Kraliçelerin Saltanatı

waynhen

Asker
Yardımsever
Üye
29 AĞUSTOS PERŞEMBE (KARINCA HOBİSİNDE GİRİŞ 1. SEZON)
Eveeeet ben Muhammet.
Öncelikle hobiye beni teşvik eden bu kanala çok teşekkür ederim.
Neyse güzel teşvik olduk hemen hemen tüm karıncayla ilgili başlangıç itemlerini aldık.
İleriye yönelik outworld için itemleri aldık herşey hazır.
Hepsi çok güzel ve heyecanlı yaparken mutlu oluyo insan.

Bugün ise karınca aramada 1.956.573. gündeyiz fakat hâlâ karınca yok😄
Ümidimizi kaybetmeden devam ediyoruz edeceğizde.
Fakat zaman zaman soğumalar oluyo hobiden oda normal diye düşünüyorum.
Bakalım arayışa devam inşallah bulucaz.
Buda böyle bı ufak günlük işte.
Görüşürüz...

Son düzenleme:

waynhen

Asker
Yardımsever
Üye
9 EYLÜL PAZARTESİ
Beyler 10. günün ardından tamda düşündüğüm gibi hiç ummadığım anda karıncamı buldum.
Lasius cinsi ama türünden emin değilim.
Balkonda random otururken buldum bu arada kanatlı hâlâ ışığa geldi.
Şimdi bugün 1. gün bekliyorum 1 hafta sonra yumurtlar veya kanat döker inşallah.
Yine görüşmek üzere...

Ekli dosyalar

• IMG_20240908_222753.jpg
    IMG_20240908_222753.jpg
    36.2 KB · Görüntüleme: 112
  • IMG_20240908_222754.jpg
    IMG_20240908_222754.jpg
    36.1 KB · Görüntüleme: 111
Son düzenleme:

waynhen

Asker
Yardımsever
Üye
23 NİSAN ÇARŞAMBA 2025 (KARINCA HOBİSİNE GİRİŞ 2. SEZON)
Evet değerli forum üyeleri, tekrardan selamlar.
Son yazdıklarımın üzerinden epeyce bir süre geçti. En son Lasius kraliçesi bulmuştum ve o, uzunca bir bekleyişten sonra yumurta verdi fakat geliştiremedi. Sonrasında kış uykusuna yatırdım falan ama o arada bazı sebeplerden maalesef karıncam öldü. Gerçekten üzüldüm; hem ilk karıncamdı, hem de kanat dökmemiş ve yumurta vermişti. Tipi çok güzeldi yani. Kısmet tabii, yapacak bir şey yok.

Neyse, bugün buradayım ve elimde şu an 3'ü Messor olmak üzere 1 tane de Camponotus kraliçesi var. Messor’lardan 2 tanesi yumurtladı ama çok değişik bir gidişat sergiliyorlar, hiç memnun değilim onlardan. Camponotus'u uzun zamandır arıyordum ve dün sonunda buldum. Onun da gidişatına bakacağız artık.

Düzenli olarak 7-10 günde bir durum paylaşımı yapmayı düşünüyorum, Allah’tan bir zarar ziyan gelmezse.
Şimdilik diyeceklerim bu kadar, ilerleyen günlerde görüşmek üzere. 🖐🏻🙃

Son düzenleme:

waynhen

Asker
Yardımsever
Üye
28 NİSAN PAZARTESİ
Arkadaşlar hayırlı geceler herkese.
Yaklaşık 1 hafta önce ilk Camponotus kraliçemi buldum ve bugün ilk günlüğüne başlıyoruz. Adını ASENA koydum. Yine aralara başka kraliçeler de girerse diye, direkt buna yönelik bir günlük yapmayacağım; karışık gidecek.

Asena’ya bugün baktığımda pek hoş şeyler yapmamıştı. Pamuğu aşırı derecede kazmış ve ortaya toplamış. Yumurta varsa dahi pamuğun üzerinde ve minik olduğu için göremedim. O kazdığı ve ortada biriktirdiği yeri bozdum ve tekrar koydum. Umarım tekrar bu hareketi yapmaz.

Ufak bir durum bilgilendirmesi yapmak istedim. Haftaya bu günlerde tekrar kontrol edeceğim ve inşallah o zamana kadar güzel yumurtalar verir.

