Tüpte bir problem yok gibi görünüyor. Eğer fazla sarsıntı varsa nedeni o olabilir. Oda sıcaklığında karanlık titreşimsiz bir yere bırakın ve haftada 1 civarı kontrol edin.Hazırladığım tüp doğru, değil mi? Aradan 5-6 gün geçmesine rağmen kraliçem hâlâ yumurtlamadı. Çok fazla sarsıntı olduğu için yumurtlamıyor olabilir mi?
Ben de aynı şeyi düşünüyorum; belki farkında olmadan, istemediğim kadar çok sarsıntıya sebep oluyordum. Artık tüpü dolabın üzerine, bir kutunun içine yerleştirdim. Titreşimi önlemek için kutunun altına gazlı bez de serdim; bu sayede sarsıntının tamamen kesildiğini umuyorum. Belki dolap kapağını sertçe kapatırsam bir miktar titreşim ulaşabilir ama bu da oldukça düşük bir ihtimal; çünkü dolabın üzerinde birçok eşya var, sarsıntının tüpe kadar iletilmesi artık çok zor görünüyor. Bir hafta sonra tekrar kontrol edeceğim; eğer yumurta görürsem süreci belki günlük olarak forumda paylaşırım. İlk kraliçem olduğu için ona gerçekten çok önem veriyorum.Tüpte bir problem yok gibi görünüyor. Eğer fazla sarsıntı varsa nedeni o olabilir. Oda sıcaklığında karanlık titreşimsiz bir yere bırakın ve haftada 1 civarı kontrol edin.