Kraliçem ne zaman yumurtlar?

yasin31

Yumurta
Üye
İyi akşamlar, iki gün önce tetramorium bir kraliçe buldum ve tüpe yerleştirdim. 48 saattir tüpte ve sadece 24 saat önce merakıma yenik dusup ufak bi bakış attım. Yoğun bi ışık yoktu o yüzden sorun olacağını düşünmüyorum. İlk kontrol için coverını çıkardığımda sanki genin pozisyonunu almış gibi kendini top gibi yapmıştı. Sonra biraz düzeldi ama çok sakin sadece antenlerini ve kafasını oynatıyor. Kraliçem hala kanatlarını da atmadı acaba bir sıkıntı mı var beklemeye devam mı etmeliyim yapabileceğim bir şey var mı?

Ekli dosyalar

• IMG_2120.png
    IMG_2120.png
    159.8 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_2119.png
    IMG_2119.png
    166.4 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_2118.png
    IMG_2118.png
    165.2 KB · Görüntüleme: 11

creal

Media
Üye
İyi akşamlar, iki gün önce tetramorium bir kraliçe buldum ve tüpe yerleştirdim. 48 saattir tüpte ve sadece 24 saat önce merakıma yenik dusup ufak bi bakış attım. Yoğun bi ışık yoktu o yüzden sorun olacağını düşünmüyorum. İlk kontrol için coverını çıkardığımda sanki genin pozisyonunu almış gibi kendini top gibi yapmıştı. Sonra biraz düzeldi ama çok sakin sadece antenlerini ve kafasını oynatıyor. Kraliçem hala kanatlarını da atmadı acaba bir sıkıntı mı var beklemeye devam mı etmeliyim yapabileceğim bir şey var mı?
Bir hafta içinde yumurtlayabilir, eğer yumurtlamazsa, doğaya salmanızı öneririm.

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye
Cenin pozisyonu dediğiniz pozisyon yumurtlamak, abdomeni temizlk için yapılır genellikle. Benim bulduğum bir prenseste aynı şeyi yapmıştı ve yumurtladı. Çifteşmeden sonra prensten kalan organ parçaları vs temizliyordur 5 gün ellemeyin yüksek ihtimalle kanat döker veya yumurta görürsünüz.