Kraliçem öldü

matha

Yumurta
Üye
Camponotus tanaemyrmex altcinsinden kraliçem öldü. Yaklaşık 20-30 adet pupa larva ve yumurta 4 adet işçim var. Aynı gün aynı saatte aynı bölgede bulduğum kraliçelerim var. Ne yapabilirim?

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
İşçileri atın. Brood, öte ki kolonilere verilebilir.

matha

Yumurta
Üye
BİLGİLENDİRME
Ölen kraliçemin 20-30 brood 5 işçisi vardı. Diğer kraliçemin 1 pupa 5 kadar yumurta 2 işçisi var. Kraliçe 9 Mayısta bulunmasına rağmen çok kez kendi yumurtalarını yedi. Son 1 aydır haftada 1 bir damla şekerli su verip hiç bakmadığım bi kabın içinde tutuyodum. Bu hafta içinde 2 işçisi çıktı fakat bu uzun periyotta test tüpünün içerisi çok pislendi. 9 Ağustos gecesi tüpü değiştirip ölen kraliçemin yumurta ve pupalarını yeni test tüpüne koyduktan sonra transferi gerçekleştirdim. Stres olmaması için direk test tüpünü kaldırdım. Ölen kraliçenin 5 işçisi küçük bir outworld içerisinde duruyordu. Şekerli su verip içindeki 4 işçiyi başka bir test tüpüne aldım. Outworldu test tüpüne bağladıktan sonra gözlemlemeye başladım işçi içeri girdi ve kraliçeyi besledi. Diğer işçileri de tek tek outworlde atıp test tüpüne girmelerini bekledim. Sonuç olarak hepsi kraliçeyi besledi ve işçileride kurtarmış oldum.

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    33.4 KB · Görüntüleme: 14