Bu resimde makro çekim yaparken flaşı açtım ve bayıldı ters döndü anlık.:ROFLMAO::ROFLMAO:
karınca-1.jpg
Bulunduğu kısım 2 pamuk arası full doluydu kazdığı pamuklarla.O zaman çekmedim direk bozdum maalesef.Şu an böyle bi arada takılıyo.
Haftaya görüşmek üzere Allah'a emanet olun...

Son düzenleme:

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Arkadaşlar hayırlı geceler herkese.Yaklaşık 1 hafta önce ilk Camponotus kraliçemi buldum ve bugün ilk günlüğüne başlıyoruz.Adını ASENA koydum.Yine aralara başka kraliçelerde girerse diye direk buna yönelik bi günlük yapmayacağım karışık gidecek.Asena'ya bugün baktığımda pek hoş şeyler yapmamıştı.Pamuğu aşırı derecede kazmış ve ortaya toplamış.Yumurta varsa dahi pamuğun üzerinde ve minik olduğu için göremedim.O kazdığı ve ortada biriktirdiği yeri bozdum ve tekrar koydum.Umarım tekrar bu hareketi yapmaz.Ufak bi durum bilgilendirmesi yapmak istedim.Haftaya bugünlerde tekrar kontrol edeceğim ve inşallah o zamana güzel yumurtalar verir.

Bu resimde makro çekim yaparken flaşı açtım ve bayıldı ters döndü anlık.:ROFLMAO::ROFLMAO:
Ekli dosyayı görüntüle 49969
Bulunduğu kısım 2 pamuk arası full doluydu kazdığı pamuklarla.O zaman çekmedim direk bozdum maalesef.Şu an böyle bi arada takılıyo.
Haftaya görüşmek üzere Allah'a emanet olun...
Ellerini açmış dua ediyor, biraz şey gibi " Allahım beni kurtar bu cehennemden"

waynhen

Asker
Yardımsever
Üye
2 MAYIS CUMA
Arkadaşlar, yeni bir günden herkese selamlar.
Biraz önce Asena’yı kontrol ettim ve ağzında yumurtaların olduğunu gördüm. Normalde 3-5 gün sonra bakacaktım fakat malum, pamukla arası pek iyi değil; bir bakayım, ne olur ne olmaz dedim. 2-3 tane yuvarlak yuvarlak pamuk koparmış ama onun haricinde önceki gibi devasa pamuklar koparmamıştı.

Ağzındaki yumurtaların rengi kahverengi gibiydi, umarım herhangi bir sorun yoktur (daha önce Camponotus beslemedim, normal mi bu durum?). 2 hafta boyunca kontrol etmeyeceğim çünkü ışığı görünce ve en ufak titreşimde delleniyor. En iyisi, ilk işçiye kadar pek strese sokmayalım.

Durum bu şekilde arkadaşlar, ilerleyen zamanlarda görüşmek üzere.

Son düzenleme:

ali8181

Media
Üye
Arkadaşlar yeni bir günden herkese selamlar.
Biraz önce Asena'yı kontrol ettim ve ağzında yumurtaların olduğunu gördüm.Normalde 3-5 gün sonra bakacaktım fakat malum pamukla arası pek iyi değil bi bakayım ne olur ne olmaz dedim.2-3 tane yuvarlak yuvarlak pamuk koparmış ama onun haricinde önce ki gibi devasa pamuklar koparmamıştı.Ağzında ki yumurtaların rengi kahverengi gibiydi umarım herhangi bi sorun yoktur(daha önce Camponotus beslemedim normal mi bu durum?).2 hafta boyunca kontrol etmeyeceğim çünkü ışığı görünce ve en ufak titreşimde delleniyo en iyisi ilk işçiye kadar pek strese sokmayalım.Durum bu şekilde arkadaşlar ilerleyen zamanlarda görüşmek üzere.
Yumurtaların kahve rengi olması normal bir durum endişelenme.

waynhen

Asker
Yardımsever
Üye
12 MAYIS PAZARTESİ
Arkadaşlar, hayırlı geceler herkese.
Bugün Asena’yı cover’ın dışından gözlemledim ve yumurta sayısının arttığını gördüm. İlk işçi çıkana kadar bu şekilde inceleyeceğim, hiç rahatsız etmeyeceğim. 2 Mayıs’ta ilk yumurtaları görmüştük, büyük ihtimalle Haziran ortası gibi ilk işçiyi alırız diye düşünüyorum.

