Dün Cataglyphis cinsi kraliçem için sipariş ettiğim test tüpleri geldi ve 3 tüp hazırlayıp her birine farklı seviyede su koydum hangisini beğenirse girip oraya transfer olması için. Çünkü kendi tüpü plastik, küçük ve suyu neredeyse hiç yoktu. Yeni tüplerden orta seviye su olanla eski tüpün ağzını birleştirir birleştirmez yeni tüpü araştırdı ve oraya girdi ve birkaç saat boyunca hiç çıkmadı. Bu olanlar dün akşamdı. Bu sabah eski tüpü artık çıkarayım dedim ama bir baktım geri o tüpe geçmiş ama orada hiç su yok neden bunu yapmış olabilir? Baktığımda henüz yumurta da gözükmüyordu. (Belki de ben göremedim bilmiyorum) Ve bir de geçen gün cataglyphis cinsi bir işçi eklemeye karar verdim. Başta işçi tüpü görmeden deli gibi ow nin kenarlarında koştu koştu durdu arada bir ışığın altında antenlerini silip silip durdu. Şekerli su verdim içmedi sonra da ow nin alanını karton parçalar ile küçülte küçülte tüpü bulmasını sağladım ve kraliçeyle ilişkisini izledim ama ikisi de birbirinden çok korktu. Baktım kraliçeye zarar verecek gibi değil evden ayrıldım. Geri geldiğimde işçi ölüydü. Muhtemelen açlıktan öldü çünkü verdiğim hiç bir şeyi yemedi. Bir diğer husus da dün kraliçeme şekerli su vermek istedim kulak pamuğu ile ama o pamuktan da çok korktu ben de daha çok strese sokmak istemedim ve gece boyu ow de bıraktım. Sabah da baktım kurumuştu(muhtemelen uçtu buharlaştı) ya da bilmiyorum belki de kraliçe içti. Yarın sipariş ettiğim un kurtlarım sonunda geliyor. Bu arada kraliçe 1 aydır hiç yumurta vermedi ve 1.5 haftadır ow de duruyor nedenini bilen var mı bu davranışların?
Görsel 1: ilk girdiği orta su miktarı olan tüp
Görsel 2: az su olan tüp
Görsel 3: fazla su olan tüp
Görsel 4: ilk tüpü(şu an içinde ve suyu çok az)
Görsel 5: lambanın altındaki ölü işçi
Görsel 1: ilk girdiği orta su miktarı olan tüp
Görsel 2: az su olan tüp
Görsel 3: fazla su olan tüp
Görsel 4: ilk tüpü(şu an içinde ve suyu çok az)
Görsel 5: lambanın altındaki ölü işçi
Ekli dosyalar
Moderatör tarafında düzenlendi: