Kraliçemin türü nedir?

Yigit291

Pupa
Üye
Merhabalar 5 Haziran'da üç karınca buldum tetra-crema bir de bu bilmediğim tür. Bekledim kraliçe mi diye, yumurtlamış ama çok küçük zor anladım yumurtladığını. Yaklaşık 4-5 mm boyunda. Bulduğumda hava kararmıştı arabanın üstünde yürüyordu.IMG_0197.jpegIMG_0201.jpegIMG_0199.jpegIMG_0198.jpeg
En net bunlar oldu tekrar çekmeye çalışırım.

Moderatör tarafında düzenlendi:

kuzey62

Pupa
Üye
Merhabalar 5 Haziran'da üç karınca buldum tetra-crema bir de bu bilmediğim tür. Bekledim kraliçe mi diye, yumurtlamış ama çok küçük zor anladım yumurtladığını. Yaklaşık 4-5 mm boyunda. Bulduğumda hava kararmıştı arabanın üstünde yürüyordu.Ekli dosyayı görüntüle 58171Ekli dosyayı görüntüle 58172Ekli dosyayı görüntüle 58173Ekli dosyayı görüntüle 58174
En net bunlar oldu tekrar çekmeye çalışırım.
Tetramorium prensesi.

Yigit291

Pupa
Üye
Sadece alttan fotoğraf çekmişsiniz, lütfen başka açılardan fotoğraf çekip atın.
Üstten kanatlaro herşeyi kapatıyor ama ekleyeyim IMG_0218.jpegIMG_0216.jpegIMG_0210.jpegIMG_0209.jpegIMG_0211.jpeg

Crematogaster muhtemelen.
Tetramorium prensesi.
Boyu yaklaşık 4 mm belki daha küçük
Abdomeni throaxa göre daha uzun ucunda çok ufak bi sivirilk var okadar
crema var şuan bende ama benzemiyor
Tetra için bişey diyemeyeceğim boyu daha kısa tetraya göre
Rengi sarımsı kahveringimsi

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Makro Fotoğrafçı
Üye
3-4 farklı cevap gelip de nasıl bu kadar alakasız olabiliyor anlamıyorum. Söylediğiniz cinslerin tek bir tanesi bile görseldeki canlı ile aynı alt familyadan dahi değil, bakın cinsi geçtim. Bunu fark etmek zor bir şey de değil. Hani acaba fotoğraflar çok mu kötü diye baktım, hayır anlaşılıyor en azından alt familyası. Yani bilgi eksikliği. Düzenli olarak bu uyarıyı geçiyorum, bilgi sahibi değilseniz tür sorgulama konuları altında fikir yürütme mecburiyetiniz yok. Bu konuyu açtığımda cevaplar kısmında biri Nylanderia biri Plagiolepis yazmış olsa anlayacağım çünkü konuyu açtığımda ben de hangisi acaba diye bir süre düşündüm. Tetramorium, Pheidole, Crematogaster ne alaka arkadaşlar? Kel alaka.

https://karincaciftligim.com/threads/kralice-karinca-mi-turu-nedir.26071/ bu konudaki Hasan'ın attığı mesajı dikkate alın derim.

Yigit291

Pupa
Üye
Phediole prensesi olabilir.
Olabilir hocam
Plagiolepsis grubu için ne diyorsunuz acaba fotoğraflar yeterli değil ama gözümle gördüğm kadarıyla hem abdomeni hem rengi uyuyo vücut yapısı uyuyor

3-4 farklı cevap gelip de nasıl bu kadar alakasız olabiliyor anlamıyorum. Söylediğiniz cinslerin tek bir tanesi bile görseldeki canlı ile aynı alt familyadan dahi değil, bakın cinsi geçtim. Bunu fark etmek zor bir şey de değil. Hani acaba fotoğraflar çok mu kötü diye baktım, hayır anlaşılıyor en azından alt familyası. Yani bilgi eksikliği. Düzenli olarak bu uyarıyı geçiyorum, bilgi sahibi değilseniz tür sorgulama konuları altında fikir yürütme mecburiyetiniz yok. Bu konuyu açtığımda cevaplar kısmında biri Nylanderia biri Plagiolepis yazmış olsa anlayacağım çünkü konuyu açtığımda ben de hangisi acaba diye bir süre düşündüm. Tetramorium, Pheidole, Crematogaster ne alaka arkadaşlar? Kel alaka.

https://karincaciftligim.com/threads/kralice-karinca-mi-turu-nedir.26071/ bu konudaki Hasan'ın attığı mesajı dikkate alın derim.
Hocam tam ben de aynısını yacıcaktım haklısınız. Teşekkürler sizin kesin diyebileceğiniz bişey var mı pkei nylanderia yada plagiolepsis için yoksa işçiyi mi beklemem lazım

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Makro Fotoğrafçı
Üye
Kesin dememekle beraber Nylanderia olduğunu düşünüyorum.

Yigit291

Pupa
Üye