Aslında bu cins şu zaman uçacak demek yanlış. Her cins uçtuğu aylarda ve bazen bu aylara yakın tarihlerde uçabilir. Örneğin ben geçen ay lasius buldum ama bu ay bulamayacağımın bir garantisi yok.Bildiğim kadarıyla ağustosun 2. haftasında messor uçuşları olacak yanlış biliyorsam affola
Bu aylarda hangi kraliçe türleri uçar? Antalya'da yaşıyorum, havalar çok sıcak ve nemli.
Memleket önemli Hangi ildesin. Antalya için söyleyeyim. Arda 1 hafta önce Tetramorium uçuşu vardı. Lasius bol bol olur bahçe park sulamalarından dolayı. Messor ve Camponotus belirsislikle beraber daha bir ay daha olmaz gibi.Bu aylarda hangi kraliçe türleri uçar? Antalya'da yaşıyorum, havalar çok sıcak ve nemli.
Hiç bir şeyin garantisi yok. Uçuş olur bir tanesine bile rastlamaya bilirsin yada geçen yıl benim saksıya yuva yapan koloninin uçuş yapması gibi evin içinden kraliçe dışarı atarsın... Şans... Yağmur sonrası yerlerde olsun gözlerin. Taşları kaldır altına bak... Messor uçuş olursa kesin görürsün ama. Ona da kesin yağmur lazım.1 ay sonra messor ve camponotus gelirmi yani antalya alanyadayım. 1 haftadır arıyorum hala bulamadım. Teşekkürler
Merkeze çok uzak nasıl çekiyorsunuz o yolu1 ay sonra messor ve camponotus gelirmi yani antalya alanyadayım. 1 haftadır arıyorum hala bulamadım. Teşekkürler
Antalya merkez de olsan bendekilerden verirdim de. İlk kolonin olacaksa kendin bulman daha zevkli olacaktır.