Küçük akvaryumum

Tahsin

Yumurta
Üye
Merhaba arkadaşlar ben Tahsin. Geçenlerde bir tanıdığımız akvaryumunu bana vermek istedi daha önce de hiç tecrübem yokken bunu kabul etmek istedim. Ama bi iki haftada hemen hemen çoğu şeyi öğrendim akvaryum ve balıklar hakkında.

Şimdi de her hafta su değişimi ve akvaryum temizliği yaparken düşünmeye başladım acaba bu akvaryumda canlı bitki koysam nasıl olur. Düşüncelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. (3 Japon, bi Teleskop var)

(Biliyorum akvaryum 4 balık için küçük akvaryumu büyütmek de istiyorum ama nasıl yapacağım ve bunun maddi karşılığı hakkında bir araştırma yapmadım tavsiyeleriniz olursa dinlerim)

Ekli dosyalar

• 16452727059662162182173893134663.jpg
    16452727059662162182173893134663.jpg
    71.5 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Bazı değil hemen hemen tüm bitkilere karşı agresifler bücürler. Anubias, amazon hançeri, java fern gibi sert yapraklı bitkilerle bakılabiliyorlar.
Akvaryum ile ilgili tavsiyelerim:
1)Eğerki akvaryumu büyütmeye daha çok varsa bence 2-3 balığı başkasına hediye edin, verin. Büyüttüğünüz zaman yenisini alırsınız. Bu sayede yeni yapacağınız akvaryumu beklerken balıkların ölme ya da hastalanma olasılığından kurtulursunuz.
2)Renkli taşların kaliteli kalitesiz seçeneği yoktur yapay bitkilerde olduğu gibi. Bu sebeple tüm renkli taşlar zamanla salınım yapar, balıklarınız zehirlenir.
3)Mutlaka bir şelale filtre edinmenizi. öneririm. Akvaryum ölçülerini söylerseniz fiyat performans ürünleri hakkında da yardımcı olurum.
4)Gördüğüm kadarıyle filtre çalışmıyor. Filtrenizin de 7/24 çalışması gerekiyor, suya oksijen katmak ve azot döngüsünü sağlayabilmek adına.
Son olarak aramıza hoş geldiniz:)

bulutsensei

Yumurta
İlklerden
Üye
Merhaba arkadaşlar ben Tahsin. Geçenlerde bir tanıdığımız akvaryumunu bana vermek istedi daha önce de hiç tecrübem yokken bunu kabul etmek istedim. Ama bi iki haftada hemen hemen çoğu şeyi öğrendim akvaryum ve balıklar hakkında.

Şimdi de her hafta su değişimi ve akvaryum temizliği yaparken düşünmeye başladım acaba bu akvaryumda canlı bitki koysam nasıl olur. Düşüncelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. (3 Japon, bi Teleskop var)

(Biliyorum akvaryum 4 balık için küçük akvaryumu büyütmek de istiyorum ama nasıl yapacağım ve bunun maddi karşılığı hakkında bir araştırma yapmadım tavsiyeleriniz olursa dinlerim)
balıklar japon olduğu için bitkileri koparabilirler ve bu da senin için hayal kırıklığına neden olabilir. lepistes gibi türlerde bitki koymak daha güzel oluyor.

Pamir_kandemir

Yumurta
Üye
Merhaba mevcut akvaryumunuz kaç litre emin değilim ama 20-30 litreden fazla gözükmüyor, çift kuyruklu japonlar için balık başına 40 tek kuyruklular için 70 litre gerekir bu yüzden akvaryumu büyütene kadar japonların tamamını verebilirsiniz.
Renkli taşlar konusunda Mertali Bey'e katılıyorum çıkarmanız iyi olur.
Bu akvaryumu değerlendirmek için isterseniz bitkilendirip karides yada beta besleyebilirsiniz bunlar için şelale filtre daha iyi olur.
Ve elinizdeki akvaryumu değerlendirmek için bu konuya göz atabilirsiniz: https://www.akvaryum.com/Forum/kucuk_akvaryumlara_balik_onerileri_k893815.asp
İyi hobiler.

The_Arthropod

Yumurta
İlklerden
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Ben de önceki yapılan yorumlara katıldığımı belirtmek isterim. Japon balıkları oldukça geniş bir akvaryuma ihtiyaç duyan balıklar. Tam uzmanı olmasam da düşüncem o akvaryumda bulunan 4 balık için ihtiyaç duyacağınız akvaryumun minimum 100-200 litre bandında hacimde olması gerektiği yönünde. Eğer ki böyle bir akvaryum sağlayamayacağınızı düşünüyorsanız bu balıkları iyi bakabilecek birine vermeniz ve yerlerine daha ufak türler almanız en iyisi olacaktır. Ve her şeyden önemlisi de, kesinlikle balıklarınızı doğaya salmayın, bu yapabileceğiniz en kötü şey olacaktır. İyi günler dilerim.

