Birbirleri ile Besin alışverişi (Trophallaxis)Dışarıdan bir cata işçisi buldum ve 1 aydır yumurtlamayan cata kraliçemin tüpüne ekledim. Şu an ağız ağıza duruyorlar. Kraliçe kabullenmiş mi ki bu kadar sevgi gösteriyor? 😂
Evet bende öyle olduğunu düsünmüstümBirbirleri ile Besin alışverişi (Trophallaxis)
yapıyorlar. Bu kraliçe ve işçinin birbirini kabul ettiğine bir işaret.
İşçiyi eklemeden 30 sn önce küçük bir un kurdunu kesip verdim işçiye ama o esnada onu koparıp da işçiyi koyduktan sonra kraliçeye vermiş olması mümkün müBirbirleri ile Besin alışverişi (Trophallaxis)
yapıyorlar. Bu kraliçe ve işçinin birbirini kabul ettiğine bir işaret.
Evet hocam mümkün karıncalar bu işi çok hızlı yapabiliyorlar o yüzden endişe etmeyinİşçiyi eklemeden 30 sn önce küçük bir un kurdunu kesip verdim işçiye ama o esnada onu koparıp da işçiyi koyduktan sonra kraliçeye vermiş olması mümkün mü
Şimdilik birbirlerine zararları yok gibi. Bir buçuk saattir takılıyorlar. Hatta işçi tüpün ağız kısmında nöbet tutar gibi kraliçenin önünde duruyor. Kraliçem 1 aydır yumurtlamadı ve yalnızca 1 kanadını döktü. Sizce bu işlem sonrasında yumurtlar mı artık?Evet hocam mümkün karıncalar bu işi çok hızlı yapabiliyorlar o yüzden endişe etmeyin
Merhaba siz tüpü nerede tutuyosunuz bence yanlış yapıyosunuz karıncaların olduğu tüpü evdeki en sessiz yere koymalısınız ve karıncalara haftada 1 kez bakmalısınız, bu onları rahatsız eder. Ayrıca tüpün etrafınıda aliminyum folyoyla kaplayayın ses yalıtımı yapmış olursunuz.Eğer bunları zaten yaptıysanız başka bir sorun vardırŞimdilik birbirlerine zararları yok gibi. Bir buçuk saattir takılıyorlar. Hatta işçi tüpün ağız kısmında nöbet tutar gibi kraliçenin önünde duruyor. Kraliçem 1 aydır yumurtlamadı ve yalnızca 1 kanadını döktü. Sizce bu işlem sonrasında yumurtlar mı artık?
Ow içerisinde gömülü. Üstünü yalnızca birkaç saniyeliğine kontrol için açtım ve evin en sessiz odasında duruyorlar.Merhaba siz tüpü nerede tutuyosunuz bence yanlış yapıyosunuz karıncaların olduğu tüpü evdeki en sessiz yere koymalısınız ve karıncalara haftada 1 kez bakmalısınız, bu onları rahatsız eder. Ayrıca tüpün etrafınıda aliminyum folyoyla kaplayayın ses yalıtımı yapmış olursunuz.Eğer bunları zaten yaptıysanız başka bir sorun vardır
Cataglyphis'lerde işçi eklemesinden sonra genelde yumurta alınıyor, çok sık kontrol etmeyin takılsınlar biraz 1 hafta sonra bakarsınız durumlar ne diye. Şekerli su ve protein verebilirsiniz.Ow içerisinde gömülü. Üstünü yalnızca birkaç saniyeliğine kontrol için açtım ve evin en sessiz odasında duruyorlar.
Tamamdır teşekkürlerCataglyphis'lerde işçi eklemesinden sonra genelde yumurta alınıyor, çok sık kontrol etmeyin takılsınlar biraz 1 hafta sonra bakarsınız durumlar ne diye. Şekerli su ve protein verebilirsiniz.
Hocam öncelikle söylediğiniz şeylerin bir tecrübeye veya araştırmaya dayanağı varsa belirtirseniz iyi olur, yanlış bilgiler yaymayalım.@İlyas16 bildiğiniz şeyleri açıklarsanız güzel olur yanlışlar düzelir en azından.
Hocam ben kesin yumurtlar demedim zaten. 1 aydır yumurtlamayan bir kraliçenin yanına işçi eklenince kraliçenin yükü ve stresi azalır diye düşündüm. Kimseye yanlış bilgi vermek istemem ama işçi eklemenin aşırı yanlış ya da faydasız bir işlem olduğunu da düşünmüyorum.Hocam öncelikle söylediğiniz şeylerin bir tecrübeye veya araştırmaya dayanağı varsa belirtirseniz iyi olur, yanlış bilgiler yaymayalım.
İşçi eklendikten sonra kraliçenin yumurtlayacağının bir garantisi yok. Ayrıca işçi eklemek zorunlu veya gerekli bir durum da değil, tamamen isteğe bağlı bir uygulama. Çok büyük bir fayda sağlayacağını da düşünmüyorum.
Yanlış bir şey değil hocam ama bana göre faydasız ve gereksiz bir yöntem. Ayrıca Cataglyphis türü gerçekten zor bir cins, bazen birkaç ay geçmesine rağmen hiç yumurtlamadıkları bile olabiliyor.Hocam ben kesin yumurtlar demedim zaten. 1 aydır yumurtlamayan bir kraliçenin yanına işçi eklenince kraliçenin yükü ve stresi azalır diye düşündüm. Kimseye yanlış bilgi vermek istemem ama işçi eklemenin aşırı yanlış ya da faydasız bir işlem olduğunu da düşünmüyorum.
Estağfurullah hocam, sorun değil. Ben de durumu biraz yanlış açıklamışım, daha dikkatli yazsam daha doğru olurdu. Zamanla göreceğiz gelişmeleri, iyi geceler dilerim.Yanlış bir şey değil hocam ama bana göre faydasız ve gereksiz bir yöntem. Ayrıca Cataglyphis türü gerçekten zor bir cins, bazen birkaç ay geçmesine rağmen hiç yumurtlamadıkları bile olabiliyor.
Bu arada yanlış anlama için kusura bakmayın. Genelleme yaptığınızı görünce kesin bir bilgi olarak algıladım.
Sağolun, İyi geceler.Estağfurullah hocam, sorun değil. Ben de durumu biraz yanlış açıklamışım, daha dikkatli yazsam daha doğru olurdu. Zamanla göreceğiz gelişmeleri, iyi geceler dilerim.