Kraliçe Satın Alınır mı Bulunur mu?

ERTEMi

Yumurta
Üye
Şimdiye kadar elinden birçok koloni geçenlere bu sorum, sizler için kraliçeleri satın almak mı daha mantıklı yoksa uçuş dönemlerinde aramak mı?

Mikrox

Minör
Üye
Şimdiye kadar elinden birçok koloni geçenlere bu sorum, sizler için kraliçeleri satın almak mı daha mantıklı yoksa uçuş dönemlerinde aramak mı?
Bazen ararsınız ararsınız ama bulamazsınız fakat bir gün hiç olmadık bir yerde, bakkala ekmek almaya giderken karşınıza çıkar. Hatta hava 17 derece ve rüzgarlıdır ama şans eseri önünüze messor çıkar. (ki bu şekilde kraliçede buldum.) Bana kalırsa yazın sonuna kadar arayın. Eğer hiç bulamazsanız satın alma yoluna gidebilirsiniz.

Mustafaf

Media
Üye
Yaşadığınız bölgede büyük ihtimal her cins yoktur. Örneğin benim bölgem biraz yüksek olduğu için Messor veya çoğu Camponotus cinsleri yok, olan cinsler hariç satın alım yapıyorum. Yine sizin zevkiniz ve kararınıza kalmış ama kesinlikle bulmak hem daha keyifli hem de heyecanlı.

Mikrox

Minör
Üye
İlki nedir hocam? :D
Bana göre kraliçenim nedensizce trip atıp yumurta yemesi, koloninin verdiği yemi beğenmemesi, koloniyi mite basması, kraliçenin kendi kendine strese girmesi, bulduğun kraliçenin döllenmemiş olması... Çok zevkli şeyler.😀
Şaka şaka bana kalırsa koloni 10-15 işçi olunca ilk Outworlde çıkma deneyimleri ve avlanışları.

bilsha

Yumurta
Üye
Bana göre kraliçenim nedensizce trip atıp yumurta yemesi, koloninin verdiği yemi beğenmemesi, koloniyi mite basması, kraliçenin kendi kendine strese girmesi, bulduğun kraliçenin döllenmemiş olması... Çok zevkli şeyler.😀
Şaka şaka bana kalırsa koloni 10-15 işçi olunca ilk Outworlde çıkma deneyimleri ve avlanışları.
Ben de yeni yeni bu işlere merak saldım, hatta dün kayıt oldum buraya. Yeni yeni bir şeyler kapmaya çalışıyorum ama ortam çok güzele benziyor. Şu kraliçenin yumurtaları yemesi olayı doğanın kanunu gibi bir şey mi yoksa strese falan girdiğinde mi oluyor? :D

talha55

Pupa
Üye
Ben de yeni yeni bu işlere merak saldım, hatta dün kayıt oldum buraya. Yeni yeni bir şeyler kapmaya çalışıyorum ama ortam çok güzele benziyor. Şu kraliçenin yumurtaları yemesi olayı doğanın kanunu gibi bir şey mi yoksa strese falan girdiğinde mi oluyor? :D
Stres seviyesi yüksek veya düşük olan türler oluyor baktığınız ortama kontrol etme sıklığınıza ve türe bağlı biraz.

talha55

Pupa
Üye
Anladım, yakın bir zamanda başlamak lazım kraliçe aramaya.
Yeşillik alanların yakınlarına kaldırımlara bakarsanız şansınız daha yüksek olabilir. Kraliçe ve işçi arasında ki farkı da şöyle göstereyim ki bazı büyük işçilerle karıştırmayın ne olur ne olmaz.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2026-05-09 155013.png
    Ekran görüntüsü 2026-05-09 155013.png
    406.7 KB · Görüntüleme: 10

Mikrox

Minör
Üye
Gereken cevap verilmiş ama bende ufak bir ekleme yapayım, her zaman yemez ama strese girdiğinde, güvende hissetmediğinde veya uçuştan önce yeterli kadar besin depolayamadıysa yeme tavrı sergiliyor. Bazende hiçbir sebep ortada yokken keyfe keder yiyor yani bazen içgüdüsel olaraktanda yeme tavrı olabiliyor. Herhangi bir sorun yaratmaz. Belirli bir süre sonunda yine yumurtlar.

bilsha

Yumurta
Üye
Gereken cevap verilmiş ama bende ufak bir ekleme yapayım, her zaman yemez ama strese girdiğinde, güvende hissetmediğinde veya uçuştan önce yeterli kadar besin depolayamadıysa yeme tavrı sergiliyor. Bazende hiçbir sebep ortada yokken keyfe keder yiyor yani bazen içgüdüsel olaraktanda yeme tavrı olabiliyor. Herhangi bir sorun yaratmaz. Belirli bir süre sonunda yine yumurtlar.
Sen gerekeni yap gerisini kraliçeye bırak diyorsun yani anlaşıldı :D

yağızalp

Majör
Üye
Koloninin ürettiği aletelerinin uçmasıdır hocam. Bence bu hobinin en iyi şeyi falandır.
Benim aphenogaster splendida kolonisi 2 yaşında 10 tane erkek alate ürettiler 150 den fazla işçi bir sürü pupa var ben bu alateleri ne yapacağım çevremde hiç splendida görmedim koloni zaten başka şehirden geldi ne yapmalıyım?

Mustafaf

Media
Üye
Benim aphenogaster splendida kolonisi 2 yaşında 10 tane erkek alate ürettiler 150 den fazla işçi bir sürü pupa var ben bu alateleri ne yapacağım çevremde hiç splendida görmedim koloni zaten başka şehirden geldi ne yapmalıyım?
Doğada başka koloni vardır belki. Outworlde pudra-zeytinyağı karışımı sürüp, uzun devrilmeyecek bir çubuk ekleyin. Zamanı gelince uçacaklardır. He, bir de güneş görmeyen ama doğaya açık bir alandan uçmalarını sağlarsanız iyi olur.

yağızalp

Majör
Üye
Doğada başka koloni vardır belki. Outworlde pudra-zeytinyağı karışımı sürüp, uzun devrilmeyecek bir çubuk ekleyin. Zamanı gelince uçacaklardır. He, bir de güneş görmeyen ama doğaya açık bir alandan uçmalarını sağlarsanız iyi olur.
bu tür gece uçuyormuş outworlde çıkarlarsa alırım akşam üstü bırakırım olurmu