Kraliçem yumurtalarını geliştirmiyor.

Yusuf8258

Yumurta
Üye
Kendisi Pupa yapmıyor 1 aydır nedeni nedir?

Screenshot_2025-04-22-21-18-50-107_com.miui.videoplayer.jpg

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Besin vermeyin işe yaramaz ve yumurtaların besinle ilgisi yok. Sıcaklığı yükseltin, eğer zaten sıcak bir ortamdaysa kraliçe düzgün çiftleşememiştir.

yasarm1

Larva
Üye
Besin vermeyin işe yaramaz ve yumurtaların besinle ilgisi yok. Sıcaklığı yükseltin, eğer zaten sıcak bir ortamdaysa kraliçe düzgün çiftleşememiştir.
Benim kralicemin abdomeni bu kadar büyük değil ve yumurtaları da bu kadar fazla değil. Yine sıcaklıktan dolayı mı tür farklılığı yüzünden mi yoksa başka bir durum mu var? Endişelendiğimden değil çiftleştiğine eminim sadece merak ediyorum.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Benim kralicemin abdomeni bu kadar büyük değil ve yumurtaları da bu kadar fazla değil. Yine sıcaklıktan dolayı mı tür farklılığı yüzünden mi yoksa başka bir durum mu var? Endişelendiğimden değil çiftleştiğine eminim sadece merak ediyorum.
Abdomen boyutu uçuş yapmadan önce kolonide ne kadar besin tükettiğine bağlı olarak değişebilir. Abdomeni büyükse güzel ve yeterli besin depolamış demektir. Az yumurtlaması önemli değil kraliçe kademeli olarak partiler şeklinde yumurtlar. Yani zaman geçtikçe daha fazla yumurta görmeniz çok muhtemel.

SıslYahya

Pupa
Üye

karıncagünüğü

Minör
Üye
Merhaba öncelikle kraliçeler ilk işçi çıkana kadar besine ihtiyaç duymazlar muhtemelen bulunduğunuz ortamın sıcaklığı düşüktür eğer sıcaktan soğuğa geçiş olduysada kış uykusuna yatmış olabilir yada daha çıkmamış olabilir yumurtaların gelişimi sıcak olunca başlar ve yumurtalar besine ihtiyaç duymazlar.

Yusuf8258

Yumurta
Üye
Merhaba öncelikle kraliçeler ilk işçi çıkana kadar besine ihtiyaç duymazlar muhtemelen bulunduğunuz ortamın sıcaklığı düşüktür eğer sıcaktan soğuğa geçiş olduysada kış uykusuna yatmış olabilir yada daha çıkmamış olabilir yumurtaların gelişimi sıcak olunca başlar ve yumurtalar besine ihtiyaç duymazlar.
Teşekkürler sıcak ortamıda az önce yaptım.

Samet kardeşimizin dediği daha doğru ben yanlış bir cevap vermişim kusura bakmayın yumurlar yumurta oldukları için beslenmeye gerek duymazlar kusura bakmayın iyi hobiler dilerim.
Sorun yok sağolun.