Bazen loş ışıkta açıp bakarım, yumurtalarda gelişim var mı diye; ama onun haricinde rastgele bakmam. Yine durumu buradan bildireceğim ilerleyen süreçlerde. İlk işçiden sonra günlüğü daha aktif tutacağım ve güzelleştireceğim, şu an böyle yazıyla devam.

Artık bende bir korku olduğu için bu süreçlerde resim çekemiyorum. Çünkü ne zaman bu aşamada resim çektiysem, her karıncam yumurtasını yedi. Artık böyle olmasını istemiyorum.

Görüşmek üzere...

Son düzenleme:

YalnızGaripAdam

Nanitik
Üye
Arkadaşlar hayırlı geceler herkese.
Bugün Asena'yı coverin dışından gözlemledim ve yumurta sayısının arttığını gördüm.İlk işçi çıkana kadar bu şekilde inceleyeceğim hiç rahatsız etmeyeceğim.2 Mayıs'ta ilk yumurtaları görmüştük büyük ihtimalle Haziran ortası gibi ilk işçiyi alırız diye düşünüyorum.Bazen loş ışıkta açıp bakarım yumurtalarda gelişim varmı diye ama onun haricinde random bakmam.Yine durumu buradan bildireceğim ilerleyen süreçlerde.İlk işçiden sonra günlüğü daha aktif ve güzelleştireceğim şu an böyle yazıyla devam.Artık bende korku olduğu için bu süreçlerde resim çekemiyorum.Çünkü ne zaman bu aşamada resim çektiysem her karıncam yumurtasını yedi artık böyle olmasını istemiyorum.
Görüşmek üzere...
İyi hobiler. Takipteyim

waynhen

Asker
Yardımsever
Üye
23 MAYIS CUMA
Yeni bı günden herkese selamlar.
21 günün ardından bugün Asena'nın coverini açtım ve 1-2 tane görsel aldım.Yumurtaları bana göre gelişmiş gibi geldi.Forumada bunun için bı konu açtım zaten ordan cevaplarınızı bekliyorum.Kendi durumuda bana iyi geldi ama aşırı streslendi sağa sola koşturdu hemen bu durumu ilerleyen zamanlarda inşallah yapmaz.
IMG_20250523_164725.jpg
Yumurta sayısı: 10-15 adet

Önümüzdeki günlerde hem sınavlarım olduğu için hemde bayram girdiği için büyük bir ihtimalle durum paylaşımı yapamayabilirim.Yine boşluk bulursam yazmaya çalışacağım tabii ki sonra ki günlerde görüşmek üzere Allah'a emanet olun🖐🏻🙃

Ekli dosyalar

• IMG_20250523_164741.jpg
    IMG_20250523_164741.jpg
    27.6 KB · Görüntüleme: 2
Son düzenleme:

waynhen

Asker
Yardımsever
Üye
28 MAYIS ÇARŞAMBA
Arkadaşlar, herkese selamlar. Bir durum kaydı geçmek için yazıyorum.
Asena’nın bulunduğu odanın sıcaklığı düşük olduğu için gelişim çok yavaş ilerliyordu. Ben de bu durumu arkadaşlara danıştım ve ortam değişikliğine gittim. Önceden 24,5° sıcaklıkta olan benim odamda duruyordu, fakat şimdi 27,5-28° sıcaklıkta olan mutfağa koydum.

Yaklaşık 24 gün oldu fakat yumurtalar daha yeni yeni larva aşamasına geçti. Bu da gerçekten normal süreye göre geç bir gelişim. Bakalım bu süreçten sonra durum nasıl ilerleyecek, onu kaydetmek için buraya bir yazı yazmak istedim.

İlerleyen süreçlerde durumu yine sizlere bildiririm. Allah’a emanet olun 🖐🏻🙃

Son düzenleme:

waynhen

Asker
Yardımsever
Üye
7 HAZİRAN CUMARTESİ
Arkadaşlar, yeni günden herkese selamlar.
Bugün benim için gerçekten çok verimli bir gün oldu. Çünkü 2 tane Cataglyphis, 1 adet Formica rufibarbis grubundan ve 1 adet de Lasius kraliçesi buldum. Bir de günlüğünü tuttuğumuz Asena’mız (Camponotus) var.

