1 işçili messor kraliçem var, farklı koloniden 1 işçi eklesem kabul ederler mi?
Çok yüksek ihtimal kraliçenin işçisi zarar görür hatta kraliçe bile zarar görebilir. Ha kabul etme ihtimalleri de var ama kraliçe işçi çıkarmış zaten hiç risk almayın çok gereksiz.1 işçili messor kraliçem var, farklı koloniden 1 işçi eklesem kabul ederler mi?
Hocam birde şey soracağım, kraliçe ve işçiye tohum + protein takviyesi yaptım lakin 2-3 gündür tohumların yanına dahi yaklaştıklarını görmedim. İşçi bile pamuğun yanında duruyor hep, kraliçe de öyle.Çok yüksek ihtimal kraliçenin işçisi zarar görür hatta kraliçe bile zarar görebilir. Ha kabul etme ihtimalleri de var ama kraliçe işçi çıkarmış zaten hiç risk almayın çok gereksiz.
Kolonin daha yeni hiç böyle bir riske girme koloniyi bitirebilirsin denemeye gerek yok1 işçili messor kraliçem var, farklı koloniden 1 işçi eklesem kabul ederler mi?
Messorlarda kraliçelerin vücudundaki besin işçi çıktıktan sonra da bir süre daha besin olarak onlara yeter siz neredeyse bütün pupalar çıkana kadar bekleyin sonra besleme yapın. Muhtemelen beslemeye çalışırken stres olmalarına sebep oldunuz bu yüzden pamuğun yanında duruyorlardır (çıkış pamuğundan bahsediyorsanız), nemli pamuktan bahsediyorsanız o zaten normal. Eğer acıkırlarsa çıkış pamuğuna saldırmaya çekiştirmeye başlarlar o zaman başlarsınız besleme yapmaya. Yok saldırmıyorlarsa dediğim gibi bütün pupalar çıktıktan sonra tekrar denersiniz. Ezip tohum verin hocam protein için biraz erken daha.Hocam birde şey soracağım, kraliçe ve işçiye tohum + protein takviyesi yaptım lakin 2-3 gündür tohumların yanına dahi yaklaştıklarını görmedim. İşçi bile pamuğun yanında duruyor hep, kraliçe de öyle.