Bazı türlerin kraliçesini boyut bakımından anlamak kolay fakat örneğin bugün lasius türü bir kraliçe buldum ama kraliçe olduğunu anlayamadım. Bu tarz küçük türlerde nasıl saptayabilirim?
Lasius kraliçesi ufak bir kraliçe değildir bende çok ufak bir tapinoma kraliçesi var mesela petiole,abdomen yapısından anlayabilirsinBazı türlerin kraliçesini boyut bakımından anlamak kolay fakat örneğin bugün lasius türü bir kraliçe buldum ama kraliçe olduğunu anlayamadım. Bu tarz küçük türlerde nasıl saptayabilirim?
Vallaha bendeki lasius kraliçesi messor kraliçesi yanında çok küçük kalıyor. Petiole ve abdomen yapısında nasıl farklar oluyor?Lasius kraliçesi ufak bir kraliçe değildir bende çok ufak bir tapinoma kraliçesi var mesela petiole,abdomen yapısından anlayabilirsin
Messorda post petiole vardır lasiusta yok ayrıca Lasiusun kafası arı kafası gibidir.Vallaha bendeki lasius kraliçesi messor kraliçesi yanında çok küçük kalıyor. Petiole ve abdomen yapısında nasıl farklar oluyor?
Anladım teşekkürler diğer küçük türleride böyle farklardan ayırt edebilirim değilmi?Messorda post petiole vardır lasiusta yok ayrıca Lasiusun kafası arı kafası gibidir
Tabiki edebilirsin zaten göz aşinalığı oluşacaktır. İyi hobilerAnladım teşekkürler diğer küçük türleride böyle farklardan ayırt edebilirim değilmi?
Yardımınız için teşekkürler:-)Tabiki edebilirsin zaten göz aşinalığı oluşacaktır. İyi hobiler