Bugün hepsi için yer hazırladım, güzelce ayarladım ve o arada da Asena’yı kontrol edeyim dedim. Biliyorsunuz, Asena’nın yumurtalarında çok yavaş bir gelişim vardı ve yerini falan değiştirmiştik. Normalde Çarşamba günü 2 hafta dolmuş olacaktı ve o gün kontrol etmeyi düşünüyordum. Fakat, dediğim gibi, diğer kraliçelere yer yaparken onu da inceleyip yerine koyayım dedim.

Baktığımda yumurtaları gelişmiş duruyordu; gayet güzel büyümüşler. Bulundukları ortamın sıcaklığı 25-26°C civarındaydı.

Şu an elimizde toplam 5 adet kraliçemiz var ve hepsi için ayrı ayrı günlük tutacağım inşallah. Cataglyphis'ler için malum, farklı bir setup kurmamız gerekiyor. Onların günlüğünü de mekanlarını ayarlayınca paylaşacağım. İnşallah onlarla da güzel bir gelişim görürüz.

Ben çok merak ediyorum ve bugün gerçekten çok mutluyum.
İlerleyen günlerde görüşmek dileğiyle, Allah’a emanet olun. 🖐🏻

(Asena'nın makro çekimleri aşağıdadır)
IMG_20250607_193939.jpgIMG_20250607_193931.jpgIMG_20250607_193932.jpg
Yumurta sayısı:5-6 adet
Larva sayısı:5-6 adet
Pupa sayısı: 0 adet

Son düzenleme:

waynhen

Asker
Yardımsever
Üye
BU MESAJ, GÜNLÜĞÜN GİDİŞATI HAKKINDA BİLGİLENDİRMEDİR

Arkadaşlar, günlüğün isminde bir değişikliğe gittim. Malum, artık bir kişilik değil altı kişilik bir aile olduk. İnşallah en kısa sürede günlüğe başlamayı düşünüyorum.

Farklı bir konuya gelecek olursak, Camponotus kraliçemiz Asena dışında, şu anlık diğerlerine içime gerçekten sinen bir isim bulamadığım sürece herhangi bir ad vermeyi düşünmüyorum.

Günlüğün nasıl ilerleyeceğine gelirsek; Formica ve Lasius kraliçelerimizi aşırı sık kontrol edip strese sokmak istemiyorum. Bu sebeple ilk işçilerimizi aldıktan sonra, ondan sonraki aşamalarda daha detaylı bilgilendirme ve içerikler paylaşmayı planlıyorum. Zaten tüp aşamasında işçi çıkana kadar çok fazla müdahale şansımız olmuyor; bu yüzden bu süreçte fazla etkileşimi gerekli görmüyorum.

Cataglyphis kraliçelerimize gelince; onlara da en kısa sürede işçi eklemesi yapacağım ve Pazartesi günü bir akvaryum alıp ortamlarını ayarlamayı planlıyorum. Bu konuda, Tuğkan abinin yolundan ilerlemeyi düşünüyorum.

Cataglyphis ortamını kurarken aşamaları fotoğraflayıp günlüğe atma gibi bir planım var. Bu şekilde hem ortamı doğru ayarlayıp ayarlamadığımı siz kontrol etmiş olursunuz, hem de bu paylaşım rehber niteliği taşır.

Şu anlık tek sıkıntım, ısı yayan bir ampul ve ona uygun güzel bir duy bulmak.

Zemin için ise göl kenarından kum toplayıp, elekten geçirip kaynatarak kullanmayı düşünüyorum (tabii satıcılarda bulamazsam). İlk tercihim elbette kızıl kum almak. Aksesuarları da doğadan toplayıp güzelce temizleyerek yerleştiririm büyük ihtimalle.

Şimdilik aklıma gelen ve yapmayı düşündüğüm şeyler bunlar. Dediğim gibi, bu mesaj genel bir bilgilendirme niteliğindeydi. Biraz karışık olduysa kusura bakmayın.

Aklınıza takılan veya sormak istediğiniz bir şey varsa çekinmeden yazabilirsiniz. DM üzerinden sormanız, günlüğün yapısını bozmamak adına daha uygun olur.

Sevgilerle, hoşça kalın. ☺️🖐🏻

Son düzenleme:

waynhen

Asker
Yardımsever
Üye
11 HAZİRAN ÇARŞAMBA
Arkadaşlar selamlar.
Bugün Cataglyphis kraliçemize işçi eklemesi yaptım ve ikisini de kabul etti gibi. Bir de minik bir geçici teraryum yaptım. Çünkü kraliçenin birisi yüksek nemden öldü, bunu da en hızlısından buraya aldım. Bence teraryum oldu gibi şu anlık. Eğer eksiğim varsa söyleyin. Tüpü toprağa gömeceğim, şimdilik dışarıda duruyordu.

