Daha yakın bir çekim yaparsanız yardımcı olabiliriz.Merhaba işçiler 1mm kraliçeler 2mm 5den fazla kraliçe işçiler ve yumurtaları ile yakaladım. Cinsi nedir? Bir arada yaşarlar mı birden fazla kraliçe ile.
Ayrıca yapdığınız etik bir olay değil. Zaten uçuş yapan karıncaların çok az bir kısmı hayatta kalıyor. Eğer aldığınız koloni multiqueen değilse yüzlerce işçinin ölümüne sebep oldunuz büyük ihtimalle.Merhaba işçiler 1mm kraliçeler 2mm 5den fazla kraliçe işçiler ve yumurtaları ile yakaladım. Cinsi nedir? Bir arada yaşarlar mı birden fazla kraliçe ile.
Daha yakın bir çekim yaparsanız yardımcı olabiliriz.
Ayrıca yapdığınız etik bir olay değil. Zaten uçuş yapan karıncaların çok az bir kısmı hayatta kalıyor. Eğer aldığınız koloni multiqueen değilse yüzlerce işçinin ölümüne sebep oldunuz büyük ihtimalle.
Evet ben bunu her zaman savunurum, türü ne olursa olsun monojinik karıncaların doğadan koparılması çok sıkıntılı. Ancak polijinik cinsler veya türler de geride kraliçe bırakma şartıyla biraz işçi ve az sayıda kraliçe alınmasında hiçbir sorun yok.Hocam doğada bulduğunuz koloniler zaten çok düşük bir ihtimalle kurulmuş oluyor ondan dolayı çoğu cins için almayı doğru bulmuyorum ama çok fazla kraliçe varsa sizin de dediğiniz gibi , bir kaç tane almakta bir sakınca yok.
Tapinoma olduğunu düşünüyorum.Bir arazi keşfettim her taşın altında farklı cins karıncalar mevcut yarın tekrar gireceğim kraliceler ve yumurtalar taşların altında dikkatlice tekrar kapatıyorum kralice çok çabuk kaçıyor yarın resim atar multiqueen ise alırım
Ayrıca 30cm arayla iki farklı koloni vardı bunlar birbiri ile geçiniyor mu
Ekli dosyayı görüntüle 49748
Ayrıca hocam kraliçe boyutunun 2 mm olduğu konusunda size katılmıyorum. Daha iyi bir kıyaslama için kareli defteri kullanabilirsiniz. Kareli defterdeki her kare 5mm boyundadır sizin kraliçede tahminen bu civarlarda.Tapinoma olduğunu düşünüyorum.
İki farklı koloni değil tek bir kolonidir, daha önce söylediğim gibi geride kraliçe bıraktığınızdan eminseniz tapinomalardan da kraliçe ve işçi alabilirsiniz, ancak lütfen yine de aşırıya kaçmayın.Bir arazi keşfettim her taşın altında farklı cins karıncalar mevcut yarın tekrar gireceğim kraliceler ve yumurtalar taşların altında dikkatlice tekrar kapatıyorum kralice çok çabuk kaçıyor yarın resim atar multiqueen ise alırım
Ayrıca 30cm arayla iki farklı koloni vardı bunlar birbiri ile geçiniyor mu
Ekli dosyayı görüntüle 49748
Yok hocam mühendis ve elektronik ustasıyım. 1.8 2mm civarında kraliçeler. İşçiler 1mm ve daha az.Tapinoma olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca hocam kraliçe boyutunun 2 mm olduğu konusunda size katılmıyorum. Daha iyi bir kıyaslama için kareli defteri kullanabilirsiniz. Kareli defterdeki her kare 5mm boyundadır sizin kraliçede tahminen bu civarlarda.
Nasıl isterseniz öyle düşünebilirsiniz hocam. Ben sadece katılmadığımı belirttim.Yok hocam mühendis ve elektronik ustasıyım. 1.8 2mm civarında kraliçeler. İşçiler 1mm ve daha az.
Hocam bu iki karinca da işçi miFotoğrafta ki kraliçenin hala plagiolepis olduğunu düşünüyorum ama yüksek ihtimalle ölçümünüzde bir hata var çünkü kraliçe boyutu 3-4 mm olması lazım.
Evet onlar işçi.Hocam bu iki karinca da işçi mi
Thorax (sırt) kısmından kraliçe olup olmadığını anlayabilirsiniz.Evet onlar işçi.
Teşekkürler. Karıncaların boyunu ölçerken anten boyunu da mı ölçüyoruzEvet onlar işçi.
Thorax (sırt) kısmından kraliçe olup olmadığını karin
Hayır hocam. Başdan abdomen sonuna kadar ölçülürTeşekkürler. Karıncaların boyunu ölçerken anten boyunu da mı ölçüyoruz
Hayır hocam. Başdan abdomen sonuna kadar ölçülür