Kraliçem yürüyemiyor

bulhudi

Pupa
Üye
Solenopsis fugax kraliçem abdomeni çok şişik olduğu için yürüyemiyor ve sürekli abdomenin ucunda yumurta var. (1 buçuk gündür)

Ekli dosyalar

• 20250322_212838.jpg
    20250322_212838.jpg
    48.8 KB · Görüntüleme: 57

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bir sıkıntı yok. Fizyogastrik abdomenden dolayı abdomen böyle şişebiliyor.

KarıncalarVedoğa

Yumurta
Üye
Solenopsis fugax kraliçem abdomeni çok şişik olduğu için yürüyemiyor ve sürekli abdomenin ucunda yumurta var. (1 buçuk gündür)
Yürüyememesinin birkaç sebebi olabilir.

1. Abdomen ıslak zemine yapışabiliyor ve bu nedenle haraketini kısıtlıyor.( çözümü kendiliğinden düzelir bu durum)

2. Düşük ihtimalde olsa abdomeni bağlayan yapıda kırıklıklar olabiliyor buda felç gibi bir şey ama olduğunu sanmam.

3. Yürümek istemiyorda olabilir.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Fizuogastrik abdomen nedir
Fizyogastrik abdomen, abdomenin genişleyebilmesi olarak özetlenebilir. Iki sebepten olur; birincisi tıka basa doymuş kraliçe ikincisi ise döllenmeden kaynaklı.

Markusty

Yumurta
Üye
konuyla alakasız ama kraliçeyi kendiniz mi buldunuz kendiniz bulduysanız hangi şehirde buldunuz?

bulhudi

Pupa
Üye
Sorun çözüldü kraliçem kendi abdomeni kadar yumurtladı ve artık yürüyor

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Konudan bağımsız benimde 10 işçili solenopsis fugax kolonim vardı. Et verdim ve 3 tanesi etin altında sıkışmış ve ölmüş bu tip durumlar yaşanmaması için ne yapmalıyım.

bulhudi

Pupa
Üye
Konudan bağımsız benimde 10 işçili solenopsis fugax kolonim vardı. Et verdim ve 3 tanesi etin altında sıkışmış ve ölmüş bu tip durumlar yaşanmaması için ne yapmalıyım.
Ben un kurdu veriyorum bence sende un kurdu vermelisin ama et altında sıkıntılarsa eti daha küçük parçalara böl

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
ilk defa böyle bir şey duydum ama demek ki böyle şeylerde oluyormuş, eti ezerek veya kıyma şeklinde verirseniz belki işe yarayabilir.

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Çok daha küçük vermeyi düşünüyorum biraz büyüktü. Bakabilirsiniz.
ilk defa böyle bir şey duydum ama demek ki böyle şeylerde oluyormuş, eti ezerek veya kıyma şeklinde verirseniz belki işe yarayabilir.

Ekli dosyalar

• 20250316_173758.jpg
    20250316_173758.jpg
    37.5 KB · Görüntüleme: 9

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
evet bu büyük olmuş biraz, 😄 bunun çeyreği kadar verseniz bile fazlasıyla yetecektir.
Evet şimdi bunun yarısı büyüklükte pişmiş tavuk verdim. Tahminimce etin sıvısına yapıştılar. Bide ilgilenemedim et 3 gün kaldı.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Evet şimdi bunun yarısı büyüklükte pişmiş tavuk verdim. Tahminimce etin sıvısına yapıştılar. Bide ilgilenemedim et 3 gün kaldı.
anladım, evet bende ilk solenopsis kolonimde işçilerden ikisini bir damla şekerli su vererek boğmuştum, sonra kurtardım gerçi ama çok küçük bir karınca cinsi olduğundan böyle olaylar yaşanabiliyor.
size tavsiyem işçi sayısı 10 u geçtikten sonra tüpe bir outworld takmanız, böylece hem daha rahat beslersiniz hem de bir kaç gün yiyeceği unutsanız bile tüpte yaşayacağınız sorundan daha azını yaşarsınız.

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
anladım, evet bende ilk solenopsis kolonimde işçilerden ikisini bir damla şekerli su vererek boğmuştum, sonra kurtardım gerçi ama çok küçük bir karınca cinsi olduğundan böyle olaylar yaşanabiliyor.
size tavsiyem işçi sayısı 10 u geçtikten sonra tüpe bir outworld takmanız, böylece hem daha rahat beslersiniz hem de bir kaç gün yiyeceği unutsanız bile tüpte yaşayacağınız sorundan daha azını yaşarsınız.
Outworld giderlermi? Çünkü şuan kolonim zaten 8 işçi.

Bide bu kadar küçük türlerde outworld çok zor telin arasından bile kaçabilirler .

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Outworld giderlermi? Çünkü şuan kolonim zaten 8 işçi.
bence bir kibrit kutusu veya kredi kartı büyüklüğünde yapılabilir. bariyeri yoğun sürerseniz yapışır ölürler malum küçük cins, olabildiğince ince sürün.