Kraliçeler garip davranıyor

Frkngnc

Yumurta
Üye
Dün iki tane kraliçe bulmuştum. Bugün kontrol edeyim dedim birinin tüpünün içinde siyah noktalar var ve pamuğu tiftiklemişti diğeri ise hiç kıpırdamıyordu ve ayakları titriyordu normal mi?

Ekli dosyalar

• IMG-20260509-WA0003.jpg
    IMG-20260509-WA0003.jpg
    28.3 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG-20260509-WA0004.jpg
    IMG-20260509-WA0004.jpg
    23.7 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG-20260509-WA0005.jpg
    IMG-20260509-WA0005.jpg
    17.3 KB · Görüntüleme: 18
Moderatör tarafında düzenlendi:

Sqquecc

Yumurta
Üye
En uç kısımdaki pamuk çok sıkı olabilir bi kontrol etmeni tavsiye ederim, kanatlı olan böyle bi davranışta bulunuyorsa hala prenses olma ihtimali yüksek bırakıp bırakmamak için 2 hafta kadar tutup hala yumurta göremezsen doğaya salmanı öneriyorum. Fazla sık kontrol ediyorsan, ısı yeterli değilse veya ışık fazlaysa, gibi sebeplerden dolayı da strese girip böyle bişi yapabilirler.

Frkngnc

Yumurta
Üye
En uç kısımdaki pamuk çok sıkı olabilir bi kontrol etmeni tavsiye ederim, kanatlı olan böyle bi davranışta bulunuyorsa hala prenses olma ihtimali yüksek bırakıp bırakmamak için 2 hafta kadar tutup hala yumurta göremezsen doğaya salmanı öneriyorum. Fazla sık kontrol ediyorsan, ısı yeterli değilse veya ışık fazlaysa, gibi sebeplerden dolayı da strese girip böyle bişi yapabilirler.
Kanatlı olanın abdomeni çok büyük,hiç kıpırdamıyo ve böyle resmen bütün ayakları titriyo ya ama antenlerini bile kıpırdatmıyo

dediğiniz gibi diğer kraliçeyi kontrol ettim ve tiftiklediği pamukları şimdide yuvarlak hale getirmiş ve uçtaki pamuk sıkı gerçekten

Ekli dosyalar

• Screenshot_20260509_233709_Gallery.jpg
    Screenshot_20260509_233709_Gallery.jpg
    14 KB · Görüntüleme: 10

Sqquecc

Yumurta
Üye
Kanatlı olanın abdomeni çok büyük,hiç kıpırdamıyo ve böyle resmen bütün ayakları titriyo ya ama antenlerini bile kıpırdatmıyo

dediğiniz gibi diğer kraliçeyi kontrol ettim ve tiftiklediği pamukları şimdide yuvarlak hale getirmiş ve uçtaki pamuk sıkı gerçekten
Yan görüntüsü olmadığı için tam net kraliçedir, prensestir diyemiyorum hocam ama çok çok ufak kürdan ucu ile boğmayacak kadar şekerli su verirseniz enerjisi yerine gelecektir. Normal şartlarda ona da gerek yok bu dönemde kraliçeler kanat kaslarını eriterek enerji ihtiyacını karşılar ve bu enerji onlara 2-3 ay yeter (türüne göre değişir tabii). Ondan sonra 25-30 derece sabit ısıda, nemli tüpte, karanlıkta (tüpün dibindeki su yeterlidir) 1 hafta bırak sakinleşecektir. DM atabilirsin.

Frkngnc

Yumurta
Üye
Bugün yine kontrol ettim hem kanatlı olana şekerli su veriyim hemde diğeri kaçmış mı diye kanatsız olan bu sefer tiftikledikleri pamuğu tertemiz yapmış uç kısıma toplamış ve hareketli,
Kanatlı olan kağıdı çıkardığımda hareketliydi sonra eski haline döndü ufak bi damla şekerli su koydum ama içmiyo ve kıpırdamıyo

Bide kanatlı olanın tüpünü coverleyip ucundan baktığımda abdomenine bişe yapıyodu ama mesela coveri açıyom yine eski haline dönüyo kıpırdamayı kesiyo ve ayaklarını titretiyo

Ve içine damlattığım şekerli su kalsınmı yoksa bişeyle onu temizliyimmi içmiyo çünkü

Son düzenleme:

Sqquecc

Yumurta
Üye
Dostum sen onu her kontrol edip, her seferinde ışık tutup, sarsıp, coverı kaldırdığında bu stesi düşmeyecek hatta yumurtlama süresi uzayacak. Yumurtlasa bile bu sıklıkla bakmaya devam edersen, o yumurtaları yiyecektir. Şekerli suyu eğerki büyük bi damla halinde (boğulma riski olacak kadar) fazla sürdüysen evet silmelisin yoksa silmene gerek yok. Coverı kapatıp bu kontrol etme işini hafatada bire düşürmeni öneriyorum ikisi için de geçerli.
Tuğkan abinin bi videosunu bırakıyorum aklındaki soruları giderecektir, kahveni alıp izleyebilirsin iyi forumlar.
Fark ettiğim kadarıyla da kanatlı olanın kanatlarında bir aşınma veya uçuş belirtisi göremedim hala prenses olabilir. 2-3 hafta tutup hala yumurta göremezsen doğaya salabilirsin.

Video :