Kraliçelerim yumurtaları uzağa koyuyor

AloneHs

Yumurta
Üye
Resimde gözüktüğü üzere, karıncalarım yumurtalarını nemli yerden daha uzak bir yere koyuyorlar. Bunun bir sebebi veya bir zararı var mı? Kraliçeleri hali hazırda bu tüplerde arkadaşımdan aldım. Koyduğu pamuk kalın olduğu için nemi sağlamıyor olabilir mi?

IMG_3860.jpeg

akvaryumhane

Yasaklı Üye
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Resimde gözüktüğü üzere, karıncalarım yumurtalarını nemli yerden daha uzak bir yere koyuyorlar. Bunun bir sebebi veya bir zararı var mı? Kraliçeleri hali hazırda bu tüplerde arkadaşımdan aldım. Koyduğu pamuk kalın olduğu için nemi sağlamıyor olabilir mi?

Ekli dosyayı görüntüle 54925
Durum normal. Nem seviyesi nerede yumurtaya uygunsa oraya götürüyordur. Anormal bir durum yok. Ayrıca pamuk ıslak ve kraliçe su içebilecek derecedeyse sıkıntı olmaz.

Karınca16

Majör
Yardımsever
Üye

Ekli dosyayı görüntüle 54925
Nemi sağlamıyor olsa pamuğu kazardı, kraliçe yumurtaları nemli alandan uzaklaştırmış aksine nem pamuğun olduğu yerde fazla olduğu için nemi ayarlamak için uzaklaştırmıştır yani bir sorun yok, hocam.

egemen1273

Nanitik
Üye
İlk karıncanın durumu normal değil bana göre.İkinci karınca normal durumda,ilkinin anteni veya bacağı eksik mi dikkatlice kontrol edebilir misiniz?

AloneHs

Yumurta
Üye
İlk karıncanın durumu normal değil bana göre.İkinci karınca normal durumda,ilkinin anteni veya bacağı eksik mi dikkatlice kontrol edebilir misiniz?
İkisini de kontrol ettim. Antenleri veya bacakları tam görünüyor, fakat birisi diğerinden daha halsiz gibi; nedenini bilmiyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_3862.jpeg
    IMG_3862.jpeg
    30.4 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_3861.jpeg
    IMG_3861.jpeg
    31.4 KB · Görüntüleme: 13

slmgoko

Nanitik
Üye
Resimlerden anlaşıldığı kadarıyla yumurtayı uzağa koyan karıncanın tüpünde daha çok su var. Buda daha fazla nem demektir. Karınca nemi dengelemek için uzağa koyuyor yüksek ihtimalle.

Halsiz dediğiniz karınca için şekerli su takviyesi deneyebilirsiniz.