Kraliçem geldi!

1 hafta önce lasius cinsi bir kraliçe siparişi vermiştim. 1 haftanın ardından siparişim geldi. Kargo bugün geldi, bende kargoyu açtım baktım ama kraliçe hareket etmiyordu. Bende öldüğünü zannedip üzüldüm ama sonra pamuğa takıldığını farkettim. Onu oradan kurtardım ve bir anda tekrardan canlanmış gibiydi. Şöyle bir sorun var 1 haftadır işçilerle beraber birşey yememişlerdi. Bende hemen şekerli su hazırladım ve kulak çubuğuyla test tüpü içine 2 damla halinde bıraktım. İlk başta zor farkettiler ama bulunca bir anda içmeye başladılar. Hemen kraliçeye şekerli su taşımaya gittiler. Kraliçe tekrardan antenlerini oynatıyordu. Ama şöyle bir sıkıntı var test tüpünü değiştirmek istiyorum ama lasius cinsinin ışıktan pek rahatsız olmadığını görmüştüm yani transfer zor oluyormuş. Test tüpü yanlış hazırlandığı için değiştirmek zorundayım. En az 5 6 işçi test tüpü yüzünden ölmüş. Peki nasıl transfer edebilirim?

eyup710

Larva
Üye
2 Gün önce ışık altına tuttum hiç tepki yoktu biraz salladım sabah baktığimda diğer test tüpüne taşınmışlar.sen transferi başlat geri kalanı gelir.

holloway

Larva
Üye
Transfer başlamazsa manuel transfer edin. Lasiuslar fazla rahat. Toparlandıklarına karar verdiğinizde transferi başlatın.

Transfer başlamazsa manuel transfer edin. Lasiuslar fazla rahat. Toparlandıklarına karar verdiğinizde transferi başlatın.
Suları nerdeyse yok, ayrıca koyduğum 2 damla şekerli su da nerdeyse bitmiş. Kraliçe kendine gelmiş denilebilir sizce bir çöp şiş yardımıyla transfer edeyim mi?

holloway

Larva
Üye
Suları nerdeyse yok, ayrıca koyduğum 2 damla şekerli su da nerdeyse bitmiş. Kraliçe kendine gelmiş denilebilir sizce bir çöp şiş yardımıyla transfer edeyim mi?
Kaç işçi ve yumurta var? Fazla değilse edebilirsiniz. Yumurtaları transfer edebilmek için çöp şişi biraz ıslatın.