Tüpteki nemi her zaman iyi tutuyorum derecemde var üstlerini örtüylede örtüyorum. Karanlık, ortam ısısı nemi yerinde daha ne yapabilirim bilmiyorum. Arası su falan vermelimiyim yada şekerli su? Rahatsız etmemek için elimden geleni yapıyorum.Hocam geçmiş olsun :d. O kraliçeyi kurtaramazsınız artık. Art arda kraliçelerinizin ölmesi pek normal durmuyor bence. Yanlış yaptığınız bir işlem olmalı mutlaka. Yaptığınız şeyleri gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Rest In Peace
Enjektörler 0 mı yoksa daha önceden kullanılmışmıTüpteki nemi her zaman iyi tutuyorum derecemde var üstlerini örtüylede örtüyorum. Karanlık, ortam ısısı nemi yerinde daha ne yapabilirim bilmiyorum. Arası su falan vermelimiyim yada şekerli su? Rahatsız etmemek için elimden geleni yapıyorum.
benim camponotus 7 ay susuz yaşamıştı ben bırakmadım arkadaş bıraktı şimdi koloniyi hayata dönderdimde yinede susuz kalıyorlar bence hava girişi çok küçük olduğundan dolayı ölüyorlarKraliçelerinizin neden öldüğünü bilemeyiz. Pek çok element mevcut ölmelerine neden olabilecek. Belki içtikleri sudan olmuş olabilir. Ya da pamuğun uç kısımları kuru ise kraliçe suya ulaşamıyordur. Susuzluk da epey hızlı öldürüyor. Ya da bölgenizde ilaçlama yapılıyorsa bu da neden olmuş olabilir. Bir sürü seçenek var, tahminden ileri gidemeyiz.
İmkansız bu. Kraliçe nasıl bir ortamda yaşıyordu. 7 ay susuzluk imkansız çünkü. 1 hafta bile çok zor.benim camponotus 7 ay susuz yaşamıştı ben bırakmadım arkadaş bıraktı şimdi koloniyi hayata dönderdimde yinede susuz kalıyorlar bence hava girişi çok küçük olduğundan dolayı ölüyorlar
Bu arada kraliçenin pamuğuna içme suyumu dökmeliyiz?(şekerli su değil)Kraliçelerinizin neden öldüğünü bilemeyiz. Pek çok element mevcut ölmelerine neden olabilecek. Belki içtikleri sudan olmuş olabilir. Ya da pamuğun uç kısımları kuru ise kraliçe suya ulaşamıyordur. Susuzluk da epey hızlı öldürüyor. Ya da bölgenizde ilaçlama yapılıyorsa bu da neden olmuş olabilir. Bir sürü seçenek var, tahminden ileri gidemeyiz.
Evet içme suyu vermelisin. Tüm cinsle için geçerli bu. Şekerli suyu ek takviye olarak vermen gerekiyor.Bu arada kraliçenin pamuğuna içme suyumu dökmeliyiz?(şekerli su değil)
Ben soruyu biraz yanlış anlamışım dostum kusura bakma. Çeşme suyuyla içme suyu pek fark etmez ama yine de içme suyu varken çeşme suyuna gerek yok.Ben çeşme suyu veriyordum.Oyüzden oldu herhalde.
Susuz ve nemsiz bıraktığımızda birkaç hafta sonra bile öldüklerini görebiliyoruz. Hiçbir açıdan mümkün değil. Kimse kusura bakmasın da uydurma bu.benim camponotus 7 ay susuz yaşamıştı ben bırakmadım arkadaş bıraktı şimdi koloniyi hayata dönderdimde yinede susuz kalıyorlar bence hava girişi çok küçük olduğundan dolayı ölüyorlar
Buna imkansız dediğine göre nem olmayan tüpte tetramorium kralicemin yumurtladığını ve şuan 13 tane işçisi olduğuna inanır mısın bilmiyorum. Sadece tüpe koyup ağzını kapattım o şekilde yaşamaya devam etti.İmkansız bu. Kraliçe nasıl bir ortamda yaşıyordu. 7 ay susuzluk imkansız çünkü. 1 hafta bile çok zor.
Hayvanı öldürüceksinBuna imkansız dediğine göre nem olmayan tüpte tetramorium kralicemin yumurtladığını ve şuan 13 tane işçisi olduğuna inanır mısın bilmiyorum. Sadece tüpe koyup ağzını kapattım o şekilde yaşamaya devam etti.
Eğer Sadece Formicaruma Aşırı Su Koyuyorsa Fazla Nem Olabilir Belki Oradan Yararlanıyorlardır.Susuz ve nemsiz bıraktığımızda birkaç hafta sonra bile öldüklerini görebiliyoruz. Hiçbir açıdan mümkün değil. Kimse kusura bakmasın da uydurma bu.
Bu diğerinden çok daha muhtemel. Kraliçenin ne kadar süre boyunca susuz kaldığını yazmamışsın zaten. Nem yok diye yumurtlamayacak diye bir kaide yok.Buna imkansız dediğine göre nem olmayan tüpte tetramorium kralicemin yumurtladığını ve şuan 13 tane işçisi olduğuna inanır mısın bilmiyorum. Sadece tüpe koyup ağzını kapattım o şekilde yaşamaya devam etti.
Tmm hocamBen soruyu biraz yanlış anlamışım dostum kusura bakma. Çeşme suyuyla içme suyu pek fark etmez ama yine de içme suyu varken çeşme suyuna gerek yok.
Hocam bir paket pamuk alın bitiremezsiniz bile zaten. Gerek yok çubuğun pamuğuyla falan uğraşmaya.Bu arada su pamuğu var ya onun yerine kulak çubuğunun pamuğunu koysam olurmu
Market uzak tatile geldi. Köyede.Hocam bir paket pamuk alın bitiremezsiniz bile zaten. Gerek yok çubuğun pamuğuyla falan uğraşmaya.
uydurmuyorumSusuz ve nemsiz bıraktığımızda birkaç hafta sonra bile öldüklerini görebiliyoruz. Hiçbir açıdan mümkün değil. Kimse kusura bakmasın da uydurma bu.
ama neyseuydurmuyorum