Kraliçem can çekişiyor acil yardım !

Akslepioss

Yumurta
Üye
Beni dünden hatırlarsınız kraliçesi ölen elemanım. Bugün de 1 haftadır çok güzel yumurtlayan kraliçem baktığımda ters yatmış kendini ahirete hazırlıyordu. Kefene sarmak istemedim şuan hala can çekişiyor ne yapabilirim. image.jpg
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Türü lasius niger bu arada.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hocam geçmiş olsun :d. O kraliçeyi kurtaramazsınız artık. Art arda kraliçelerinizin ölmesi pek normal durmuyor bence. Yanlış yaptığınız bir işlem olmalı mutlaka. Yaptığınız şeyleri gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Rest In Peace

Akslepioss

Yumurta
Üye
Hocam geçmiş olsun :d. O kraliçeyi kurtaramazsınız artık. Art arda kraliçelerinizin ölmesi pek normal durmuyor bence. Yanlış yaptığınız bir işlem olmalı mutlaka. Yaptığınız şeyleri gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Rest In Peace
Tüpteki nemi her zaman iyi tutuyorum derecemde var üstlerini örtüylede örtüyorum. Karanlık, ortam ısısı nemi yerinde daha ne yapabilirim bilmiyorum. Arası su falan vermelimiyim yada şekerli su? Rahatsız etmemek için elimden geleni yapıyorum.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Kraliçelerinizin neden öldüğünü bilemeyiz. Pek çok element mevcut ölmelerine neden olabilecek. Belki içtikleri sudan olmuş olabilir. Ya da pamuğun uç kısımları kuru ise kraliçe suya ulaşamıyordur. Susuzluk da epey hızlı öldürüyor. Ya da bölgenizde ilaçlama yapılıyorsa bu da neden olmuş olabilir. Bir sürü seçenek var, tahminden ileri gidemeyiz.

ToxiTkAn

Minör
Yardımsever
Üye
Tüpteki nemi her zaman iyi tutuyorum derecemde var üstlerini örtüylede örtüyorum. Karanlık, ortam ısısı nemi yerinde daha ne yapabilirim bilmiyorum. Arası su falan vermelimiyim yada şekerli su? Rahatsız etmemek için elimden geleni yapıyorum.
Enjektörler 0 mı yoksa daha önceden kullanılmışmı

Heaz

Yumurta
Üye
Kraliçelerinizin neden öldüğünü bilemeyiz. Pek çok element mevcut ölmelerine neden olabilecek. Belki içtikleri sudan olmuş olabilir. Ya da pamuğun uç kısımları kuru ise kraliçe suya ulaşamıyordur. Susuzluk da epey hızlı öldürüyor. Ya da bölgenizde ilaçlama yapılıyorsa bu da neden olmuş olabilir. Bir sürü seçenek var, tahminden ileri gidemeyiz.
benim camponotus 7 ay susuz yaşamıştı ben bırakmadım arkadaş bıraktı şimdi koloniyi hayata dönderdimde yinede susuz kalıyorlar bence hava girişi çok küçük olduğundan dolayı ölüyorlar

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
benim camponotus 7 ay susuz yaşamıştı ben bırakmadım arkadaş bıraktı şimdi koloniyi hayata dönderdimde yinede susuz kalıyorlar bence hava girişi çok küçük olduğundan dolayı ölüyorlar
İmkansız bu. Kraliçe nasıl bir ortamda yaşıyordu. 7 ay susuzluk imkansız çünkü. 1 hafta bile çok zor.

Enescanaltun

Yumurta
Üye
Bu arada kraliçenin pamuğuna içme suyumu dökmeliyiz?(şekerli su değil)

Ben lasius beslemekten yana değilim bence onlara şekerli su vermek lazım

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Ben çeşme suyu veriyordum.Oyüzden oldu herhalde.
Ben soruyu biraz yanlış anlamışım dostum kusura bakma. Çeşme suyuyla içme suyu pek fark etmez ama yine de içme suyu varken çeşme suyuna gerek yok.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Susuz ve nemsiz bıraktığımızda birkaç hafta sonra bile öldüklerini görebiliyoruz. Hiçbir açıdan mümkün değil. Kimse kusura bakmasın da uydurma bu.

beratulker

Yumurta
Üye
İmkansız bu. Kraliçe nasıl bir ortamda yaşıyordu. 7 ay susuzluk imkansız çünkü. 1 hafta bile çok zor.
Buna imkansız dediğine göre nem olmayan tüpte tetramorium kralicemin yumurtladığını ve şuan 13 tane işçisi olduğuna inanır mısın bilmiyorum. Sadece tüpe koyup ağzını kapattım o şekilde yaşamaya devam etti.

AsEtAxT

Pupa
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Buna imkansız dediğine göre nem olmayan tüpte tetramorium kralicemin yumurtladığını ve şuan 13 tane işçisi olduğuna inanır mısın bilmiyorum. Sadece tüpe koyup ağzını kapattım o şekilde yaşamaya devam etti.
Hayvanı öldürüceksin

Pixel

Larva
Üye
Susuz ve nemsiz bıraktığımızda birkaç hafta sonra bile öldüklerini görebiliyoruz. Hiçbir açıdan mümkün değil. Kimse kusura bakmasın da uydurma bu.
Eğer Sadece Formicaruma Aşırı Su Koyuyorsa Fazla Nem Olabilir Belki Oradan Yararlanıyorlardır.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bu diğerinden çok daha muhtemel. Kraliçenin ne kadar süre boyunca susuz kaldığını yazmamışsın zaten. Nem yok diye yumurtlamayacak diye bir kaide yok.

Enescanaltun

Yumurta
Üye
Ben soruyu biraz yanlış anlamışım dostum kusura bakma. Çeşme suyuyla içme suyu pek fark etmez ama yine de içme suyu varken çeşme suyuna gerek yok.
Tmm hocam

Bu arada su pamuğu var ya onun yerine kulak çubuğunun pamuğunu koysam olurmu

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye