Kraliçe olduğunu düşünüyorum, türü nedir?

KaptanKarınca

Yumurta
Üye
IMG_20250620_114104.jpgIMG_20250620_114205.jpg

Ekli dosyalar

• IMG_20250620_114142.jpg
    IMG_20250620_114142.jpg
    18.3 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_20250620_114031.jpg
    IMG_20250620_114031.jpg
    25.1 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_20250620_114028.jpg
    IMG_20250620_114028.jpg
    22.8 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_20250620_114023.jpg
    IMG_20250620_114023.jpg
    23.7 KB · Görüntüleme: 20

Kaanınçiftliği

Media
Üye
Bu argümanı kim öne sürdü bilmiyorum ama çok yanlış bir argüman.
Tuğkan abi videosunda söylüyordu ama genel olarak bakılınca uçmuş karıncaların kanatları biraz daha açık oluyor googledan ve forumdan bakıyorum hani gözle görülür küçük bir fark oluyor kanatlardan genellikle.

Ama döllenmiş demiyorum 1,2 hafta boyunca test tüpünde baksın kanatları düşerse ya da yumurtlarsa baya şanslıdır ama uçup döllenmemişde olabilir.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Tuğkan abi videosunda söylüyordu ama genel olarak bakılınca uçmuş karıncaların kanatları biraz daha açık oluyor googledan ve forumdan bakıyorum hani gözle görülür küçük bir fark oluyor kanatlardan genellikle.
Yanlış bir bilgi vermiş Tuğkan abimiz. Kanatların durumuyla ilgili çiftleşme ihtimalini yükseltip düşüremeyiz, dışarıdan bakınca iki güçlü ipucu vardır buna dair. İlk bulunduğunda abdomenine bakılır, açık renkli parçacıklar varsa prens cinsel organlar diyebiliriz. Bu da çiftleşmiş olma ihtimalini önemli ölçüde garantiler, ikincisi ise parçacıklar olmasa bile geride kalan kurumuş sıvı ve dokuları temizlemek için abdomen boşluğuna eğilir ve devamlı temizlik yapar.

Bu sürenin sonunda da zaten yüksek olasılıkla kanatlarını koparır.

pegasuZX

Intercaste
Üye

Ama döllenmiş demiyorum 1,2 hafta boyunca test tüpünde baksın kanatları düşerse ya da yumurtlarsa baya şanslıdır ama uçup döllenmemişde olabilir.
Öncelikle bunu dediğim için yanlış anlaşılabilirim. Tuğkan abi karıncalar hakkında çok yanlış bilgiler verdi. Mesela sanctus ve fellah ayrımı gibi. Ya da "kraliçelerin anteni kırık olur" gibi. Bu tarz saçma bilgiler yaydı.

Karınca16

Majör
Üye
Öncelikle bunu dediğim için yanlış anlaşılabilirim. Tuğkan abi karıncalar hakkında çok yanlış bilgiler verdi. Mesela sanctus ve fellah ayrımı gibi. Ya da "kraliçelerin anteni kırık olur" gibi. Bu tarz saçma bilgiler yaydı.
Aslında tecrübeli biri YouTube kanalı açıp bu yanlışları düzeltse güzel olur.

pegasuZX

Intercaste
Üye
Moderatör tarafında düzenlendi:

Kaanınçiftliği

Media
Üye
Yanlış bir bilgi vermiş Tuğkan abimiz. Kanatların durumuyla ilgili çiftleşme ihtimalini yükseltip düşüremeyiz, dışarıdan bakınca iki güçlü ipucu vardır buna dair. İlk bulunduğunda abdomenine bakılır, açık renkli parçacıklar varsa prens cinsel organlar diyebiliriz. Bu da çiftleşmiş olma ihtimalini önemli ölçüde garantiler, ikincisi ise parçacıklar olmasa bile geride kalan kurumuş sıvı ve dokuları temizlemek için abdomen boşluğuna eğilir ve devamlı temizlik yapar.

Bu sürenin sonunda da zaten yüksek olasılıkla kanatlarını koparır.
Evet olabilir bunları düşünmemiştim benide bilgilendirdin teşekkürler ama bende aynı şekilde bunu zaman gösterir gibi demek istedim yumurtlarsa şanslı yumurtlamazsa karıncayı doğasına salar artık.

Ares,el4nce,hasany,prsmacro,samet_56,niko,cihan,egzotikciftik,belki ben gibi seçenekler var aslında. Herhangi biri açsa tüm ülke bilgilenir. Hatta ingilizce videolar çekebilirse yurt dışına açılır.
İyi olabilir aslında hemde anlatımı güzel biri olsa sarar hemde baya sarar.

Doğru söz söylemişsin bence kimse yanlış anlamaz hatasız kul yoktur Tuğkan abide hata yapmış ayrıca bu dediğim zaten baya eski videolar.

esepretx

Pupa
Üye
Ares,el4nce,hasany,prsmacro,samet_56,niko,cihan,egzotikciftik,belki ben gibi seçenekler var aslında. Herhangi biri açsa tüm ülke bilgilenir. Hatta ingilizce videolar çekebilirse yurt dışına açılır.
Bencede çok iyi olur yanlış bilinen doğrular diye başlıkla video atsalar çok güzel olur tadından yenmez hepsi üst düzey bilgili insanlar ve bize çok değerli bilgiler katarlar bence