Kraliçem yumurtalarını yiyiyor neden?

kerem1221

Yumurta
Üye
Messor bir kraliçem var. Kış uykusundan sonra yumurtlamıştı galiba strese sokup yumurtalarını yemişti. Geçenlerde gene yumurtladı 1 ay filan yani yumurtalara her baktığımda aynı değişiklik yok hatta hepsi yeni yumurta gibi neden olabilir sizce. Besle yapmadım arada 1 tane susam veriyorum o kadar.

egzotikçiftik

Larva
Üye
Messor bir kraliçem var. Kış uykusundan sonra yumurtlamıştı galiba strese sokup yumurtalarını yemişti. Geçenlerde gene yumurtladı 1 ay filan yani yumurtalara her baktığımda aynı değişiklik yok hatta hepsi yeni yumurta gibi neden olabilir sizce. Besle yapmadım arada 1 tane susam veriyorum o kadar.
Fazla strese sokuyor olabilirsiniz. Ortam sıcaklığı 15 derece veya altındaysa yine yumurtlamaz. Yumurtaların gelişmeme sebebi yine stres olabilir. Tüpe birkaç tohum bırakın ve en az 2 hafta sonra kraliçeyi kontrol edin. İşçisi çıkana kadar başka bir takviye yiyecek vermeyin. Her şeye rağmen yumurtalarda bir değişiklik yok ise bu kraliçeden kaynaklı bir sorun da olabilir. Salıp yeni bir kraliçe aramaya çıkabilirsiniz.

Son düzenleme: