması lazım, ve neden küf oldu acaba.
@Mikrox hocam haklı teraryum da bulunan herhangi bir maddeden de sporlar bulaşmış olabilir teraryum un içeri steril miydi bir de teraryumun fotoğrafını koyar mısınızNemli ortamda, sıcak ortamda, hava almayan ortamda, yeterli organik atığın olduğu ortamda küf olur. Örneğin bir patatesi karanlık ortamda bekletin, bir süre sonra hava alsa dahi nem ve sıcaklık varsa küflenme gerçekleşir. Onun yerine ince tahta çitalardan kullanabilirsiniz belki.
Terraryumun içi steril, içinde ki taş ve dallar defalarca suda kaynatıldı, yaprakta yapay küfün onunla alakası yok.@Mikrox hocam haklı teraryum da bulunan herhangi bir maddeden de sporlar bulaşmış olabilir teraryum un içeri steril miydi bir de teraryumun fotoğrafını koyar mısınız
Aklıma başka fikir gelmiyorTerraryumun içi steril, içinde ki taş ve dallar defalarca suda kaynatıldı, yaprakta yapay küfün onunla alakası yok.
Bende anlamadım, Şahsen beni üzdü ve süreci gereksiz uzatıcak, hayvan belki stres olucak, Her neyse yardımınız ve tespitleriniz için hepinize teşekkür ederim<3.Aklıma başka fikir gelmiyor