Kraliçe ölü gibi duruyor

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
3 gün önce bulduğum messor kraliçesini ölü gobi dururlen buldum. Çubukla biraz dürttüm, hafif ayaklandı ama sonra tekrar aynı pozisyona geçti. Ayrıca arada bacağını falan oynatıyor ama asla o pozisyondan çıkmıyor, sebebi nedir ve ne yapmak gerekir? (gerekiyorsa fotoğraf çekerim)

Ardakarl

Larva
Üye
Bildiğime göre güç tasarrufu benzeri bir moda geçiyorlar enerjiyi korumak için yani nem varsa tüpde bir sorun yok.

BahadirSarp

Gamergate
Yardımsever
Üye
3 gün önce bulduğum messor kraliçesini ölü gobi dururlen buldum. Çubukla biraz dürttüm, hafif ayaklandı ama sonra tekrar aynı pozisyona geçti. Ayrıca arada bacağını falan oynatıyor ama asla o pozisyondan çıkmıyor, sebebi nedir ve ne yapmak gerekir? (gerekiyorsa fotoğraf çekerim)
Ayakta duramuyorsa bir problem vardır şekerli su vermeyi deneyin bazen işe yarıyor messorlar yan yattığında genelde ölüyorlar.

Ardakarl

Larva
Üye
Ayakta duramuyorsa bir problem vardır şekerli su vermeyi deneyin bazen işe yarıyor messorlar yan yattığında genelde ölüyorlar.
Benim öncesinde bi messor kraliçem vardı aynı arkadaşın dediği gibi davranıyordu yumurtladı ve o hareketi yapmayı bırakmıştı. Sorunu mu varmış yani?

Forodrenn

Yumurta
Üye
aynısını yaşıyorum fakat güç tasarufu gibi birşeymiş arkadaşın yazdıgı gibi normal sanırım

BahadirSarp

Gamergate
Yardımsever
Üye

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye

Ardakarl

Larva
Üye
Hareketsiz kalmasıyla yan yatıp çırpınması aynı şey değil.
Arkadaş yan yatıp çırpınıyo dememiş ki hareketsiz kalıyo dokunduğumda hareket ediyo, hareketsiz kaldığında da bacağı oynuyo demiş. Bu enerji modunda olduğunu gösteriyor. Çırpınsa zaten büyük bi sorun vardır.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Şöyle hocam ve dokununca da hareket etmiyor. Ölmüş sanki ama hiç bir sebep yoktu ölmesi için.
20260417_145751.jpg
Hala ufak ufak oynatıyor bacağını. Gemini ölü taklidi yapıyordur dedi karıncalarda var mı böyle bir şey?

epicg

Yumurta
Üye
Buludnuğu ortam soğuksa biraz sıcak bir ortama geçirmeyi ve üste bir arkadaşın yazdığı gibi şekerli su vermeyi deneyebilrsin yavaş yavaş ölüyor galiba bacakları kıvırması ölüm belirtisi birde pamuğa su değiyor mu? Fotoda pek belli olmuyorda

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Buludnuğu ortam soğuksa biraz sıcak bir ortama geçirmeyi ve üste bir arkadaşın yazfığı gibi şekerli su vermeyi deneyebilrsin yavaş yavaş ölüuor galiba bacakları kıvırması ölüm belirtisi
Ortamı sıcak şekerli su da verdim hocam. Yani normalde ölmesi için bir sebep olur ama bu direk öldü yani anlamlandıramadım.

epicg

Yumurta
Üye
Ortamı sıcak şekerli su da verdim hocam. Yani normalde ölmesi için bir sebep olur ama bu direk öldü yani anlamlandıramadım.
Geçmiş olsun hocam 😓 Umarım bilen birisi yazarda bir daha böyle durum yaşarsak gerekeni yapabilelim.

BahadirSarp

Gamergate
Yardımsever
Üye
Ölüyor hocam bu canlı bende çok yaşadım en çokta messorlarda yaşadım çözümü ne bilmiyorum ama kesinlikle dinlenme modunda değil.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Ölüyor hocam bu canlı bende çok yaşadım en çokta messorlarda yaşadım çözümü ne bilmiyorum ama kesinlikle dinlenme modunda değil.
Üzüldüm boyutu da çok iyiydi. Neyse hepinize teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için <3.