Kraliçelerimi ışığa alıştırmalı mıyım?

kçahali

Yumurta
Üye
Camponotus sanctus kraliçelerimin 5-6 kadar yumurtaları var. Işığa alıştırırsam yumurtlamalarını durdurur muyum veya olumsuz bir etkisi olur mu?

akvaryumhane

Asker
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Camponotus sanctus kraliçelerimin 5-6 kadar yumurtaları var. Işığa alıştırırsam yumurtlamalarını durdururmuyum veya olumsuz bir etkisi olur mu?
Eğer çok strese girerse yumurtayı yiyebilir. En iyisi ilk işçiler çıkıp koloni biraz büyüsün ondan sonra alıştırın. Tabi alıştırmamamk daha iyi ama.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
İşçilerin çıkmasını bekleyin, sonra ışığa alıştırabilirsiniz.

YAKO

Larva
Üye
Bence doğallıktan yanayım ışığa alıştırmak sanki ilerleyen dönemlerde sıkıntı yaratır gibi geliyor ama evet hepimiz incelemeyi bakmayı seviyoruz ama sonrasında transfer işlemlerinde aksaklıklar meydana getirebilir diye düşünüyorum.
Kendim de izlemek istiyorum ama hep kararsızım o yüzden full karanlık olarak yapıyorum.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Endişenizi anlıyorum ancak hayır, meydana gelmez. Çünkü ışık sandığınız kadar büyük bir stres faktörü değil. Karıncaları asıl strese sokan şey titreşimdir. Işık daha çok yuvaları açılmış hissi verir ve iç güdüsel olarak tedirginleşirler. Bir süre sonra hassasiyetlerini kaybettiklerini göreceksiniz. Transfer sürecinde de bir sorun yaratmaz.

YAKO

Larva
Üye
Endişenizi anlıyorum ancak hayır, meydana gelmez. Çünkü ışık sandığınız kadar büyük bir stres faktörü değil. Karıncaları asıl strese sokan şey titreşimdir. Işık daha çok yuvaları açılmış hissi verir ve iç güdüsel olarak tedirginleşirler. Bir süre sonra hassasiyetlerini kaybettiklerini göreceksiniz. Transfer sürecinde de bir sorun yaratmaz.
Şuan elimde bulunan karıncaları hep karanlıkta tuttum alüminyum folyo sarıyorum ben fazla ısı kayıpları yaşamamaları için ama ne kadar olur tam birşey diyemem ama bir daha ki uçuşlarda asetat kağıdını (doğru mu yazdım bilmiyorum) deneyeceğim.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Deneyebilirsiniz. Asetat kağıdı ışığı geçirir yani karincam karanlıkta duruyor zannettiğiniz koloniniz aslında ışığın süzülmüş haline maruz kalıyor. Bir süre sonra koloni öyle alışıyor ki siz karincam asetat kağıdını görmüyor sanıyorsunuz ancak ışığa alışıyorlar.

pegasuZX

Gamergate
Üye
Hocam ışığa alıştırma. Transfer süreçleri çok zor oluyor. Birde onlar için sağlıksız değil. Ama tek kraliçe ışığa alışmayabilir.