Kraliçem yumurtlamıyor

bugra

Yumurta
Üye
Arkadaşlar 1 hafta önce 2 tane messor kraliçesi buldum bulduğumda kanatsızlardı ve yuva arıyorlardı, bu gün kontrol ettim ama yumurta yok normal mi?

Barkın

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
Normal olabilir sonbaharda bulduğunuz kraliçelerin verimleri düşük olabilir veya hiç yumurtlamıyor olabilir kış uykusunu araştırıp kış uykusuna yatırmanızı tavsiye ederim bana kalırsa kış uykusundan sonra beslemeye başlayabilirsiniz kraliçeyi un ve şekerli meyveler ile

bugra

Yumurta
Üye
Normal olabilir sonbaharda bulduğunuz kraliçelerin verimleri düşük olabilir veya hiç yumurtlamıyor olabilir kış uykusunu araştırıp kış uykusuna yatırmanızı tavsiye ederim bana kalırsa kış uykusundan sonra beslemeye başlayabilirsiniz kraliçeyi un ve şekerli meyveler ile
Şimdilik daha sıcak bir ortama alıp biraz daha bekleyeceğim o da olmazsa dediğiniz gibi yapabilirim teşekkür ederim

celilcem

Yumurta
Üye
Kış uykusu nasıl yapılır ve nekadar sürer kış uykusuna yatırma nedeni nedir

Barkın

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
Bı soruların hepsinin cevabı forumda açılmış konularda mevcut

Kış uykusuna yatırma nedeniniz kraliçe uçtuğunda kendine bir yer bulduğunda üreme odaklı değil hayatta kalabilme odaklı olmasıdır kışı atlatmaya çalışır inaktif olurlar sonbaharda ise tek amaçları üremek çoğalmak olur o yüzden ilkbaharda yakaladıklarımızın verimi daha yüksek sonbaharda yakaladığımız messorların ki daha düşük çünkü yakında kış geleceğini biliyor

celilcem

Yumurta
Üye
Bı soruların hepsinin cevabı forumda açılmış konularda mevcut

Kış uykusuna yatırma nedeniniz kraliçe uçtuğunda kendine bir yer bulduğunda üreme odaklı değil hayatta kalabilme odaklı olmasıdır kışı atlatmaya çalışır inaktif olurlar sonbaharda ise tek amaçları üremek çoğalmak olur o yüzden ilkbaharda yakaladıklarımızın verimi daha yüksek sonbaharda yakaladığımız messorların ki daha düşük çünkü yakında kış geleceğini biliyor
Kış uykusu messor gibi kış için stok yapan türler için mi sadece yoksa genel mi

Barkın

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
Genel olarak konuştum fakat kimisi problemsiz bir şekilde yunurtlamaya başlar kimisi de kışın geçmesini bekler