Evet,Cataglyphis cinsi bir işçi karınca.Cataglyphis işçisi gibi geldi, toraksı çok küçük sanki
Evet bu bir kraliçeEkli dosyayı görüntüle 82992hocam2. Bir karınca daha buldum osta kısmı epey kalın gibime geldi sizce bu kralicemi
Ekli dosyayı görüntüle 82993
Hocam şuan koydeyim test tüpüm yok ne kadar süre kavonozda kalabilir ve ismi nedir araştırma yapmak istiyorum teşekkürlerEvet bu bir kraliçe
Cataglyphis kraliçesi.Hocam şuan koydeyim test tüpüm yok ne kadar süre kavonozda kalabilir ve ismi nedir araştırma yapmak istiyorum teşekkürler
Bicolor tür grubu nasıl ayırt ediliyor. thoraxı kırmızı abdomeni siyah olan her cata bicolormu?Cataglyphis bicolor grubundan bir kraliçe.
Bicolor tür grubunu tespit etmek için key'lere bakabilirsiniz. Ayrıca "bicolor" denmesinin bir diğer sebebi de bireyin birden fazla renge sahip olmasıdır. Örneğin abdomenin siyah veya bordo-kırmızı, geri kalan vücut yapısının ise daha kızıl olması akıllarda "Acaba bicolor olabilir mi?" sorusunu oluşturur. Bu soru işaretini ise key'lerde yer alan petiole ve diğer ayırt edici morfolojik özelliklere bakarak doğrulayabilirsiniz.Bicolor tür grubu nasıl ayırt ediliyor. thoraxı kırmızı abdomeni siyah olan her cata bicolormu?