Bu arada bugün tekrar bir Cataglyphis kraliçesi buldum, yani tekrardan 2 tane kraliçemiz var.
Akvaryum yapacağım, cam kestirdim. Onu yapınca oraya transfer ederim.

Şimdilik diyeceklerim bu kadar, dediğim gibi eksiğim varsa söyleyin.

IMG_20250611_162054.jpg

12 HAZİRAN PERŞEMBE
Arkadaşlar merhaba,
Bugün iki koloninin işçileri de dışarı çıktılar. Dün hiç çıkmıyorlardı ve ben de bunu görünce hemen ikisine de yarım un kurdu verdim. Bir taraf ilgilendi, epey hüplettiler ama diğer taraf pek ilgilenmedi.

Şimdi güneş altına koydum, toprakları ısınsın diye. 1 saat durur, içerisi 30° falan olur; sonra alırım içeri.

Şimdilik gelişmeler böyle. Akvaryumları yavaş yavaş yapıyorum, inşallah Pazar gününe hazır olur diye düşünüyorum.

(12 Haziran Perşembe günü güncellemesi SONRADAN EKLENMİŞTİR)

Son düzenleme:

waynhen

Asker
Yardımsever
Üye
TERARYUM YAPILIŞI KISA ANLATIM
Arkadaşlar herkese selamlar,
Bugün Cataglyphis kraliçelerim için yaptığım teraryumun kısaca yapılışını anlatacağım.Böyle kurulumlar için çokça konular var fakat günlükte ufak rehberimsi hava olsun diye yazacağım.

1)Uygun Boyutlarda Cam Ayarlama
Arkadaşlar öncelikle kafanızda bi büyüklük düşünün.Sonrasında bu ölçüleri bişey üstünde deneyin ve gerçekten size uygunsa not alın.
Ben dikdörtgen şeklinde yapmak istedim ve 47x35'lik ölçülerde bi dikdörtgen yaptırdım.Yüksekliği ise 30cm ayarladım.
Bence gayet ideal bi büyüklükte oldu dahasına gerek olduğunu düşünmüyorum ama tabi ki keyfinize kalmış.
Sonrasında bu ölçüleri bi camcıya götürün ve camınızı ayarlasın sizde silikon vs. lazım olacak şeyleri alın bu sırada.
9301fdbf-f051-4acb-bc28-7089d0645671.jpg

(BU KÜÇÜK OUTWORLDLER İÇİN KESTİRDİĞİM CAMDIR ÖRNEK OLMASI İÇİN KOYUYORUM)

Üst kapak içinde cam yaptırmayı unutmayın ama camın ortasına delik açtırmanız gerek yoksa hava girmez.Bu işlemi biraz nazlanarak yapıyor camcılar çünkü çatlama ihtimali var ama genede yaptırmak zorundasınız.
Bu kesilen kısım içinde sineklik teli kullanın ve orayı kapatıp yapıştırın.(Ben henüz yapmadığım için bu şekilde atıyorum.)
52ab7a84-7820-4279-9225-37674d1946ba.jpg

2)Camları Birleştirme

Arkadaşlar bu işlemi yapmanız için gerekli olan malzemeler;silikon,koli bandı,makas.
İlk olarak taban camımızın köşelerini çizgi halinde silikonluyoruz.Sonrasında camları sırasıyla yerlerine koyuyoruz.(Bu işlem sırasında 2 kişi olursanız daha iyi olur.)
Sonrasında köşeler tam oturmuşsa üst-orta-aşağı yerleri camların dışından bantlıyoruz.Bu işlem camın kaymasını engellemek için.

47fc7571-d0a7-45f3-9412-7690c2fafc1d.jpg
(BANTLAR ÇOK İNCE ÇİZGİ HALİNDE GÖZÜKÜYOR)
(SİLİKON KURUDUKTAN SONRA BANTLARI SÖKMEYİ UNUTMAYIN)

Bu işlemi her köşeye yapıyoruz ve sonrasında silikonu kuruması için 2-2,5 saatlik bırakıyoruz.

135fb2f3-be12-445f-96e4-d1e432c768e4.jpgafd88eee-e8e3-4700-b2d4-6107eaaabcdb.jpg

Tüm işlemler bitince böyle olacaktır.

