Eder niye etmesin ama önce mesajı bir düzenleyin yumurtalar öledebilir bu arada.Tüpüme su bastı, yumurtalar ıslandı. Başka tüpe geçirdim, kraliçeyle yumurtları kraliçe yumurtaları kabul eder mi? Sadece noktlama düzelt.
Hocam kendi yumurtası mı kraliçenin?Kraliçenin önüne koydum, artık kabul eder mi bilmiyorum.
Ölmemişse ve aynı tür grubunun yumurtasıysa kabul eder.Kraliçenin önüne koydum, artık kabul eder mi bilmiyorum.
Evet yumurtalar aynı kraliceden hemen fark ettim sten aldım 30 saniye fln kaldı en fazla 1 dakikaHocam kendi yumurtası mı kraliçenin?
Evet yumurtalar aynı kraliceden hemen fark ettim sten aldım 30 saniye fln kaldı en fazla işcisi yok ama şekerli suyla beslemelimiyim enerjilenmesi icin
Kralice kabul etti bi kacını ama daha hic işçi çıkmadı saten 1 2 hafta oldu yumurtlayalı artık süreç biraz daha uzar gecen besleme yaptım şekerli su görmezden geldiben belki 1 belki 2 gün fark etmedim orta düzey bir kolonim vardı ve pamuk aşınmış su basmış içi 6 işçim ölmüştü ve tüm yumurtalarım ıslanmış hepsi tüpün dısında beslenme alanında geziyordu kralice dahil o yüzden fark ettim kurtarabildigim yumurtaları tek tek alıp yeni tüpe koydum ama hepsini dışarı koydular kralicem tekrar yumurtladı ama o eski yumurtaları çöp alanına koydular galiba cok ıslanmış...
eğer kendinden uzağa koymadıysa zaten o yumurtadan işçi çıkartır.ama dediğin gibi biraz işleri uzatır endiselenmeye gerek yok beslemese bile yenisini yumurtlaycaktır...Kralice kabul etti bi kacını ama daha hic işçi çıkmadı saten 1 2 hafta oldu yumurtlayalı artık süreç biraz daha uzar gecen besleme yaptım şekerli su görmezden geldi
Kabullendi yumurtalarıeğer kendinden uzağa koymadıysa zaten o yumurtadan işçi çıkartır.ama dediğin gibi biraz işleri uzatır endiselenmeye gerek yok beslemese bile yenisini yumurtlaycaktır...