Kraliçe

Köftemre

Yumurta
Üye
Merhaba iyi günler herkese hobiye yeni başlamak istiyorum bir tüp buldum bunu almak istiyorum bir sorun olur mu ?
Artı olarakta şuan Kocaeli'nde yaşıyorum soğuk ve arada yağışlı geçiyor 11 derecenin üstüne falan nadir çıkıyor 20 derece üstü olduğunda ve yağış sonrası ufak bir bahçe var sitenin içinde ve ortalama bir 10 20 ağaçlık bir yer var yakinlarimda bu zamanlarda yağış sonra güneş açması durumunda 20 derecelerde kraliçe bulabilir miyim birde bulma ihtimaline karşı yanımda ne almalıyım ufak plastik bir kap olabilir mi ?
Screenshot_2025-03-21-01-18-26-58_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Kocaeli'nde yardım edebilecek veya danisabilecegim birisiyle de tanışıp konuşmak isterim keyifli olur

Dwis

Yumurta
Üye
Evet bu tüp uygundur 20 derecelerde rüzgarsız güneşli günlerde kraliçe bulabilirsiniz çevredeki kolonileri izleyerek uçuş olup olmadığına dair bilgi toplayabilirsiniz yanınıza isterseniz test tüpü isterseniz kap alın ama messor gibi multi olmayan türler aynı ortamda uzun durursa birbirlerine zarar verebilir tek bi kapta çok tutmayın o yüzden.

Son düzenleme:

Köftemre

Yumurta
Üye
Evet bu tüp uygundur 20 derecelerde rüzgarsız güneşli günlerde kraliçe bulabilirsiniz çevredeki kolonileri izleyerek uçuş olup olmadığına dair bilgi toplayabilirsiniz.
Teşekkür ederim bilgi için izlemek derken yuvaları bulup tuva girişlerini falan mı kontrol edeyim eğer bunla alakalı bir yazı veya video varsa onuda iletebilirsiniz forum kullanmayı pek bilemiyorum

Dwis

Yumurta
Üye
Hatırladığım bi video yok ama size kendi çektiğim bu görseli örnek olarak atabilirim
Ucuş olucağı zaman kraliçe ve prensler böyle yuva girişinde toplanıyo ve uçuyolar ama yuva girişindeki kanatlı kraliçeleri almayın çiftleşmemiş oldukları için yumurtlamazlar uçtuklarını gördüğünüzde yakınlarda gezin yerde kanatsız olanlara rastlarsınız zaten onları alabilirsiniz ben bu uçuşta yaklaşık 30 dan fazla kraliçe görmüşümdür yani uçuş olunca rahatlıkla bulursunuz.
IMG_20250312_151321.jpg

Köftemre

Yumurta
Üye
Ooo çok teşekkür ediyorum en kısa zamanda gelişmeleri aktarmak dileğiyle

Peki alırken neye dikkat etmek lazım kanatlarından falan mı tutulmalı yoksa elime tırmanır mi birazcık böcek hobim var karincadan korkmuyorum ama kraliçe biraz daha büyük ya ,🤣

ashira

Yumurta
Üye
Ooo çok teşekkür ediyorum en kısa zamanda gelişmeleri aktarmak dileğiyle

Peki alırken neye dikkat etmek lazım kanatlarından falan mı tutulmalı yoksa elime tırmanır mi birazcık böcek hobim var karincadan korkmuyorum ama kraliçe biraz daha büyük ya ,🤣
Ben genelde kraliçeye temas etmiyorum. Yanımda şırınga arkası taşıyorum önlerinde tutunca kendileri içine giriyor. Birde test tüpünü alırken ben 25 adet olandan almıştım daha uyguna geliyor

Son düzenleme:

waynhen

Nanitik
Üye
Mesela bakın bu görselde kanatlıları görebilirsiniz.Daha geçen hafta ben çektim ama dedikleri gibi burdan almayacaksınız.10-15m uzakta bulursanız böyle yuva ağızından o zaman alabilirsiniz.IMG_20250315_144556.jpg
Otun içinde beyaz beyaz parlayanlar prens/prenses karışık.

Enesersoy45

Media
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
Merhaba iyi günler herkese hobiye yeni başlamak istiyorum bir tüp buldum bunu almak istiyorum bir sorun olur mu ?
Artı olarakta şuan Kocaeli'nde yaşıyorum soğuk ve arada yağışlı geçiyor 11 derecenin üstüne falan nadir çıkıyor 20 derece üstü olduğunda ve yağış sonrası ufak bir bahçe var sitenin içinde ve ortalama bir 10 20 ağaçlık bir yer var yakinlarimda bu zamanlarda yağış sonra güneş açması durumunda 20 derecelerde kraliçe bulabilir miyim birde bulma ihtimaline karşı yanımda ne almalıyım ufak plastik bir kap olabilir mi ?
Ekli dosyayı görüntüle 46507

