Kraliçem yeni tüpe transfer olmuyor

Ayteko

Yumurta
Üye
Yaklaşık 3 hafta önce bulduğum tahminimce tetramorium kraliçemi küçük bir tüpe koymuştum 1 hafta kadar önce de yumurtladı ve sonunda suyu bitti. Yeni test tüpünü hazırladım ve uç uca bantladım. Bir taraf karanlık ve nemli, eski pamuğu kurudu ve sürekli ışık alıyor. 2 günü geçti ama hala taşınmıyor. Eski pamukta yumurtaların yerini bile değiştirdi ama yeni yere geçmiyor. Manuel aktarmak çok istemiyorum ne yapabilirim?

İlyas16

Media
Üye
Yaklaşık 3 hafta önce bulduğum tahminimce tetramorium kraliçemi küçük bir tüpe koymuştum 1 hafta kadar önce de yumurtladı ve sonunda suyu bitti. Yeni test tüpünü hazırladım ve uç uca bantladım. Bir taraf karanlık ve nemli, eski pamuğu kurudu ve sürekli ışık alıyor. 2 günü geçti ama hala taşınmıyor. Eski pamukta yumurtaların yerini bile değiştirdi ama yeni yere geçmiyor. Manuel aktarmak çok istemiyorum ne yapabilirim?
Yaptığınız transfer düzeneğini gösterebilir misiniz? Tetralar genelde stresten çok fazla etkilenmiyorlar ve zaman zaman oldukça inatçı olabiliyorlar diye biliyorum. Anlattıklarınıza göre en mantıklısı manuel müdahalede bulunmak gibi duruyor. Tabii yine de kullandığınız düzeneği paylaşın, belki sorun oradadır.

Ayteko

Yumurta
Üye
IMG_6542.jpegŞöyle bir düzenek yaptım. Tuğkanın eski videolarından falan bakıp ama epey nazlandı

İlyas16

Media
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 85046Şöyle bir düzenek yaptım. Tuğkanın eski videolarından falan bakıp ama epey nazlandı
Biraz daha bekleyecek sabrınız varsa bence 1 gün daha bekleyin. Eğer artık sabrınızı aştıysa müdahale edebilirsiniz. Kraliçeyi tüpe alın, ardından yumurtalarını da nemli bir kulak temizleme çubuğuyla çok nazik bir şekilde tüpe aktarın. Tabii bunu tavsiye etmiyorum; yalnızca gerçekten zorunlu kaldıysanız yapmanız daha doğru olur.

Ayteko

Yumurta
Üye
Sabırda sıkıntım yok da sürekli ışık veriyorum falan zarar vermekten çekiniyorum. Suyu da bitti geçse ikimiz de rahatlayacağız 😅

Ayteko

Yumurta
Üye
Hala geçmedi yumurtalarla ilgileniyor ama. Başka öneri çıkar mı? mecbur manuel mi?

İlyas16

Media
Üye
Hala geçmedi yumurtalarla ilgileniyor ama. Başka öneri çıkar mı? mecbur manuel mi?
Bilmiyorum hocam, bu noktada mecburen manuel müdahale gerekiyor gibi duruyor. Belki forumda daha deneyimli birisi farklı bir çözüm önerebilir ama benim aklıma başka bir şey gelmiyor. Bu kadar yardımcı olabiliyorum maalesef.

deadrune

Pupa
Üye
tetramoriumlar çok inatçı oluyor olduğu tüpe eğim verip gitmesi gereken tüpü aşağıda bırakırsanız hareketlenebilir olmazsa manuelden önce son çare ışığı iyice yaklaştırıp bulunduğu tüpü biraz sarsmayı deneyebilirsiniz stresle yumurtaları alıp kaçışmaya başlayınca eğimi daha çok arttırıp geçirebilirsiniz