Kraliçeyi bulup almalı mıyım?

Poytar

Larva
Üye
Arkadaşlar banyonun hemen yanında küçük bir delikte karıncaların girip çıktığını farkettim. tahminimde 10-15 işçi. sizce kraliçeyi bulup almalı mıyım? bu arada bu koloni 3,4 senedir var ama gelişemiyor heralde. Bide küçük bir tür işçiler.

Ekli dosyalar

• IMG_9943.jpeg
    IMG_9943.jpeg
    28.4 KB · Görüntüleme: 33

karıncagünüğü

Minör
Üye
Arkadaşlar banyonun hemen yanında küçük bir delikte karıncaların girip çıktığını farkettim. tahminimde 10-15 işçi. sizce kraliçeyi bulup almalı mıyım? bu arada bu koloni 3,4 senedir var ama gelişemiyor heralde. Bide küçük bir tür işçiler.
Asla yuvadan kraliçe almayın zaten alamazsınız.

SıslYahya

Pupa
Üye
Kraliçeyi alırsan kraliçe dahil ölür hepsi almanı tavsiye etmem.

Poytar

Larva
Üye
Asla yuvadan kraliçe almayın zaten alamazsınız.
Neden alamam bide etrafta baya örümcek,kıskanç böceği falan var o yüzden büyümüyor diye düşünüyorum koloni karıncalar küçük olduğu için sürekli örümcek ağına yakalanıyor 20-30 ölü vardı çünkü.

SıslYahya

Pupa
Üye
Neden alamam bide etrafta baya örümcek,kıskanç böceği falan var o yüzden büyümüyor diye düşünüyorum koloni karıncalar küçük olduğu için sürekli örümcek ağına yakalanıyor 20-30 ölü vardı çünkü.
Eğer alırsan kraliçe dahil ölürler.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
İşçileri detaylı yakından çekerseniz alıp almamanızla ilgili bir şey söyleyebilirim.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
İşçiyle alakası yok aktif koloniden kraliçe alınmaz.
Çok alakası var, işçinin cinsi bize polijinik olup olmadığını söyleyecek. Ama onun dışında belirli bir cins bilgisi ve hangi cinsin monojinik olup olmadığını bilmeyen yeni başlayan hobicilerin hiçbir şekilde wc yapması doğru olmayacaktır. Bunun belirli kriterleri ve yapılma şekli vardır. Ancak herkes bunu bilemez bu yüzden direkt olarak uçuş kraliçesi edinilmeli.

SıslYahya

Pupa
Üye
Çok alakası var, işçinin cinsi bize polijinik olup olmadığını söyleyecek. Ama onun dışında belirli bir cins bilgisi ve hangi cinsin monojinik olup olmadığını bilmeyen yeni başlayan hobicilerin hiçbir şekilde wc yapması doğru olmayacaktır. Bunun belirli kriterleri ve yapılma şekli vardır. Ancak herkes bunu bilemez bu yüzden direkt olarak uçuş kraliçesi edinilmeli.
Ama bence düzenini kurmuş bir koloninin düzenini bozmanın doğru olmadığını düşünüyorum.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Ama bence düzenini kurmuş bir koloninin düzenini bozmanın doğru olmadığını düşünüyorum.
Karıncaların düzeni zaten devamlı değişim halindedir. Beslenmeden tut yuva alanına kadar aralıklarla değişir. Önemli olan tek şey kraliçelerden almak gibi bir niyet varsa (cins polijinikse) mutlaka işçi de alınmalı.

SıslYahya

Pupa
Üye
Karıncaların düzeni zaten devamlı değişim halindedir. Beslenmeden tut yuva alanına kadar aralıklarla değişir. Önemli olan tek şey kraliçelerden almak gibi bir niyet varsa (cins polijinikse) mutlaka işçi de alınmalı.
Tamamdır, bilgi için sağ olun.

Poytar

Larva
Üye
Ben tetra diye düşünüyorum ve sandığımdan büyük çıktı koloni ortalama 80-100 işçi var heralde çünkü şekerli su ve badem koyduktan 15-20 dk sonra yavaş yavaş çıktılar bu fotosu

Ekli dosyalar

• IMG_9955.jpeg
    IMG_9955.jpeg
    27.2 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_9954.jpeg
    IMG_9954.jpeg
    30.5 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_9953.jpeg
    IMG_9953.jpeg
    27.3 KB · Görüntüleme: 7

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Ben tetra diye düşünüyorum ve sandığımdan büyük çıktı koloni ortalama 80-100 işçi var heralde çünkü şekerli su ve badem koyduktan 15-20 dk sonra yavaş yavaş çıktılar bu fotosu
Evet tetramorium gibi görünüyor kraliçeyi almayın.

BahadirSarp

Intercaste
Yardımsever
Üye
Yuvadan kraliçe almak, hem ekosisteme hem de kolonilere büyük zararlar verir. Kraliçeyi almak demek, koloninin yok olması demektir. Çok nadir olsa da kraliçe tekrar yumurtlayabilir; ama bu sefer de parazit riski gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Ne olursa olsun, doğadan kraliçeyi yalnızca uçuş zamanı toplamalısınız.