Kraliçenin türü ne?

atako

Media
Üye
Evimin yakınlarında metrelerce uzanan bir karınca yolu var. Türlerinin crematogaster olduğunu düşünüyorum. Bu yolun hemen üzerinde gene türününcrematogaster olduğunu düşündüğüm bir kralice buldum. Acaba bu kolinin kraliçesi olabilirmi eğer değilse bu koloniden ona işçi eklenmesi yapabilirmiyim.1000083697.jpg1000083699.jpg

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Crematogaster kraliçesi ve işçileri. Eğer kraliçe, işçiler ile beraber gidiyorduysa taşınma aşamasındaki bir koloninin kraliçesini bulmuş olabilirsiniz. Bu durumda işçi eklemesi kabul eder ama o işçilerden uzak bağımsız bir yerde bulunduysa uçuş yapmış olabilir ve bu koloniden mi değil mi kesin konuşmayız. İşçi eklemesi denemek isterseniz kontrollü şekilde 1 işçi ekleyin ve olacaklara göre tepki verin, savaşırlarsa hemen ayırın ama savaşmazlarsa yine dikkatli bir şekilde aralarda izlemeye devam edin.

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Kafa şekilden dolayı Crematogaster lorleti olabilir mi? Türkiyede bu kafa şekline sahip başka Crematogaster türü yok diye biliyorum.
Lorteti kraliçelerinin kafa şekli içeriden cökük şekilde duruyor ama burada bariz düz bir kafa şekli var.

atako

Media
Üye
Crematogaster kraliçesi ve işçileri. Eğer kraliçe, işçiler ile beraber gidiyorduysa taşınma aşamasındaki bir koloninin kraliçesini bulmuş olabilirsiniz. Bu durumda işçi eklemesi kabul eder ama o işçilerden uzak bağımsız bir yerde bulunduysa uçuş yapmış olabilir ve bu koloniden mi değil mi kesin konuşmayız. İşçi eklemesi denemek isterseniz kontrollü şekilde 1 işçi ekleyin ve olacaklara göre tepki verin, savaşırlarsa hemen ayırın ama savaşmazlarsa yine dikkatli bir şekilde aralarda izlemeye devam edin.
Bu karınca yolu ila kraliçe arasında 30cm falan vardı ama kraliçenin yanında hiç işçi yoktu. Bugün kraliçeyi bulduğum yere terar gittim ve 3tane daha aynı kraliceden buldum. İşçi eklemeye çalıştım ama kraliçe ve işçiler birbirlerinden kaçtı o yüzden işçileri çıkarttım.

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Bu karınca yolu ila kraliçe arasında 30cm falan vardı ama kraliçenin yanında hiç işçi yoktu. Bugün kraliçeyi bulduğum yere terar gittim ve 3tane daha aynı kraliceden buldum. İşçi eklemeye çalıştım ama kraliçe ve işçiler birbirlerinden kaçtı o yüzden işçileri çıkarttım.
Muhtemelen uçuş olmuş o yüzden işçi eklemesi yapmanıza gerek yok, kendisi kolonisini kurabilir zaten. Fakat illa ki yapmak isterseniz ilklerde kaçarlar ama sonrasında birbirlerine alışırlar diye düşünüyorum.