Üzgünüm hala çok yetersiz. Ayırt edici şey renk örüntüleri, monomorium cinsinde tür ayrımı için spesifik detaylar gerekmiyor pek. Renk geçişlerini takip etmek genelde yeterli oluyor bu sebeple çok yakın çekim fotoğraf istedim.
Dorlyus falvus var.Monomorium cinsi bir kraliçe.
Ölçümde bir yanlış var hocam. Şu an dünya üzerinde 6cm olan bir karınca türü bulunmuyor.
Evet monomorium gibi görünüyor, biraz daha detaylı bir çekim ile tam tür söylenebilir belki, Türkiye de zaten 11 tane türü var ama hepsinin kraliçesinin fotoğrafı yok sanırım, belki işçiler çıktıktan sonra bir şey söyleyebiliriz.
Sabah daha iyi fotoğraf atıcam.Üzgünüm hala çok yetersiz. Ayırt edici şey renk örüntüleri, monomorium cinsinde tür ayrımı için spesifik detaylar gerekmiyor pek. Renk geçişlerini takip etmek genelde yeterli oluyor bu sebeple çok yakın çekim fotoğraf istedim.
Sorun değil çekemeseniz bile, işçiler çıkınca işçilerin fotoğraflarını atarsanız çok daha kesin tahminler yapılabilir. Monomoriumların tamamı zaten aşağı yukarı aynı beslenme şekline sahip, pek değişkeni yok.Sabah daha iyi fotoğraf atıcam.
Bu fotoğraflardan sadece renge bakarak tür hakkında bir yorum yapamayız. Ayrıca üstte de belirttiğim gibi ülkemizdeki bazı Monomorium türlerinin sadece işçi örneklerinin fotoğrafları var, kraliçe fotoğrafları bulunmuyor.Bildiğim kadarıyla thorax minimumlar da siyah veya çok koyu iken subopacumlarda daha kahverengiye çalan bordo.
Zaten bu sebeple konu sahibinden işçi fotoğrafı istedim, iyi hobiler.Bu fotoğraflardan sadece renge bakarak tür hakkında bir yorum yapamayız. Ayrıca üstte de belirttiğim gibi ülkemizdeki bazı Monomorium türlerinin sadece işçi örneklerinin fotoğrafları var, kraliçe fotoğrafları bulunmuyor.