Kocaeli'nde yardım edebilecek veya danisabilecegim birisiyle de tanışıp konuşmak isterim keyifli olur
Fiyatı fazla pahalı. Şunu önerebilirim:

Köftemre

Yumurta
Üye
Fiyatı fazla pahalı. Şunu önerebilirim:

Çok teşekkür ederim

Ben genelde kraliçeye temas etmiyorum. Yanımda şırınga arkası taşıyorum önlerinde tutunca kendileri içine giriyor. Birde test tüpünü alırken ben 25 adet olandan almıştım daha uyguna geliyor
Link alabilir miyim acaba

Mesela bakın bu görselde kanatlıları görebilirsiniz.Daha geçen hafta ben çektim ama dedikleri gibi burdan almayacaksınız.10-15m uzakta bulursanız böyle yuva ağızından o zaman alabilirsiniz.Ekli dosyayı görüntüle 46510
Otun içinde beyaz beyaz parlayanlar prens/prenses karışık.
Teşekkür ederim şuan havalar biraz soğuk yağmur yağıyor ama 22 23 derece üstüne çıkmıyor yinede dışarıya bakiniyim mi kocaelide oturuyorum

Köftemre

Yumurta
Üye
IMG20250326185827.jpg

Böyle 3 4 yuva buldum fakat bu sonuncu hariç kraliçeye benzeyen bulamadım bu sonuncusu da ta majör dediğiniz büyük işçi vardı ya da kraliceydi ama delikten içeri düştü tekrar

Teşekkürler

Hatırladığım bi video yok ama size kendi çektiğim bu görseli örnek olarak atabilirim
Ucuş olucağı zaman kraliçe ve prensler böyle yuva girişinde toplanıyo ve uçuyolar ama yuva girişindeki kanatlı kraliçeleri almayın çiftleşmemiş oldukları için yumurtlamazlar uçtuklarını gördüğünüzde yakınlarda gezin yerde kanatsız olanlara rastlarsınız zaten onları alabilirsiniz ben bu uçuşta yaklaşık 30 dan fazla kraliçe görmüşümdür yani uçuş olunca rahatlıkla bulursunuz.
Ekli dosyayı görüntüle 46508
Çok teşekkür ederim hangi saatlerde çıkayım ne öneriyorsunuz bugün bulduğum hiçbir yuva böyle değildi

Son düzenleme:

KAANDBK01

Larva
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 46921

Böyle 3 4 yuva buldum fakat bu sonuncu hariç kraliçeye benzeyen bulamadım bu sonuncusu da ta majör dediğiniz büyük işçi vardı ya da kraliceydi ama delikten içeri düştü tekrar

Teşekkürler

Çok teşekkür ederim hangi saatlerde çıkayım ne öneriyorsunuz bugün bulduğum hiçbir yuva böyle değildi
Major işçi resimdeki. İşçiyle kraliçe arasındaki fark çok net belli olur

Köftemre

Yumurta
Üye
Hangi kısminda fark olur çoğunlukla kafa kısmı mi yoksa gövde mi yoksa arka kısmı mi belirgin özelliği nedir tam ayırt edemiyorum

KAANDBK01

Larva
Üye
Hangi kısminda fark olur çoğunlukla kafa kısmı mi yoksa gövde mi yoksa arka kısmı mi belirgin özelliği nedir tam ayırt edemiyorum
En basittinden böyle anlatayım
İlk resimdeki bir majör işçi 2. Resimdeki ise kraliçe gövde ve abdomen e bakarak çok kolay ayırt edilebiliyorlar

Ekli dosyalar

• IMG_20250327_104412.jpg
    IMG_20250327_104412.jpg
    63.1 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_20250327_104439.jpg
    IMG_20250327_104439.jpg
    25.7 KB · Görüntüleme: 6

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bu görsel bı nebze size yardımcı olacaktır.
1000079763.jpg
Prens ve prensesleri işçilerden ayırmak için thorax büyüklüğünden ayırt ediyoruz. Sonrasında ise prenses ve prenside birbirinden kafa büyüklüğü-thorax orantısından ayırt ediyoruz.

Köftemre

Yumurta
Üye
Çok teşekkür ederim dikkatli bakıyorum yağmurdan sonra mı bakmam lazım tam olarak bu aralar hava 20 derece üstü ortalama ama çok artmıyor 25 derece üstüne geçmiyor hava yağmurda yağmıyor şuan uçuşlar var mı birde

4 yuva buldum ama ama hiç dışarıda görmedim

ashira

Yumurta
Üye
Çok teşekkür ederim dikkatli bakıyorum yağmurdan sonra mı bakmam lazım tam olarak bu aralar hava 20 derece üstü ortalama ama çok artmıyor 25 derece üstüne geçmiyor hava yağmurda yağmıyor şuan uçuşlar var mı birde

4 yuva buldum ama ama hiç dışarıda görmedim
Şans işi biraz bulmak kolonilerin olduğu bı yolu seç her gün o yoldan yürü yarım saat bir saat illaki bir gün karşına çıkar.