Tahsin

Yumurta
Üye
Bazı değil hemen hemen tüm bitkilere karşı agresifler bücürler. Anubias, amazon hançeri, java fern gibi sert yapraklı bitkilerle bakılabiliyorlar.
Akvaryum ile ilgili tavsiyelerim:
1)Eğerki akvaryumu büyütmeye daha çok varsa bence 2-3 balığı başkasına hediye edin, verin. Büyüttüğünüz zaman yenisini alırsınız. Bu sayede yeni yapacağınız akvaryumu beklerken balıkların ölme ya da hastalanma olasılığından kurtulursunuz.
2)Renkli taşların kaliteli kalitesiz seçeneği yoktur yapay bitkilerde olduğu gibi. Bu sebeple tüm renkli taşlar zamanla salınım yapar, balıklarınız zehirlenir.
3)Mutlaka bir şelale filtre edinmenizi. öneririm. Akvaryum ölçülerini söylerseniz fiyat performans ürünleri hakkında da yardımcı olurum.
4)Gördüğüm kadarıyle filtre çalışmıyor. Filtrenizin de 7/24 çalışması gerekiyor, suya oksijen katmak ve azot döngüsünü sağlayabilmek adına.
Son olarak aramıza hoş geldiniz:)
Hediye etme fikrini düşüneceğim. Taşlar için evet ben de o taşları hiç beğenmedim onun altında sivri taşlar var özellikle yem attığım zaman balıklara zarar verir diye altlara sakladım. Aslında bitki istememin sebeplerinden biri de bu aslında.
Fotoğrafta belli olmamış ama şelale filtresi kullanıyorum devamlı açık. İlk başta şelale filtresini değişsem mi diye düşünüyordum ama sen sen şelale öneriyorsan içim rahatladı. Hoşbulduk :)
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba mevcut akvaryumunuz kaç litre emin değilim ama 20-30 litreden fazla gözükmüyor, çift kuyruklu japonlar için balık başına 40 tek kuyruklular için 70 litre gerekir bu yüzden akvaryumu büyütene kadar japonların tamamını verebilirsiniz.
Renkli taşlar konusunda Mertali Bey'e katılıyorum çıkarmanız iyi olur.
Bu akvaryumu değerlendirmek için isterseniz bitkilendirip karides yada beta besleyebilirsiniz bunlar için şelale filtre daha iyi olur.
Ve elinizdeki akvaryumu değerlendirmek için bu konuya göz atabilirsiniz: https://www.akvaryum.com/Forum/kucuk_akvaryumlara_balik_onerileri_k893815.asp
İyi hobiler.
Peki balıkları elimde tutmak için bi akvaryum yapmak istesem maddi olarak bana karşılığı ne olur (tanıdık birinden geldiği için balıkları başka birisine de vermek istemiyorum pek), bi de güvenilir bir site söyleyebilir misiniz bunun için?

Son düzenleme:

Pamir_kandemir

Yumurta
Üye
Aslında fiyat konusu ucu açık bir konu bu yüzden net miktar söylemek zor bunun için japon akvaryumunda ne malzemeler-ekipmanlar kullanılması gerektiğini hakkında biraz araştırma yapıp kendinize bir liste çıkarabilirsiniz ama son zamanlarda akvaryum hobisi çok pahalandı maalesef.
Eğer dört balıkta çift kuyruksa balık başı 40 litreden ortalama 160 litre bir akvaryum iyi olur bunun fiyatını öğrenmek için çevrenizde bir akvaryumcu varsa fiyatını ona sorabilirsiniz.
Bigi edinmek için Akvaryum.com
Alışveriş yapmak için Atakan petshop sitelerini kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Hediye etme fikrini düşüneceğim. Taşlar için evet ben de o taşları hiç beğenmedim onun altında sivri taşlar var özellikle yem attığım zaman balıklara zarar verir diye altlara sakladım. Aslında bitki istememin sebeplerinden biri de bu aslında.
Fotoğrafta belli olmamış ama şelale filtresi kullanıyorum devamlı açık. İlk başta şelale filtresini değişsem mi diye düşünüyordum ama sen sen şelale öneriyorsan içim rahatladı. Hoşbulduk :)

Peki balıkları elimde tutmak için bi akvaryum yapmak istesem maddi olarak bana karşılığı ne olur (tanıdık birinden geldiği için balıkları başka birisine de vermek istemiyorum pek), bi de güvenilir bir site söyleyebilir misiniz bunun için?
sizdeki iç filtre+şelale aparatı. Benim bahsettiğim askı filtre de denebilir. İnternette aratarak bakabilirsiniz

sahin

Yumurta
Üye

Dostum maddi olarak sıkıntı çekiyorsun anladığım kadarıyla bende aynı durumdayım. Akvaryumda maliyeti boyut belirler cam kalınlığı belirler o yüzden eğer özel kesim bi akvaryum yaptırma niyetin yoksa Letgodan akvaryum yazarak modellere bakabilirsin. Benim de maddi durumum yeterli olmadığı için hayalimdeki akvaryumu letgodan bulup aldım çok uygun şeyler denk gelebiliyor. Saygılar :)

Tahsin

Yumurta
Üye
Yorumlarınız için teşekkürler bakalım biraz daha araştırma yapıp burdan güncelleme yapıcam 🙏🏻