Kraliçem yumurtaları yemiş

kaskas

Yumurta
Üye
Merhaba,

Üç farklı Camponotus kraliçem var. İlk kraliçeyi bulduktan yaklaşık 5 gün sonra diğer iki kraliçeyi edindim. Hepsi aynı ortamda ve aynı koşullarda tutuluyor. Son 10 gün içinde her 5 günde bir olmak üzere sadece iki kez kontrol amaçlı baktım. İlk kraliçemin başlangıçta oldukça fazla yumurtası vardı; ancak şu an yumurtaların çoğunu yemiş gibi görünüyor. Diğer iki kraliçede ise bir sorun yok, yumurta sayılarında artış gözlemliyorum. Bu durumda ilk kraliçeyle ilgili ne yapmam gerektiği konusunda tavsiyelerinizi rica ederim.

10 gün önceki hali
IMG_20250528_185334.jpg
Bunlarda dün çektiğim fotoğraflar.
1.jpeg
2.jpeg

Not: İlk yumurtladığından itibaren 22 gün geçti.

Moderatör tarafında düzenlendi:

qwerty

Larva
Üye
Merhaba,

Üç farklı Camponotus kraliçem var. İlk kraliçeyi bulduktan yaklaşık 5 gün sonra diğer iki kraliçeyi edindim. Hepsi aynı ortamda ve aynı koşullarda tutuluyor. Son 10 gün içinde her 5 günde bir olmak üzere sadece iki kez kontrol amaçlı baktım. İlk kraliçemin başlangıçta oldukça fazla yumurtası vardı; ancak şu an yumurtaların çoğunu yemiş gibi görünüyor. Diğer iki kraliçede ise bir sorun yok, yumurta sayılarında artış gözlemliyorum. Bu durumda ilk kraliçeyle ilgili ne yapmam gerektiği konusunda tavsiyelerinizi rica ederim.

10 gün önceki hali
Ekli dosyayı görüntüle 56600
Bunlarda dün çektiğim fotoğraflar.
Ekli dosyayı görüntüle 56601
Ekli dosyayı görüntüle 56602

Not: İlk yumurtladığından itibaren 22 gün geçti.
Çok yardım etmek isterdim ama dediğinize göre neredeyse hiç rahatsız etmemişsiniz illaki birazdan deneyimli biri yardımcı olacaktır olmaz ise deneyimli birine DM yoluyla ulaşın derim.