Video çekmek isterdim ama ortalık karıştı.Yarım saat boyunca dikkatlice izledim.Kraliçe ve işçiler uyum sağlayamadılar.
Messor structorlar baya güçlü şekilde kavgaya tutuştu,kraliçeyi ortaya alıp antenlerini ve bacaklarını çekmeye çalıştılar.Kraliçe de tepki gösterdi test tüpünden kaçmaya çalıştı ama sıkıştırdı işçiler.Son ana kadar bekledim uyum sağlamaları için.Biraz daha bekleseydim kraliçe sakatlanıp ölürdü büyük ihtimalle.İşçilerin test tüpüne geçtiği an yumurtalarını tüpün ucuna bırakmıştı,onları kulak çöpüyle nazikçe alıp tutmuştum.Son kararı verip kraliçeyi işçilerin olduğu test tüpünden aldım,yeni yaptığım yuvasına koydum yumurtalarıyla birlikte.Baya yordum kraliçeyi o yüzden şekerli su vermek istedim kendine biraz gelsin diye.İşçiler çıkana kadar hiç bakmamayı düşünüyorum.Bu yaptığım denemede neler yaşadığımı anlattım,benim düşüncelerime göre neler öğrendiğimi de anlatayım;
Kraliçesiz koloninin,başka bir kraliçeyi kabul etme ihtimali: %50
Yumurtalı bir kraliçenin,kraliçesiz bir koloniyi kabul etme ihtimali %30
Deneyin artıları
1-Kraliçe daha güçlü bir koloni üretmek için elinden geleni yapabilir.
2-Doğa rekabet gerektirir.Bunu anlayıp konfor alanında olmadığının farkına varabilir.
3-Normal bir messor structor kolonisine göre majör işçi daha çok çıkartabilir.
Deneyin eksileri
1-Kraliçe uzun bir süre kendine gelemeyebilir
2-Strese girdiği için yumurtalarını yiyebilir
3-Üretim hızı çok yavaş devam edebilir.
Messor structorlar baya güçlü şekilde kavgaya tutuştu,kraliçeyi ortaya alıp antenlerini ve bacaklarını çekmeye çalıştılar.Kraliçe de tepki gösterdi test tüpünden kaçmaya çalıştı ama sıkıştırdı işçiler.Son ana kadar bekledim uyum sağlamaları için.Biraz daha bekleseydim kraliçe sakatlanıp ölürdü büyük ihtimalle.İşçilerin test tüpüne geçtiği an yumurtalarını tüpün ucuna bırakmıştı,onları kulak çöpüyle nazikçe alıp tutmuştum.Son kararı verip kraliçeyi işçilerin olduğu test tüpünden aldım,yeni yaptığım yuvasına koydum yumurtalarıyla birlikte.Baya yordum kraliçeyi o yüzden şekerli su vermek istedim kendine biraz gelsin diye.İşçiler çıkana kadar hiç bakmamayı düşünüyorum.Bu yaptığım denemede neler yaşadığımı anlattım,benim düşüncelerime göre neler öğrendiğimi de anlatayım;
Kraliçesiz koloninin,başka bir kraliçeyi kabul etme ihtimali: %50
Yumurtalı bir kraliçenin,kraliçesiz bir koloniyi kabul etme ihtimali %30
Deneyin artıları
1-Kraliçe daha güçlü bir koloni üretmek için elinden geleni yapabilir.
2-Doğa rekabet gerektirir.Bunu anlayıp konfor alanında olmadığının farkına varabilir.
3-Normal bir messor structor kolonisine göre majör işçi daha çok çıkartabilir.
Deneyin eksileri
1-Kraliçe uzun bir süre kendine gelemeyebilir
2-Strese girdiği için yumurtalarını yiyebilir
3-Üretim hızı çok yavaş devam edebilir.