Kraliçe mi?

Lastlr

Yumurta
Üye
Bu karınca kraliçe mi? Türü nedir? Samsunda akşam üstü 6 gibi buldum büyük bir kolonide işçilerle beraber hareket ediyordu ancak işçilerden oldukça büyüktü bahçe kenarında beton zeminde buldum IMG_2679.jpegIMG_2671.jpeg

Çözüm

Kuzeykurum22

Nanitik
Üye
Son düzenleme:
Çözüm

atako

Media
Üye

Kuzeykurum22

Nanitik
Üye
Muhtemelen koloninin kraliçesini almışsınız. Yanında birkaç işçi alsanız bakımı çok daha kolay olurdu. Bu halde yaşatmak çok zor.
Eğer bu bir Tapinomaysa Claustral'dir , ayrıca adı üzerinde Kolonin kraliçesi kolonisi varken neden dışarı çıksın ki?

Lastlr

Yumurta
Üye
Tapinoma (?) kraliçesi (?) işçiler arasında dolaşıyorsa döllenmemiş ancak kanatlarını koparıp kolonide işçi olarak çalışırken yakalamış olabilirsiniz.
bekleyip emin mi olmalıyım yoksa kesin olarak döllenmemiş bir kraliçe midir? ona göre tekrar eski yerine bırakıcam.

atako

Media
Üye
Eğer bu bir Tapinomaysa Claustral'dir , ayrıca adı üzerinde Kolonin kraliçesi kolonisi varken neden dışarı çıksın ki?
Muhtemelen bu konuda yaşanan şey yaşanıyor. https://karincaciftligim.com/threads/tur-sorgulama.27236/

bekleyip emin mi olmalıyım yoksa kesin olarak döllenmemiş bir kraliçe midir? ona göre tekrar eski yerine bırakıcam.
Ben döllenmiş olduğu düşünüyorum ama İlk işçileri çıktığı için besin vermeniz gerekir.

rezzan

Pupa
Üye
Hocam sanki aynı fotolarla yine sormuştunuz sanki ve yine tapinoma denmişti.

Lastlr

Yumurta
Üye
Hocam sanki aynı fotolarla yine sormuştunuz sanki ve yine tapinoma denmişti.
evet geçen atmıtşım ilk fotoğrafı yeni çektim daha net belli oluyor diye ancak kraliçe olup olmadığından kesin olarak bir yanıt yoktu ve şuanda yanına bir işçi koymamı önerenlerde var. tam olarak ne yapmalıyım bilmiyorum.

rezzan

Pupa
Üye
evet geçen atmıtşım ilk fotoğrafı yeni çektim daha net belli oluyor diye ancak kraliçe olup olmadığından kesin olarak bir yanıt yoktu ve şuanda yanına bir işçi koymamı önerenlerde var. tam olarak ne yapmalıyım bilmiyorum.
Hocam şimdi baktımda konunuza @samet_56 tapinoma kraliçesi demiş çözümde verilmiş yani kesin tapinoma kraliçesi.İsci eklenebilirmi bilmiyorum daha bilgililer yazarlar.

WradSX

Asker
Üye
Tapinoma cinsi kraliçe, aldığınız yuvadan bir kaç işçi alın ve 1 hafta kapatıp bekletin. Duruma göre ya salarsınız ya tutarsınız.