Ytongtan iki tane test tüpü tarzında yatay ve düz şekilde kullanılabilen küçük bir formikaryum yaptım. Test tüpü çok az bulabiliyorum.Şırıngadada su çok hızlı bitiyor. Ayrıca bu formikaryumda nemi daha iyi ayarlanır, hava akışı daha fazla olur,daha doğal görünür. Su koyup nem sağlamak için küçük bir bölüm yaptım, oraya direkt şırınga ile su basabilirim ya da sünger koyup ıslatırım diye düşündüm. Ytongu formikaryumun uç kısmı kısa, dar dip kısmı geniş ve derin olacak şekilde oydum. Ytongu nem daha iyi dağılsın diye uç kısmına doğru eğimli yaptım.Toprak görünümü olsun diye çaylı suda kaynatım. Sonra kuruması için fırına koydum ama biraz yandı.
Yoğurt kabının kapağını kesip kullandım cam yerine ve ytonga super glue ile yapıştırdım. Akvaryum silikonu ve cam kesip ve doğal deniz süngeri satın alıp (karıncalara bir zararı olur mu Deniz süngerinin?) yenilerini yapmayı düşünüyorum. Bu formikaryum sadece deneme amaçlı ama şuanlık bunu kullanabilirmiyim?Super glue, yogurt kabının kapağı, çay ile kaynatmamın ve tohum satılan konservelerin içinden çıkan sünger bir zarar verirmi karıncalara.1. formikaryumu çay ile kaynatmadım onu super glue ile yapıştırmak yerine vidalamayı denedim ama kırıldı.Tavsiyeleriniz varmı veya yanlış yaptığım bişey var mı?
Yoğurt kabının kapağını kesip kullandım cam yerine ve ytonga super glue ile yapıştırdım. Akvaryum silikonu ve cam kesip ve doğal deniz süngeri satın alıp (karıncalara bir zararı olur mu Deniz süngerinin?) yenilerini yapmayı düşünüyorum. Bu formikaryum sadece deneme amaçlı ama şuanlık bunu kullanabilirmiyim?Super glue, yogurt kabının kapağı, çay ile kaynatmamın ve tohum satılan konservelerin içinden çıkan sünger bir zarar verirmi karıncalara.1. formikaryumu çay ile kaynatmadım onu super glue ile yapıştırmak yerine vidalamayı denedim ama kırıldı.Tavsiyeleriniz varmı veya yanlış yaptığım bişey var mı?
Ekli dosyalar
Moderatör tarafında düzenlendi: