Havanın sıcak (27-29 arası), nemin yüksek (30-40 arası), rüzgarım 5 km/sa altında olan durumlarda bulma şansın artar ama tam tersi koşullarda da bulma şansın var. Tavsiyem türlerin uçuş zamanlarını araştır havanında uygun koşullara sahip olduğu zamanlarda aramaya çık. Benim deneyimlerim üzerine sabah saat 8-9 gibi kraliçe uçuşları başlıyor bir yarım saat sonrasında da kraliçeler döllenmiş oluyor. Kısacası nasip işi.Kraliçeye para vermek yerine yakalamak istiyorum. Bildiğiniz herhangi bir bulma,yakalama veya kendine çekme yöntemi var mı ?
Teşekkürler.Haklısınız tamamen nasip.İlk kraliçemi motorumunun sepetinde bulmuştum.Nasıl içine girdi,nasıl yaşadı bilmiyorum.Havanın sıcak (27-29 arası), nemin yüksek (30-40 arası), rüzgarım 5 km/sa altında olan durumlarda bulma şansın artar ama tam tersi koşullarda da bulma şansın var. Tavsiyem türlerin uçuş zamanlarını araştır havanında uygun koşullara sahip olduğu zamanlarda aramaya çık. Benim deneyimlerim üzerine sabah saat 8-9 gibi kraliçe uçuşları başlıyor bir yarım saat sonrasında da kraliçeler döllenmiş oluyor. Kısacası nasip işi.
Yani şans işi tamamen. Mesela geceleri ışık tuzağı kuranlar oluyor onunla kraliçe yakalayanlar da var.Teşekkürler.Haklısınız tamamen nasip.İlk kraliçemi motorumunun sepetinde bulmuştum.Nasıl içine girdi,nasıl yaşadı bilmiyorum.
Farketmiyor.Hangi cins kraliçe bulmak istiyorsun?
Teşekkürler.Kraliçe bulduğunuza sevindim.Darısı başıma.Her cins farklı zamanlarda uçuş yapıyor. gece saat 20.00 çık bu zamanada Tetramorium Caespitum veya componotus türlüleri uçuyor kendi gözümle gördüm ve şuan Tetramorium Caespitum kraliçem var
İstanbul SilivrideBirde nerede yaşıyorsun buda önemli
Rüzgar çok etken değil sanırım(sürekli esmediği sürece) 23 haziran da kraliceleri buldugumda anlık olarak 19km/sa gosteriyordu hava durumunda bugün öğlen(26 Haz) buldugumda da rüzgar vardı ortalama 15km/sa di.Havanın sıcak (27-29 arası), nemin yüksek (30-40 arası), rüzgarım 5 km/sa altında olan durumlarda bulma şansın artar ama tam tersi koşullarda da bulma şansın var. Tavsiyem türlerin uçuş zamanlarını araştır havanında uygun koşullara sahip olduğu zamanlarda aramaya çık. Benim deneyimlerim üzerine sabah saat 8-9 gibi kraliçe uçuşları başlıyor bir yarım saat sonrasında da kraliçeler döllenmiş oluyor. Kısacası nasip işi.