Kraliçe mi?

EmirŞimşek_29

Yumurta
Üye
Bugün odamda bu karıncayı buldum, kraliçeye benziyordu.
Ben de tüp hazırlayıp içine koydum.
2 farklı yapay zekaya sordum ve kraliçe olduğunu, cinsinin de Tetramorium olduğunu söyledi. Ama yine de boyu küçük diye emin olamadım. Sizce bu kraliçe karınca mı ve eğer öyleyse türü nedir acaba?

Ekli dosyalar

• IMG_20260616_144726.jpg
    IMG_20260616_144726.jpg
    69.7 KB · Görüntüleme: 41
  • IMG_20260616_144706.jpg
    IMG_20260616_144706.jpg
    60.7 KB · Görüntüleme: 42
Moderatör tarafında düzenlendi:

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Kesin emin misin acaba? Yine de 3-4 gün beklesem mi? Yanlış anlama, yanılıyorsun demek istemiyorum. Sadece ilk defa denk geldiğim ve çok arayıp bulamadığım için bu karıncanın döllenmiş bir kraliçe karınca olmasını diliyorum.
Tetramorium cinsi değilse bile prens karınca olduğundan eminim hocam.Kafa boyutu sırtına göre fazlaca küçük.Prenses/kraliçe karıncanın kafası daha iri ve neredeyse sırt kısmından daha büyük oluyor.
Screenshot_2026-06-16-15-33-03-987_com.google.android.googlequicksearchbox.png
Bu resimden farkı anlayacağınızı düşünüyorum.

Black07

Minör
Üye
Kesin emin misin acaba? Yine de 3-4 gün beklesem mi? Yanlış anlama, yanılıyorsun demek istemiyorum. Sadece ilk defa denk geldiğim ve çok arayıp bulamadığım için bu karıncanın döllenmiş bir kraliçe karınca olmasını diliyorum.
Hocam prens bence bekleyip vakit kaybetmeyin.

omanix

Yumurta
Üye
Prens bulduysanız yakınlarda uçuş olabilir aramaya devam edin illaki bulursunuz.

Babuş

Pupa
Üye
Tetramorium cinsi değilse bile prens karınca olduğundan eminim hocam.Kafa boyutu sırtına göre fazlaca küçük.Prenses/kraliçe karıncanın kafası daha iri ve neredeyse sırt kısmından daha büyük oluyor.
Ekli dosyayı görüntüle 79872
Bu resimden farkı anlayacağınızı düşünüyorum.
Her cinsten büyük kambur küçük kafa prens demek mi ki hocam. Arkadaşın attığı ilk ve ikinci fotoğraftaki canlı aynı belliki. İkinci fotoğrafta ben karıncanın kanatlarını göremedim. Prens karıncalarda kanat dökme tarzında bir olay yok. Ben bir kraliçe olduğuna inanıyorum. Sizin dediğiniz de doğru olabilir hocam ama eğer benim dediğim doğruysa tetramorium prensesine benzemiyor. Lütfen bir bakın 2. Fotoğraf net değil sanki kanadı yok gibi. Kanadı varsa size hak veriyorum ama.

Buğra_UnLucy

Media
Üye
Her cinsten büyük kambur küçük kafa prens demek mi ki hocam. Arkadaşın attığı ilk ve ikinci fotoğraftaki canlı aynı belliki. İkinci fotoğrafta ben karıncanın kanatlarını göremedim. Prens karıncalarda kanat dökme tarzında bir olay yok. Ben bir kraliçe olduğuna inanıyorum. Sizin dediğiniz de doğru olabilir hocam ama eğer benim dediğim doğruysa tetramorium prensesine benzemiyor. Lütfen bir bakın 2. Fotoğraf net değil sanki kanadı yok gibi. Kanadı varsa size hak veriyorum ama.
Dostum dikkatli bak kanadı var. Bu karınca kesinlikle prens.

ahmet55

Nanitik
Üye
Kanadına bakarak prens demedim zaten.
Arkadaşın yazısını görmemişim pardon.

Evet bu prens ama kanadı olunca veya omayınca direk prens olmuyo.Belkide bir hasar sonrası koptu.
Abdomeni,kafası,thoraxına bakmanız gerek.