Küçük Cinslerin Bakımı Hk.

Mathilda

Pupa
Üye
Selamlar iyi günler, küçük cinslerin bakımları hakkında birkaç sorunum var. Plagiolepis, nylendiria gibi ufak türleri 10. Kere deneyip başarısız oldum. Kraliçe kanatlı halde geliyor tüpe aldığım an kanat döküyor aradan 1 gün geçiyor ve ölüyor. Asla bir yumurta başlangıcı alamıyorum. Yapılması gereken ince püf noktalar neler?
(Rehberleri okudum.)

det

Pupa
Üye
Selamlar iyi günler, küçük cinslerin bakımları hakkında birkaç sorunum var. Plagiolepis, nylendiria gibi ufak türleri 10. Kere deneyip başarısız oldum. Kraliçe kanatlı halde geliyor tüpe aldığım an kanat döküyor aradan 1 gün geçiyor ve ölüyor. Asla bir yumurta başlangıcı alamıyorum. Yapılması gereken ince püf noktalar neler?
(Rehberleri okudum.)
Acaba tüpe alırken fazla mı sert davranıyorsunuz ve tüp kurulumu düzgün mü?

Mathilda

Pupa
Üye
Acaba tüpe alırken fazla mı sert davranıyorsunuz ve tüp kurulumu düzgün mü?
Herşey olması gerektiği gibi, tüp kurulumunda farklı nem seviyeleri denedim, boyut büyük geliyordur diyerek pamuğu tüpün içine iteledim. Küçük türler harici farklı farklı 15'e yakın kolonim var. Hiçbirinde sorun yaşamıyorum bu konuda. Ama bu ufak türlerde bir türlü başarı elde edemedim.

• Hmm
Tepkiler: det

ERTEMi

Pupa
Üye
(Rehberleri okudum.)
Valla elimde nylendiria var şuan. 2 kraliçe bulmuştum biri arkadaşımdaydı o yumurta verdi fakat hayli dağınıktı yumurtaları zaten daha sonra öldü benimki ise gayet güzel gelişim gösteriyor hatta istersen günlüğümden görseline ulaşabilirsin. Lafın kısası belki de döllenmemiş kraliçe buluyor olabilirsin benim kanım bu yönde.