Kraliçe mi?

karıncaadam_messor

Larva
Üye
Bir karınca buldum ve bana kraliçe gibi geldiği için aldım. Sizce kraliçe mi?

Ekli dosyalar

• IMG_8667.jpeg
    IMG_8667.jpeg
    90.3 KB · Görüntüleme: 80
  • IMG_8668.jpeg
    IMG_8668.jpeg
    123.8 KB · Görüntüleme: 80
  • IMG_8666.jpeg
    IMG_8666.jpeg
    56.4 KB · Görüntüleme: 80
Moderatör tarafında düzenlendi:

karıncaadam_messor

Larva
Üye

Ekli dosyalar

• 36c49b16fc98529fee7d2630e4ef1f6c.jpeg
    36c49b16fc98529fee7d2630e4ef1f6c.jpeg
    71.1 KB · Görüntüleme: 45

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Cataglyphis albicans gruptan kraliçe, abdomeni fazla gelişememiş gibi. Uçuş tarihlerine kayıt atma şansınız varsa güzel olur.

anakin

Brachypterous
Üye
Hocam thoraxının bu kadar küçük olması cataglyphis olmasından dolayı mı?

Araz

Yumurta
Üye
Cataglyphis albicans gruptan kraliçe, abdomeni fazla gelişememiş gibi. Uçuş tarihlerine kayıt atma şansınız varsa güzel olur.
Cataglyphis albicans kraliçeleri daha turuncumsu kırmızımsı bir renkte olmuyormuydu yoksa ben mi yanlış biliyorum.

Bir karınca buldum ve bana kraliçe gibi geldiği için aldım. Sizce kraliçe mi?
Tahminimce hatta yüksek ihtimalle Pheidole pallidula türü bir süper major olmalı eğer elinde bi makro çekim olsaydı net ve kesin bir şey söyleyebilirdim ama şimdilik tahminim bu yönde.

Son düzenleme:

KingCat

Intercaste
Üye
Cataglyphis albicans kraliçeleri daha turuncumsu kırmızımsı bir renkte olmuyormuydu yoksa ben mi yanlış biliyorum.

Tahminimce hatta yüksek ihtimalle Pheidole pallidula türü bir süper major olmalı eğer elinde bi makro çekim olsaydı net ve kesin bir şey söyleyebilirdim ama şimdilik tahminim bu yönde.
Verdiğiniz bilgiler yanlış sallamayın lütfen. Ayrıca nasıl tür tespitini yaptınız açıklar mısınız? Dediğiniz cins aynı alt familyadan bile değil.

Araz

Yumurta
Üye
Verdiğiniz bilgiler yanlış sallamayın lütfen. Ayrıca nasıl tür tespitini yaptınız açıklar mısınız? Dediğiniz cins aynı alt familyadan bile değil.
Yanlış bilgi verdiğimin sonradan farkına vardım ayrıca zaten arkadaş karıncayı saldığınından dolayı tahminlerim çok kritik önem taşımıyor fotoğraflar makro olmadığı için zaten anlaması çok zor bu yüzden bende yapay zeka ile bir tahmin yürüttüm dediğim gibi zaten profilimdende anlaşılcağı gibi bu hobide yeniyim çok kritik ve önemli olmayan şeylere elimden geldiğince yorum yaparak benden daha bilgili insanlardan hatalarımın farkına varmamı sağladığı için teşekkür ederim iyi akşamlar dilerim.

KingCat

Intercaste
Üye
Yanlış bilgi verdiğimin sonradan farkına vardım ayrıca zaten arkadaş karıncayı saldığınından dolayı tahminlerim çok kritik önem taşımıyor fotoğraflar makro olmadığı için zaten anlaması çok zor bu yüzden bende yapay zeka ile bir tahmin yürüttüm dediğim gibi zaten profilimdende anlaşılcağı gibi bu hobide yeniyim çok kritik ve önemli olmayan şeylere elimden geldiğince yorum yaparak benden daha bilgili insanlardan hatalarımın farkına varmamı sağladığı için teşekkür ederim iyi akşamlar dilerim.
Önemli değil, size tavsiyem bir daha yapay zeka kullanmayın forumda 2 tane rehber var cinsleri anlayabilmek için. Birde konuyu açan arkadaş ne kadar salmış olsa da doğru bilgiyi vermek önemli. Umarım kendini geliştirirsin ❤️.
Konu çok dağılmasın daha mesaj atmayalım (y).

Araz

Yumurta
Üye
Önemli değil, size tavsiyem bir daha yapay zeka kullanmayın forumda 2 tane rehber var cinsleri anlayabilmek için. Birde konuyu açan arkadaş ne kadar salmış olsa da doğru bilgiyi vermek önemli. Umarım kendini geliştirirsin ❤️.
Konu çok dağılmasın daha mesaj atmayalım (y).
Türleri tanımadan kötüde olsa onun dışındaki bazı konularda gerçekten işe yara bilgileri var yapay zekadan alınan tavsiyeleri birde burdan teyit edeceğim iyi akşamlar diler güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

nomadpotato

Larva
Üye

Tür belirlemede yapay zekadan destek alıyorsanız "tahminimce" "hatta yüksek ihtimalle" veya "tahminim bu yönde" yerine "yapay zekaya sorgulattığımda" gibi bi' ifade kullanıyor olmanız gerekir. Bu sayede yanlış anlaşılmaların da kolaylıkla önüne geçilmiş olur ;)

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Hocam thoraxının bu kadar küçük olması cataglyphis olmasından dolayı mı?
Thorax gayet normal bir Cataglyphis kraliçe thoraxı; fotoğraf yanıltıcı da değil.
Ne olursa olsun yapay zekaya sormayın, bize sorun. Burada birsürü deneyimli hobici var, yapay zekadan daha iyi biliyoruz (Yapay zeka kafadan uyduruyor “keyleri”). Üstelik böyle fotoğraflarla yapay zekanın doğru bir tahmin yapması çok düşük bir ihtimal.

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Makro Fotoğrafçı
Üye

Pheidole ne alaka, hadi cins sallamanı geçtim Pheidole Pallidula ne alaka? Hadi türü de geçtim Pheidole Pallidula majoru ne alaka? Hepsini geçtim Pheidole Pallidula'da major bile yok, dimorfik bir tür ve işçi ile askere sahip. Bu cümlede doğru hiçbir şey yok. Söylenen cins fotoğraftaki kraliçe ile aynı alt familyadan bile değil. Lütfen tutarlı tahminler yapın.

Ek olarak görsellerin makro olmaması yanıltıcı ve yetersiz olduğu anlamına kesinlikle gelmez. Bu görseller oldukça yeterli cins bilgisi ve kraliçe olup olmadığını ayırt etmek için. Sonradan diğer konuşmaları gördüm, fazla üzerine gitmek gibi olmasın üstte yazdığım. Bu kadar alakasız cevap görünce yazma gerekliliği hissettim okumadan. Alınma lütfen. Yapay zeka bu konuda sıfır.