Kraliçelerim yumurtladı

çağrıgygsz

Pupa
Üye
Kraliçelerim 2 gün önce yumurtladı tahminimce. Ne zaman baksam nemli pamuğun dibindeler ve hareket etmiyorlar. Neden öyle yapıyorlar?

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Sakinler çünkü. Stresli ve oldukça hareketli olmaları isteyeceğimiz bir şey değil zaten. Kendi hallerine bırakın ve sık sık kontrol etmeyin.

çağrıgygsz

Pupa
Üye
Sakinler çünkü. Stresli ve oldukça hareketli olmaları isteyeceğimiz bir şey değil zaten. Kendi hallerine bırakın ve sık sık kontrol etmeyin.
Hocam kraliçemin nemli pamuğunun kuruduğunu fark ettim onun için kraliçe içerdeyken pamuğu bir çöp şişle ittirdim kraliçe çubuğa saldırdı sonra hemen asetatı kapattım fakat ondan aonra nemli pamuğu ısırmaya başladı strese girdi galiba doğrumudur?

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Hocam kraliçemin nemli pamuğunun kuruduğunu fark ettim onun için kraliçe içerdeyken pamuğu bir çöp şişle ittirdim kraliçe çubuğa saldırdı sonra hemen asetatı kapattım fakat ondan aonra nemli pamuğu ısırmaya başladı strese girdi galiba doğrumudur?
Nemli pamuğun kurumasına sizin karışmamanız lazım. Yaptığınız uygulama kraliçeyi strese sokmuş. Bir süre kontrol etmeyin ve nemli pamuğu kendine göre düzenlemesine izin verin.

çağrıgygsz

Pupa
Üye
Nemli pamuğun kurumasına sizin karışmamanız lazım. Yaptığınız uygulama kraliçeyi strese sokmuş. Bir süre kontrol etmeyin ve nemli pamuğu kendine göre düzenlemesine izin verin.
Ama hocam nemli pamuğun yarısı kuruydu neme teması yoktu o yüzden yaptım.Peki pamuğu ıssırması strestenmi pamuğu düzetmek için mi?

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Ama hocam nemli pamuğun yarısı kuruydu neme teması yoktu o yüzden yaptım.Peki pamuğu ıssırması strestenmi pamuğu düzetmek için mi?
Dediğim gibi kraliçe o pamuğu kendine göre ayarlıyor. Ortamdaki nemi ayarlamak için veya suyu doğrudan içebilmek için vs. böyle düzenlemeler yapıyorlar. Yani yarısının kuru olmasında bir problem yok. Pamuğu yaptığınız işlemden sonra ısırması için stres diyebilirim. Daha sonrasında stresi yatışıp yine pamukla uğraşırsa o zaman nem için düzenleme yapıyor olabilir. Yani yine aynı sonuca geliyoruz. Kendi düzenini yapmasına izin verin. Fazla stres olunca yumurtaları da yiyebilirler. Bu yüzden minimum stres gerekiyor.