3)Korumalıklar
Arkadaşlar korumalıklar olmadan da kullanabilirsiniz ama daha sağlam olması için korumalık takmak daha sağlıklı olacaktır.Ben alüminyumcularda satılan bu şekil korumalıklardan aldım ve köşelere yapıştırıdım silikonla ve daha sağlam oldu.

b002348a-8671-4d82-864d-ba280dc4391b.jpgc9c84082-4ff4-488f-b8a3-3c8ef5725906.jpg
Bunu da yapıştırırken içini damla damla silikonlayın ve sonra oturtun köşeye güzelce.
Sonrasında üstünden aynı camlara yaptığımız gibi üst-orta-aşağıya bant yapın ve kurumaya bırakın.

Tavanın üstü içinde hem şık durduğu için hemde elim-kolum kesilmesin diye camcıdan aldığım korumaları yapıştırdım.

771ff4fe-59c2-4342-88f4-f4c839f7fd23.jpg62cac9c5-801e-4619-be6f-c47702c91d69.jpg
2. resimde olduğu gibi olacak ikisinin birleşimi.

Arkadaşlar yaptığım işlemler bu kadar.
Sevgilerle 🖐️🙃

Son düzenleme:

waynhen

Asker
Yardımsever
Üye
Toplam kaç liraya mal ettiniz.
Hocam camcı benim tanıdığım olduğu için 150₺ verdim tamamına ama tanıdık olmasa fazlasıyla alırdı büyük ihtimalle.Cam bu kadar değil ama 2 adet böyle dikdörtgen teraryumluk cam ve 3 tane kare olacak outworld camı yaptırdım yani baya bı cam yaptırdım ama 150₺ verdim.
Alüminyum korumalığı 2 metre aldım ve 135₺ verdim.Silikon içinde 85₺ verdim.

waynhen

Asker
Yardımsever
Üye
14 HAZİRAN CUMARTESİ

Arkadaşlar merhaba. Bugün, karıncalarımıza bakmayalı 1 hafta oldu ve kontrol ettiğimde çoğunda olumlu gelişimler gördüm; işte o gelişimler:

CAMPONOTUS KRALİÇEMİZ ASENA
Gayet güzel gelişmeler var, inşallah 1-1,5 haftaya ilk işçiyi alırız diye düşünüyorum. Yeni yumurtalar, larvalar ve 1 adet de pupa gördüm ben. Gelecek haftaya 3-4 tane yeni pupalarımız olacak, umarım işçimiz de çıkar haftaya çünkü çok sabırsızlanıyorum, bir an önce ilk işçiyi görmek için.

Bu kraliçemizin gelişmeleri bu haftalık böyle.
IMG_20250614_181449.jpgIMG_20250614_181457.jpg
Yumurta sayısı: 4 adet
Larva sayısı: 4-5 adet
Pupa sayısı: 1 adet

TETRAMORİUM KRALİÇEMİZ
Bu kraliçemiz kanat dökmemiş ama yumurtaları vardı. Bu kraliçem benim artık favorim diyebilirim çünkü renklerine aşık oldum. İnşallah bundan verimli sonuçlar alırız, tek isteğim bu yönde şu anda.

IMG_20250614_181609.jpg

Yumurta sayısı: 6-7 adet

LASİUS+FORMİCA+CATAGLYPHİS
KRALİÇELERİMİZ

Bu kraliçelerimizden Lasius'un birini kontrol ettim ve yumurta vs. yoktu, açıkçası biraz üzüldüm. Diğer Lasius'u bu hafta içinde çok rahatsız ettiğim için kontrol etmedim, duruyor öylece.

Formica kraliçemizin yumurtaları vardı, yukarıdan baktım ama cover açıp resimlemedim. Bunu hiç rahatsız etmeyi düşünmüyorum ilk işçisi çıkana kadar. Bugün bir Formica kraliçesi daha buldum ve onun için de aynı yolu izleyeceğim. Bu cinsin gelişimini, büyük bir değişim olmadığı sürece, ilk işçisi çıkana kadar bildirmeyeceğim, bilginiz olsun.

Cataglyphis kraliçelerimizin zaten durumunu biliyorsunuz. Bir setup kuracağım ve oraya yerleştireceğim. O yerleşim aşamasından sonra günlüğünü tutmaya başlarız.

Bugünkü durumlar böyle, haftaya görüşmek üzere. Allah'a emanet olun 🖐🏻🥰

Son düzenleme: