Kraliçe ve Yumurta/Koza’larını Transfer Etme

Krablade

Yumurta
Üye
Fotoğrafta görmüş olduğunuz küçük tüpteki kraliçeyi tüpün suyu bittiği için cam tüpe transfer etmem gerekiyor fakat henüz ilk işçiler çıkmadığından dolayı kraliçe stres olup kozaları ve yumurtaları yer diye korkuyorum.

Tüplerin ağzını birbirine pamukla sıkıştırıp transfer olmasını beklemeyi düşünüyorum. Doğru mu düşünüyorum?
Bu süreçte Yumurtaları yeme durumu olur mu?
Transferden başka seçeneklerim var mı?

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    58.5 KB · Görüntüleme: 10
  • image.jpg
    image.jpg
    41.7 KB · Görüntüleme: 10

yağızalp

Replete
Üye
Yeni tüpü karanlık yap mümkünse eski tüpü 1 2 derece serin yeni tüpü ona kıyasla 1 2 derece arttırırsan harika olur

Krablade

Yumurta
Üye
Yeni tüpü karanlık yap mümkünse eski tüpü 1 2 derece serin yeni tüpü ona kıyasla 1 2 derece arttırırsan harika olur
Tüplerin ağzı birbirine girmedi, pamuk sıkıştıramıyorum dolayısıyla, bant ile birleştirirsem de hava alamaz. Nasıl yapmalıyım? Bu arada bu büyük olanlar koza değil mi yanılmıyorum?

Ekli dosyalar

• IMG_1996.jpeg
    IMG_1996.jpeg
    28.8 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG_1997.jpeg
    IMG_1997.jpeg
    27.6 KB · Görüntüleme: 9

yağızalp

Replete
Üye
Pek net değil ama ya pupa yada pupaya geçiyor sarsıntı ve stres çok olmazsa yemez bence bantlayabilirsin bende öyle yaptım içerideki hava şu anlık yeterli

nevzatgns19

Pupa
Üye
Tüplerin ağzı birbirine girmedi, pamuk sıkıştıramıyorum dolayısıyla, bant ile birleştirirsem de hava alamaz. Nasıl yapmalıyım? Bu arada bu büyük olanlar koza değil mi yanılmıyorum?
Transfer yaparken ben de bant kullandım toplu iğne ucuyla 15-20 delik açtım riske atmamak için. Siz de riske atmamak adına delik açabilirsiniz bence.

Krablade

Yumurta
Üye
Pek net değil ama ya pupa yada pupaya geçiyor sarsıntı ve stres çok olmazsa yemez bence bantlayabilirsin bende öyle yaptım içerideki hava şu anlık yeterli
Tamamdır, yardımın için çok teşekkürler.
Bu şekilde yaptım. Poposunu temizlediğine göre keyfi şuan yerinde gibi. 24 saatte 1 kez bantı çıkarıp havalandırmak yeterli olur mu?

Transfer yaparken ben de bant kullandım toplu iğne ucuyla 15-20 delik açtım riske atmamak için. Siz de riske atmamak adına delik açabilirsiniz bence.
tüpler arasında hiç boşluk bırakmamıştım kraliçe yapışmasın diye. Boşluk gelecek yeri bantları üst üste birbirine yapıştırarak mı yaptımız

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    32.1 KB · Görüntüleme: 7
  • image.jpg
    image.jpg
    32.8 KB · Görüntüleme: 5

yağızalp

Replete
Üye
Ben test tüpü ile yapmıştım ikisinin uçlarını bantladım yaptığın uygun gibi

nevzatgns19

Pupa
Üye
Tüplerin alt kısımlarını birbirine değecek şekilde yaptım. Üst kısmı da bantladıktan sonra biraz asılarak aralarını açtım tüplerin daha sonra üstlere açtım delikleri kraliçe ztn transfer anında genelde dümdüz yumurtaları vs. taşıyor. Sadece üst kısımları çok ufak iğne ucu girebileceği kadar ayırsanız yeterli olur.

yağızalp

Replete
Üye
Tüplerin alt kısımlarını birbirine değecek şekilde yaptım. Üst kısmı da bantladıktan sonra biraz asılarak aralarını açtım tüplerin daha sonra üstlere açtım delikleri kraliçe ztn transfer anında genelde dümdüz yumurtaları vs. taşıyor. Sadece üst kısımları çok ufak iğne ucu girebileceği kadar ayırsanız yeterli olur.
Şırınga ile test tüpü olduğu için dediğiniz gibi yapamaz

Krablade

Yumurta
Üye
Şırınga ile test tüpü olduğu için dediğiniz gibi yapamaz
Bantın tam tüplerin arasına denk gelecek kısmına yapışkanlı yüzler birbirine bakacak şekilde bant kesip yapıştırdım. Sonra o pay kısmını bırakarak tüpleri birbirine yapıştırdım. Delikleri açıcam şimdi, yardımcı olan herkese teşekkür ederim.