Muğla'da akşamüstü buldum Camponotus baldaccii olduğunu düşünüyorum bakabilir misiniz?
Ekli dosyalar
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sürekli bakıyorsan stresten veya çiftleşmemiş olmasından ölür 10 günde 1 bakman lazım, her gün değil, yumurta yapması çiftleşmiş anlamına gelmez prens yumurtası da olabilirMerhaba bununla alakalı degil kraliçelerden bazıları koyduktan sonra ölüyor yumurtaları da var acaba test tüpünü biraz eğimli mi koymam gerek susuz mu kalıyorlar
Evet yıkamalısın hatta bence kaynatmalısın ben öyle yapıyorum önceki tüpteki karıncalarda hastalık varsa parazit varsa diğerlerinede bulaşır.Hayır yıkamalı mıyım
Kraliçenin durumu kötü mü?Onları çıkrıp test tüpünü kaynatmak çok riske sokmazmı
Bence temiz bir test tüpüne transfer etmelisiniz.Tamamen ölmelerinden daha iyidir. Camponotusların havadaki bir çeşit küften öldüğünü duydum.Test tüpünden yumurtalarla birlikte çıkarmak çok strese sokar gibi
Olur,erirler ve steril özellikleri gider.Plastik ise sabunsuz suda iyice yıkayıp içini kulak çöpü ile temizleyin.Elimdeki test tüpleri plastikten kaynatırsam bir şey olur mu